Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 2б): Благословия за добро здраве

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 2а): Изход от задънена улица

(Minghui.org) Да имаш добро здраве е мечтата на всеки, но много хора страдат от здравословни проблеми, които дори съвременната медицина не може да излекува. Фалун Дафа обаче е позволила на много от практикуващите да се възстановят от нелечими заболявания. С основни принципи на Истина-Доброта-Търпение, Фалун Дафа е представена на обществеността на 13 май 1992 г. От тогава практикуващи Фалун Дафа в Китай и над 100 държави по света са подобрили своето здраве и морален характер, и са станали по-добри граждани.

Още през 1998 г., шест години след въвеждането на Фалун Дафа, Китайската генерална администрация по спорт организира здравни специалисти, за да проведат общо пет проучвания за лечебните ефекти на Фалун Дафа. Близо 35 000 практикуващи Фалун Дафа в Пекин, Ухан (столицата на провинция Хубей), Далиан (столичен град в провинция Ляонин) и провинция Гуангдонг участват в проучванията.

Резултатите показват, че 98% от участниците са имали подобрено физическо здраве и са спестявали средно около 20 милиона юана (или 3 милиона долара) медицински разходи на година за своите работодатели.

Джуан Фалун”, основният текст на Фалун Дафа (Български | Руски | Английски), написан от неговия основател г-н Ли Хунчжи, е публикуван в Китай в края на 1994 г. Две години по-късно той става една от десетте най-продавани книги в Китай. Понастоящем е преведена на над 40 езика, като това е китайската книга, преведена на най-много чужди езици.

Тази поредица е колекция от преживявания на практикуващи Фалун Дафа, които са се възползвали изключително много, като са прочели книгата и са се придържали към принципите на Истина-Доброта-Търпение.

-----

Благословия за добро здраве

Г-н У Дианчжун от Тиендзин и сестра му зависят един от друг през целия си живот. През октомври 1999 г. сестра му е диагностицирана с лимфом и трябва да й се премахнат две трети от езика. Тя загубва цялата си коса поради лъчетерапия и химиотерапия. Нещо повече, тя не може да яде или да спи, и трябва да разчита на болкоуспокояващи, за да живее.

Тя е толкова слаба, че тежи едва 35 килограма. По-малко от половин година по-късно в коремната й кухина е открита бучка и тя отново е откарана в операционната. Лекуващият лекар й казва, че й остават по-малко от две години. Животът е толкова нещастен за нея, че тя иска да сложи край на всичко.

След като се прибира у дома, У й донася копие от "Джуан Фалун". Тя го прочита и разбира защо е толкова нещастна през живота си. Освен това тя научава, че може да подобри здравето си само като бъде добър човек съгласно принципите на Истина-Доброта-Търпение.

Тя става много взискателна към себе си и съвестно изучава принципите на Фалун Гонг. Също така прави упражненията на Фалун Гонг. Наскоро след това тя преминава през процес на прочистване на тялото, където повръща и има диария в продължение на четири дни. Тя изхвърля кръвни съсиреци и друга течност с много силен химичен мирис. На петия ден тялото й се почувства невероятно леко и спокойно, и тя е напълно излекувана. За по-малко от шест месеца тя напълнява и езикът й също има нов растеж.

Спасена от ръба на смъртта чрез практикуване на Фалун Гонг

66-годишната г-жа Ли Юджун е от град Лонгкоу, провинция Шандонг. Тя развива болест няколко години след като се омъжва, която причинява безчувственост и скованост в цялото й тяло. Тя има усещането, че тялото й е разделено наполовина по средата и е психически объркана. Едната й страна се чувства по-зле от другата. Тази страна се чувства тежка и твърда, и изведнъж губи усещане в нея.

Тя ходи в редица болници, за да търси лечение, но там не могат да й предложат ясна диагноза. Най-накрая университетската болница в планината Кингдао заподозира, че тя страда от алергична субсептицемия.

