Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Преследване „Made in China” – над две десетилетия от апела на 25 април

Charlotte Cuthbertson, Epoch Times

Решението е бързо. Взето е още същия ден. Джин Дженю (JinZhenyu) ще се яви пред Офиса за апели на комунистическата партия – апарат, всяващ страх у китайците в цялата страна. Нейната малка жълта книга, „Джуан Фалун”, е единственият й спътник. Неделя сутрин е….

Джин е една от над 10 000-те практикуващи Фалун Гонг, пристигнали в сърцето на Пекин на 25-и април 1999 г., за да покажат своята солидарност. От лъч на надеждата, тази неделя се превръща в ужасяващо изпитание за милиони китайци, в това число и Джин.

Младата, 26-годишна тогава Джин, е открила медитативната практика Фалун Гонг преди шест месеца и е възхитена как тя променя живота й.

„Това е толкова добро нещо. Аз се облагодетелствах от нея както умствено, така и физически, след като започнах да практикувам”, обяснява казаното от нея преводачът на Джин. „Чувствах се много, много щастлива. Знаех как да съм добър човек и семейството ми стана хармонично”.

Джин чува за арест и нанасяне на побой на 45 души – практикуващи Фалун Гонг от град Тианджин (Tianjin), на 23-ти и 24-ти април 1999 г. Те са се опитали да отправят апел към издател на списание, отпечатало очерняща статия за Фалун Гонг.

„Правителствените служители не разбираха Фалун Гонг”, казва Джин, обяснявайки за своята причина да отиде онази неделя на Джонанхай (Zhongnanhai, централната партийна и държавна администрация на Китай, бел. ред.) „Ако разберат истината, ще освободят от затвора тези практикуващи.”  

Атмосфера на спокойствие и мир обгръща района, когато над 10 000 практикуващи Фалун Гонг  се събират пред мястото за апели до площад Тянанмън и Джонанхай. „Някои правеха подобните на тай-чи упражнения, други четяха основния текст, „Джуан Фалун”, трети медитираха”, припомня си Джин. „Беше много тихо.”

„Никой не крещеше, нямаше никакви банери или плакати. Ние сме много мирни хора. Просто чакахме там”, допълва тя.

Чакали държавните служители да чуят техните три искания: да бъдат освободени битите практикуващи; да се отмени забраната на книгата „Джуан Фалун”; и да помогнат на

китайския режим да разбере какво е Фалун Гонг. По-късно този ден техни представители се срещат и разговарят с държавни служители, връщайки се с усещането за успех, обяснява по-нататък Джин. В 10 часа вечерта на 25-и април всички събрали се 10 000 практикуващи се разотиват по домовете си, като преди това почистват от отпадъци улиците, където са били.

Очаквайки да продължат да се наслаждават на своята свобода да практикуват Фалун Гонг както до сега, внезапно обявената срещу тях пропагандна кампания шокира Джин като много други китайци.

Но съкрушителният удар на преследването на Фалун Гонг , иницииран от комунистическата партия и нейния тогавашен лидер, Джианг Земин (Jiang Zemin), е нанесен на 20-и юли 1999, когато последният обявява Фалун Гонг извън закона.

Джин е задържана още на 22-и юли, след като е била пред офиса за апели. Това е първият от поредицата с пет ареста.

„Спомням си, когато бях задържана за пръв път. Те ми казаха да си сваля всички дрехи и претърсваха дори косата ми. Аз протестирах и не свалих дрехите си, но те ме принудиха и ги разкъсаха”.

Тя е задържана в лагер за принудителен труд в продължение на една година. Историите на всичките й арести не се различават много една от друга.

„Всеки път, когато бивах задържана, се опитваха да промият съзнанието ми и да ме накарат да изоставя практиката. Принуждаваха ни да гледаме телевизия, видеа и да четем вестници, които очерняха Фалун Гонг. Разрешаваха ни да спим само по три часа. Ако някой правеше упражненията на Фалун Гонг, те му правеха електрошок с електрически палки. На мен също ми правеха електрошок. Но аз не се предавах.”

„Използваха електрически палки, бях ритана и бита, дърпаха ме за косата, слагаха ми окови и белезници. В продължение на две седмици в Пекин не можех да стана, защото краката ми бяха оковани, а ръцете ми бяха в белезници.”

Килията, в която тя е била затворена заедно с още 30 други практикуващи, е била с размер 12 квадратни фута (1 фут = 30,48 см, бел. ред.) „Не можехме да спим всички едновременно, затова спяхме на смени. Не ни се разрешаваше да говорим, иначе ни изтезаваха.”

„Трябваше да правим пластмасови цветя за износ. Материалът беше отровен и пръстите ни отичаха и не можеха да се свиват. Всеки ден трябваше да седим на скамейка докато работим и краката ни се подуваха също.”

„Имаше практикуващи, които бяха бременни, но те също бяха задържани. Полицията изтезаваше и тях, слагаха ги в отделни килии, някои загубиха децата си.”

В периода между арестите Джин била бездомна и твърде уплашена, за да се показва пред света денем. Нейните майка и сестра са с подобни съдби и са били в ареста шест пъти.

„Повечето практикуващи не се съгласяват да се откажат от Фалун Гонг, защото Фалун Гонг е добра практика”, казва Джин. „Мисля, че в западното общество е много трудно за хората да разберат  преследването и комунистическата партия - тя е много зла и много коварна.”

Джин пристига в САЩ през 2006 г., след като избягва в Тайланд със своите сестра и племенник.

„След като дойдох в САЩ видях западни медии, но в тях виждам толкова много пропаганда на ККП. Затова полагаме така много усилия за разясняване на истината. ККП използва толкова много пари и персонал, за да преследва една добра група.”

Военeн лекар: Фалун Дафа е невероятна!

Жертва на китайската "плазмена икономика" се възвръща към нов живот чрез Фалун Дафа

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Как германски младеж елиминира пристрастяването си към видео игрите

67-годишна триатлонистка говори за отличното си здраве

Тайната да се живее 100 години

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 3): Родители и деца

Бременна жена: Оцелях от COVID-19 с вяра в „Истина-Доброта-Търпение“

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 2б): Благословия за добро здраве

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 2а): Изход от задънена улица

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

От измъчван китайски затворник до международен лидер на изкуството: Историята на проф. Джанг Кунлун 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!