Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

(Minghui.org) Казвам се Каролайн и съм 37-годишна съпруга на практикуващ Фалун Дафа /в САЩ/. След пет години брак забременях с първото ни дете.

Заразена с COVID-19 като бременна

Симптомите ми започнаха за първи път в четвъртък, 7 януари. През първите два-три дни изпитвах лек дискомфорт в гърлото, заедно с внезапни вълни от топлина и студ.

В неделя, 10 януари, започнах да чувствам изключителен студ. Въпреки, че последвах съвета на съпруга си да се препичам на слънце, втрисането продължи, макар да бях завита от глава до пети в дебели одеяла. Съпругът ми каза, че едва усеща някакъв полъх на вятър. Обаче на мен ми беше толкова студено, че дори лек полъх ми причиняваше болки в главата. Имах подобни симптоми, когато се разболях от грип по време на третия месец от бременността си. 

Размишлявайки върху противогрипната ваксина, която бях взела по-рано, станах доста притеснена. Не беше направила нищо, за да предотврати тази инфекция сега. Отказвах да мисля, че може да е COVID-19, докато не започна да виждам по-категорични симптоми на това.

Наскоро след това носът ми се запуши толкова, че едва можех да дишам, а носната ми кухина стана невероятно суха и болезнена. Никога преди не бях изпитвала подобни симптоми. Можех да дишам само през устата. Освен това, непрекъснато изчиствах храчки от гърлото си и устните ми станаха сухи и напукани. Най-лошото обаче бяха постоянните болки по тялото. Цялото ми тяло, дори ставите, ме боляха толкова силно, че едва понасях болката.

В понеделник, 11 януари, се събудих и установих, че болката се е засилила. Реших да се обадя на нашия семеен лекар, възнамерявайки да го помоля за противовъзпалителни лекарства, които да помогнат за ускоряване на възстановяването ми.

Обадих се в клиниката рано сутринта. Рецепционистката обаче ме информира, че тяхната клиника има приток на COVID-19 пациенти и че нашият семеен лекар ще може да се свърже с мен едва по-късно. Беше 18:00 ч. същата вечер, когато лекарят най-накрая ми се обади. Описах симптомите си и лекарят мигновено ми каза, че вероятно имам COVID-19. Той ме посъветва да се подложа на диагностично изследване на нуклеиновата киселина /за  COVID-19/ и предложи да закупя пулсов оксиметър, за да наблюдавам насищането на кръвта с кислород. Ако показанията на устройството спаднат под 90%, каза незабавно да потърся спешно лечение.

Тази понеделник вечер треската ми се засили. Това беше в допълнение към болките в гърлото, храчките и силните болки по цялото тяло. Не успях да заспя поради екстремния дискомфорт. В миналото отдавах приоритет на мечтата си да притежавам собствен дом, да притежавам луксозни стоки и да търся светски удоволствия. Но този момент на страдание ми помогна да осъзная колко безсмислени са всичките тези мечти.

На следващия ден отидох на диагностичен тест и получих положителен резултат, потвърждаващ, че имам COVID-19. В този момент бях бременна в седмия месец.

Треската ми стана непоносима. Алтернативно чувствах горещина и студ, изпотявайки се в един момент и треперейки от студ в следващия. Нивата на кислород в кръвта ми спаднаха до 94% в един момент, докато сърцето ми се ускори до 135 удара в минута. Болката от другите ми симптоми вече беше толкова силна, че обръщах малко внимание на ускорения си пулс.

Състоянието ми се влошаваше и не можех да стана от леглото. Съпругът ми започна да сервира храната ми в леглото и да ме храни, лъжица по лъжица. През цялото време най-големият ми страх беше за нероденото ни дете. Неспособността ми да усещам някакви движения на плода ме караше да се притеснявам. Този следобед взех някои лекарства против треска. Въпреки че треската ми бързо утихна, два часа по-късно тя отново се появи. Болката в гърлото ми се засили. Дори поглъщането на собствената ми слюнка ми причиняваше силна болка. Имах такъв задух, че не можех да говоря. Освен това изхвърлях толкова храчки, че мръсните кърпички се изливаха от кошчето до края на деня. В този момент наистина се чувствах близо до смъртта.