Г-жа Ли също има травми на краката, свързани с работата й, както и холецистит, хепатоспленомегалия, лимфаденопатия и мигрираща болка в ставите. С всички тези здравословни проблеми тя вече не може да се грижи за себе си и трябва да приема силни лекарства, за да облекчава болката. Тя наистина се бори с всичко на ръба на живота и смъртта.

През юли 1996 г. тя случайно попада на книгата „Джуан Фалун“ и приема дълбоките принципи на Фалун Дафа. След като прочита книгата, тя се научава как да бъде добър човек и практикуващ. В деня след като започва да чете книгата и да учи упражненията, всичките й заболявания са излекувани. През следващите 20 и повече години тя никога не е трябвало да приема каквито и да е лекарства или да посещава болница, тъй като е напълно здрава.

Но през 2017 г. тя е арестувана незаконно и в резултат на малтретирането в затвора тя претърпява възвръщане на болестите си. В рамките на 20 дни над 500 души подписват имената си или поставят пръстови отпечатъци в петиция с молба към местните власти да освободят г-жа Ли, свидетелствайки за нейния добър характер.

Силната болка изчезва

Г-жа Уанг Гуйюн от Чанчун, провинция Дзилин, е парализирана и прикована на легло поради комбинация от множество здравословни проблеми, включително ревматоиден артрит, херния на лумбален междупрешленен диск и хиперплазия на гръдната част на гръбначния стълб, което води до херния на цервикалния междупрешленен диск.

Мозъкът и малкият й мозък атрофират и тя получава инсулт. Г-жа Уанг потърсва помощ в различни големи болници в Чанчун и изпробва всякакви лечения и терапии, но нищо не дава резултат.

Престижен експерт в областта заявява, че нейният тип херния е рядък и няма лечение за това. Тя може да получи инфаркт по всяко време. Тя също така развива инконтиненция на урината и не може да се храни сама.

Г-жа Уанг е с разбито сърце, гледайки децата и близките си. Тя не иска да умре, но чувства, че трябва да посрещне реалността. Дискретно се подготвя за погребение и написва самоубийствена бележка.

Точно когато животът й почти приключва, тя получава копие от "Джуан Фалун" в началото на юли 2002 г. Тя е дълбоко развълнувана от принципите в книгата и разбира смисъла на живота. Тя започва като се стреми да е добра и да става все по-добър човек. Болестите й изчезвата малко след това.

Оттогава изминават много години и тя никога няма нужда да приема каквито и да било лекарства, спестявайки на работодателя си голяма сума за медицински разходи.

Отчаян пациент с рак на костите, върнат към живот

Г-жа Ли Джумей, учителка в началното училище в окръг Джиахе, провинция Хунан, е диагностицирана с рак на костите, който болниците обявяват за нелечим. Тя загубва цялата си коса, развива некроза в пръстите и започва менопауза в 30-те си години. Тя изпробва всякакви практики чигонг, за да подобри здравето си, но нищо не помага.

Чувствайки се безнадеждно, г-жа Ли започва да практикува Фалун Дафа като крайна мярка. За по-малко от месец става чудо. Всички нейни симптоми изчезват, а косата и ноктите й също започват да растат. Три месеца по-късно, когато тя отива в провинциалната болница за преглед, всички нейни резултати са нормални.

Тя казва на всички, които познава, „Фалун Дафа ми спаси живота.“

Специалистът, който се грижи за нея, се заинтересува много и я помолва да му даде копие от "Джуан Фалун".

Но г-жа Ли и съпругът й Го Хуишенг са жестоко преследвани от Китаската комунистическа партия (ККП) за практикуването си на Фалун Дафа. В един момент г-жа Ли е в критично състояние и трябва да бъде откарана в болницата за спешно лечение. Г-н Го е бит толкова брутално, че загубва съзнание и почива на 12 октомври 2009 г. Той е само на 52 години.

Жена с физически увреждания намира отговор на житейски въпроси

Г-ца Пей Фей, която работи в текстилна компания в провинция Дзилин, започва да има здравословни проблеми в 20-те си години. Тя е с чести болки в корема и кръста. Нещата се влошават и тя е подложена на операция, но след това има още по-силни болки и не може да изправи гърба си след операцията.

