Тайната на здравето на 87-годишен швед

(Minghui.org) Роналд е 87 г. и живее в Швеция. Тъй като е бил с наднормено тегло и в лошо здраве, имал проблеми дори с ходенето. Но нещата се променили преди около 7 години - загубил излишните килограми, енергията му се повишила и започнал да чувства лекота, когато ходи. "Кажи ни какво правиш, че имаш тези промени?" - го питали приятелите му.

Роналд им казал тайната зад невероятните си промени. "Започнах да практикувам Фалун Дафа през 2014 г., когато бях на 80. Теглото ми спадна от 120 килограма на под 90 килограма." Роналд им обяснил, че Фалун Дафа е система за медитация, която подобрява духа и тялото. "Знам, че работи добре за мен и ще работи и за други хора."

Роналд, 87 г., практикува Фалун Дафа в продължение на 7 години.

Ново начало на 80 години

Роналд живее в Гьотеборг, вторият по големина град в Швеция. Имащ афинитет към езиците, той владее добре шведски и английски език, както и френски и испански. Кариерата му включва постове на езиков училищен инструктор, журналист и работа в продължение на почти 30 години в шведската национална радиостанция. Чрез упорита работа и отдаденост той значително подобрява образователния канал там, който сега е един от най-добрите в страната.

Но тези успехи идват с цена. След чести пътувания в Европа и Латинска Америка по работа, той не може да поддържа редовен начин на живот и става с наднормено тегло. Опитва многобройни методи като промяна на диетата си, упражняване и лекарства, но винаги си възвръща теглото, и дори продължава да пълнее. Неговото затлъстяване също води до различни здравословни проблеми.

Спомняйки се тези дни Роналд казва, че доброто здраве е първият му приоритет, докато славата и успехът на кариерата са вторични. "Чувствах се като пакетиран - обяснява той - и не знаех накъде ще отиде този пакет." Отгледан като християнин, той възобновява тази си духовност на 48-годишна възраст. "Преди около 15 години пътувах до Индия и останах в манастир за една година. Но в крайна сметка не намерих това, което търсех", казва той.

Един ден, докато се разхождал из парка през август 2014 г., една жена му подала брошура на Фалун Дафа. Тя казала, че упражненията се преподават безплатно и наблизо имат място за групова практика. "Без никакво колебание знаех, че искам да отида там и да науча упражненията", си спомня той. Той току-що е отпразнувал 80-ия си рожден ден.

Нуждата от лекарство отпада

Роналд се присъединява към груповата практика и започва да учи упражненията. Той също така чете "Джуан Фалун" (основният текст на Фалун Дафа) всеки ден. "Тази книга е много дълбока и обяснява много неща, които не знаех. Радостта от разбирането на живота и отвъд него е неописуема", споделя той.

Времето минава бързо и Роналд постепенно осъзнава, че вече не се нуждае от лекарството си. Здравето му става все по-добро и по-добро. "Изненадващо, теглото ми също спадаше - с около 5 или 6 килограма на година" - продължава той, "сега здравето ми е перфектно и съм много щастлив".

Когато е бил с наднормено тегло, Роналд не е харесвал шумни места и не е пътувал повече от 20 години. Когато възвръща нормалното си тегло и енергия той пътува в чужбина за конференции за споделяне на опита с практикуващи и да гледа представленията на Шен Юн, компания за традиционно китайско сценично изкуство от Ню Йорк. "Фалун Дафа ми даде светлина и надежда" - обяснява той - "По-важното е, че ме учи да се подобрявам, като следвам принципите на Истина-Доброта-Търпение в живота си."

Ставайки добър човек

Чрез Фалун Дафа Роналд се е научил постоянно да гледа в себе си и да се подобрява, особено когато се сблъсква с конфликти. "Научих се да третирам другите със състрадание и търпение, вместо с критика", казва той.

Членовете на семейството му, роднините и приятелите също забелязали това. В миналото той винаги поучавал другите как да правят това или онова - бил като строг учител. Но сега търпеливо ги изслушвал. "Хората казват, че съм по-добър, отколкото преди и те се радват да говорят с мен сега", каза той.

Станали свидетели на положителните подобрения на Роналд, приятелите му са много впечатлени. Един от тях, Тайел, също започнал да чете "Джуан Фалун". Веднъж, когато Роналд и други практикуващи имали демонстрация на упражнения по време на представяне на практиката на обществеността, Тайел се спрял и разговарял с практикуващите и минувачите.

"Познавам Роналд от много години. Той е честен човек и не приема нищо с небрежност", обяснявал той на минувачите, "Когато ми каза, че Фалун Дафа е добра, аз го повярвах. От собствения ми опит също съм съгласен с това".

Дълбока благодарност

Г-н Ли Хонгджи, основателят на Фалун Дафа, е идвал в Гьотеборг през април 1995 г. и е изнасял седемдневна лекция. Минали са двадесет и шест години и много хора, включително Роналд, са започнали да практикуват.

Тъй като се е възползва от практиката физически и духовно, Роналд също я препоръчва на другите. С езиковите си умения той е участвал и в проекти, които изясняват фактите на клеветническата пропаганда от Китайската комунистическа партия срещу Фалун Гонг, провеждана от 1999 г. насам.

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Кой е Ориенталският светец? Отговорът може да се намери в западното пророчество

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: The Secret of Keeping Fit for an 87-Year-Old Swedish Man | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!