67-годишна триатлонистка говори за отличното си здраве

(Minghui.org) Една от участничките в годишния триатлон Jersey Girl на 4-ти август 2018 г., носи ярко облекло с думите ”Свобода за Фалун Дафа". Тя е 67-годишната Джиан Мичел, заела трето място във възрастовата група 65-69 годишни.

Джиан Мичел в началото на триатлона Jersey Girl, проведен на 4 август, 2018 г.

Достигайки пенсионна възраст, много хора биха се радвали на спокоен и удобен живот. Защо Джиан е участвала в триатлона "Айрънман", който подлага на изпитание състезателите за воля и издръжливост?

Две спънки в един щастлив живот

Джиан е родена в заможно семейство в Ню Йорк. Баща й е бил адвокат в Ню Йорк. В колежа тя е завършила изящни изкуства и по-късно е получила магистърска степен по социална работа. Тя също така рисува и прави изложби в частна галерия в Челси, Манхатън.

След раждането на сина й през 1981 г., Джиан страда от следродилна депресия. Състоянието й постепенно се подобрява. През 1992 г. се ражда дългоочакваната й дъщеря. Джиан има добър доход, хубава работа, подкрепящ съпруг и здрави син и дъщеря - нейният живот изглежда идеален.

Но за съжаление, Джиан отново изпада в следродилна депресия и този път е още по-зле. Тя престоява в болницата две седмици. Медицинското лечение не помага и нейният лекар не може да разбере защо тя страда от такава тежка депресия, когато животът й изглежда перфектен. Той я посъветва да търси смисъла на живота.

Всъщност, Джиан е търсила духовното още от 18-годишна. Следвайки съвета на доктора, тя опитва йога и Тай Чи.

Подобрение след намирането на Фалун Дафа

През 2003 г. една приятелка, практикуваща Тай Чи, предложила на Джиан да опита медитацията Фалун Дафа. Тя помолила съпруга си да й помогне да намерят главната  книга на Фалун Дафа, "Джуан Фалун" (Zhuan Falun) (Български | Руски | Английски). Нейният съпруг я потърсил онлайн и попаднал на клеветническо съдържание за Фалун Дафа от Китайската комунистическа партия (ККП). Той бил озадачен от това и впоследствие следял отблизо промените, през които Джиан минава като практикува Фалун Дафа.

След като прочела "Джуан Фалун", Джиан усетила вътрешен мир, който никога преди не била изпитвала. Депресията и безпокойството й напълно изчезнали. Хроничната умора, която имала още от малка, също я нямало вече.

Джиан казва: "В миналото имунната ми система бе много слаба, често настивах и имах треска. След като започнах да практикувам Фалун Дафа станах здрава почти за една нощ. На семейните събирания роднините ми винаги казваха, “Дайте болното дете на Джиан. Тя няма да се разболее".

Това, което я впечатлява най-много е, че е открила истинския смисъл на живота. "Намерих това, което търсих, когато научих за Фалун Дафа. Мисля, че дори съм станала по-добър човек."

Съпругът й се съгласява. "Ти се промени така, че сега се разбираме повече", казал й той един ден. Оттогава съпругът й я подкрепя много в практикуването на Фалун Дафа.

Джиан (вляво) се приготвя да пусне летящ фенер с думите ”Фалун Дафа е добра", в Тайван.

Джиан е третото дете в семейството си и винаги се е чувствала пренебрегната. Тя била чувствителна и се чувствала крехка, като винаги искала да се утвърди и бъде оценена от другите. Имала постоянен конфликт със сестра си, защото винаги смятала, че тя се отнася с нея несправедливо. Но след като започва да практикува Фалун Дафа, това отношение се променя.

Учене на китайски език

След като започва да практикува Фалун Дафа, Джиан чува, че някои практикуващи учат китайски език. В началото тя смята това за невъзможно за себе си, защото нямала слух за четирите тона в  китайския език. Но две години по-късно изпитала силно желание да учи китайски.

Първо отишла в китайско училище, за да учи езика с малки деца. След това посетила класове по китайски в Колумбийския университет. Джиан не само успяла да го научи, но наскоро след това успяла да прочете "Джуан Фалун" в оригинал на китайски. Тя също така разказвала на своите преподаватели и състуденти за личния си опит в практикуването на Фалун Дафа и за това как ККП преследва Дафа в Китай.

Крос за свобода

След пенсионирането си, Джиан и съпругът й се преместили на най-северния бряг на Ню Джърси, където пейзажът е красив и плажовете са широки. Там тя намира много нови приятели.

За да се осведомят повече хора за усилията на практикуващите Фалун Дафа срещу преследването на практиката от ККП, Джиан решава да участва в триатлон. Като 67-годишна, която никога не е участвала в спортни състезания, нейните сила и издръжливост ще бъдат поставени на изпитание. Желанието й е да завърши състезанието, гордо носейки тениска с думи ”Фалун Дафа“.

От януари 2018, когато решава да участва в състезанието, до края на състезанието през август, Джиан тренира систематично. Бягането е най-предизвикателната част за нея.

В състезанието участвали хиляди хора, които били разделени на различни възрастови групи. Джиан направила няколко спортни екипа с думите "Свобода за Фалун Дафа", които рекламирала на уебсайта faluninfo.net.

Където и да отидела, персоналът на събитието, треньори, представители на производители на дрехи, спортисти и членове на техните семейства били любопитни какво означават думите на нейните спортни облекла. Джиан им разказвала какво е Фалун Дафа, за своите положителни промени, след като започнала да практикува, както и за преследването на тази практика в Китай.

Един ден Джиан отишла на местния плаж, за да поплува. Тъй като течението било твърде силно, тя бързо се върнала на брега. Когато отишла до колата си, двама мъже на средна възраст дошли и казали, че са я видели как плува и не могли да повярват как се е справила с такова силно течение. Тя им казала, че не би могла да се справи, ако не е практикувала Фалун Дафа.

И двамата мъже били изненадани и казали, че никога не биха познали възрастта й. Те искали да научат повече за Фалун Дафа и направили снимки на нейния спортен костюм с думите за Фалун Дафа. На следващата седмица Джиан започнала да учи един от мъжете на Фалун Дафа.

Джиан (втората отляво) със семейството си в края на състезанието

На 4-ти август, 2018 г. Джиан участва в триатлона Jersey Girl и спечелва трето място във възрастовата група 65-69 г. Съпругът й  и дъщеря й с приятеля си гледат събитието гордо. Тя публикува снимки и клипове, направени от семейството й, на уебсайта на събитието и в социалните мрежи.

Подкрепата на семейството на Джиан развълнувало читателите в социалните медии, а Джиан получила много харесвания и коментари. Първото съобщение, което получила, било запитване какво означава "Свобода за Фалун Дафа". Тя знаела, че това е още една голяма възможност за хората да научат за Фалун Дафа и за преследването в Китай.

Джиан по-късно обобщава, "Ако не беше Фалун Дафа, животът ми щеше да е свършил. Не бих могла и да си представя да завърша триатлон на 67-годишна възраст. Това е чудо и показва могъщата сила на Дафа. Надявам се, че хората ще разберат, че Фалун Дафа е добра и ще уважават Дафа, за да могат да бъдат благословени и те."

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: 67-Year-Old Triathlete Credits Falun Dafa for Her Excellent Health | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!