Когато е на 32 г., г-ца Пей прекарва по-голяма част от времето си в леглото. Тя страда от сърдечни заболявания, болки в гърдите, миома на матката и т.н. Дори не може да се грижи за себе си и разчита на своята майка за това.

Тя изпробва различни видове енергийни практики, но никоя не помага. След много неуспехи тя решава да гледа няколко лекции на Фалун Дафа. Те я ​​убеждават, че практиката съдържа отговорите на много нейни въпроси. Тя започва усърдно да прави упражненията на Фалун Дафа и наскоро се възстановява напълно.

Приемане на Фалун Гонг по време на преследването

Г-жа Юан Шуинг е от град Джангджияку, провинция Хъбей. Тя страда от чести инфаркти и е с ускорена сърдечна дейност. Всеки път, когато я откарат в болницата по спешност, семейството й получава „известие за критично състояние“ от лекарите.

И тя, и съпругът й са безработни и имат малка дъщеря. В пълно отчаяние тя си спомня, че някой й е споменавал за Фалун Гонг, че практиката има чудодейни лечебни сили. ККП обаче е забранила практиката и тези, които практикуват Фалун Гонг, са преследвани.

Тя се замисля и казва на съпруга си: „Болниците не могат да излекуват болестите ми. Искам да практикувам Фалун Гонг, независимо от всичко. Не мога да чакам просто да умра."

Съпругът й се съгласил.

През декември 2004 г. тя получава копие от "Джуан Фалун" и научава петте упражнения на Фалун Дафа. Девет месеца по-късно нейните клъстерни главоболия, гастроентерит, бронхит, цервикална спондилоза, болка от наранена опашна кост и панкреатит изчезват. Изчезват и лицевите подутини, които я притесняват повече от 20 години.

Приятелите и семейството й коментират, че тя сякаш е станала друг човек. Нейните началници в работата, бившите й съученици, колеги и съседи всички стават свидетели на чудодейната лечебна сила на Фалун Гонг.

Втори шанс за живот

Според доклад на Minghui от 20 август 2013 г., мъж, работещ във финансите, е страдал от лумбална туберкулоза през 1990 г. Той е претърпял тежка операция в местната болница, но тя е била неуспешна. Той има още една голяма операция в провинциална туберкулозна болница и страда много. Почернелите кости на третия, четвъртия и петия лумбален участък на гръбначния стълб са отстранени и трябва да му се правят кръвопреливания.

По време на операцията на гръбначния му стълб, тъй като не можело да му се слага обща упойка, когато хирургът използвал длето и чук, за да отсече костите му, болката била изключително мъчителна. След операцията той е прикован на легло повече от година, тъй като не може да се движи или обръща.

През 2001 г. изведнъж му се замъглява зрението на лявото око и той ослепява в това око за няколко дни. Увеит, рядко и нелечимо заболяване, е диагнозата. За това трябват вносни лекарства, инжектирани в очната ябълка два пъти седмично. 

През 2005 г. някой дава на негова близка копие от "Джуан Фалун" за него. Първоначално той не обръща особено внимание, но когато започва да чете става все по-фокусиран и открива, че това е прекрасна книга. Той завършва книгата само за една нощ и е дълбоко впечатлен, придобивайки ново разбиране за смисъла на живота.

Практикуващите Фалун Гонг го научават как да прави упражненията на Фалун Дафа и той прочита и други лекции от Учителя Ли. Наскоро всичките му болести изчезват без медицинско лечение. Той става енергичен и силен, и лицето му грее от здраве. Той успява дори да носи 50 килограма торба с ориз без проблеми, смяната на тежки газови бутилки е лесно за него, и т.н. Всичко това той дължи на Фалун Дафа. 

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 3): Родители и деца

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Medical Miracles Brought About by Falun Dafa (Part 2): A Way Out at a Dead End | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!