Рецитиране на „Фалун Дафа е велика, Истина-Доброта-Търпение са велики“

Съпругът ми и свекърва ми практикуваха Фалун Дафа от години. По-рано съпругът ми беше ми обяснил за добродетелността и чудодейната сила на Фалун Дафа. Вдъхновена, се опитах да практикувам Фалун Дафа за няколко месеца. Обаче онези чудеса, които съпругът ми описа, никога не ми се случиха. Обезсърчена, аз спрях да практикувам няколко месеца по-късно.

В пика на страданието си сега изведнъж си спомних за телефонен разговор, който проведох с приятелка. Бях й казала за последния ми преглед, където моят гинеколог установи, че детето ми е в ненормална ембрионална позиция, което увеличава риска от тежко кървене и преждевременно раждане. Бях много притеснена. Най-неочаквано моята приятелка ме успокои, че при нея и двете деца са били в ненормална ембрионална позиция, но бременността й все пак е преминала гладко. Първото й дете се е родило без усложнения. С второто е имала на три пъти леко кървене, но въпреки това детето се е родило без проблеми. Тогава моята приятелка ме посъветва да рецитирам „Фалун Дафа е велика, Истина-Доброта-Търпение са велики“, за да премина през опасни ситуации без проблемно.

Насърчена от този спомен, започнах да рецитирам фразите. Казах за това на съпруга си и на свекърва си. С тези фрази страхът ми веднага отшумя. Цяла нощ рецитирах „Фалун Дафа е велика“. Преди да заспя, успокоих неродения си син: „Ще преодолеем това препятствие заедно.“

На 12 януари, когато страдах от силен пристъп на кашлица, поради която не можех да заспя, съпругът ми отбеляза: „Промяната на сърцето може да промени ситуацията към по-добро". Не можах да разбера значението на думите му.

На следващия следобед съпругът ми разясни думите си, „Човек може да изрече устно фразата "Фалун Дафа е велика", за да получи ползи от Дафа. Но този човек може да продължи да прави дела и да казва думи, които са в ущърб на репутацията на Дафа. Така че може да не е ефективно". Като чух думите му, се почувствах слаба и обезсърчена.

Легнах обратно и се покрих с дебели одеяла. Точно тогава следните думи неволно се изнизаха от устата ми. „Имам Учител и Фа /Закон/. Време е да извися характера си и признавам грешката си. Няма да правя вече така”. След това наум продължих да изричам фразите „Фалун Дафа е велика. Истина-Доброта-Търпение са велики". Два часа по-късно съпругът ми забеляза нарастващия ми дискомфорт и ми даде някакви лекарства против треска. След това се изпотих толкова много, че одеялото и дрехите ми бяха напоени.

Треската ми отшумя, а състоянието ми започна да се подобрява. Същата вечер успях да практикувам третото упражнение на Фалун Дафа за 10 минути.

През следващите два дни нямах температура, но тялото ми продължаваше да е в болки, особено в гърба, и едвам се движех. Постоянна суха кашлица правеше главата ми да кънти, а белите ми дробове бяха толкова слаби, че не можех да говоря. Този петък успях да изпълня третото упражнение на Фалун Дафа за 20 минути, удължавайки го до 30 минути в събота.

През нощта кашлицата ми остана силна и аз продължих да изричам „Фалун Дафа е велика“, докато заспя. Два дни по-късно респираторните ми симптоми изчезнаха по чудо и безследно. Обонянието ми беше единственото нещо, което не беше напълно възстановено.

Започнах да възвръщам апетита си, докато физическите и умствените ми сили се подобряваха с всеки изминат ден. Освен практикуването на третото упражнение на Фалун Дафа, започнах да практикувам и първото от упражненията на практиката. На 28 януари ми направиха диагностичен тест на нуклеиновата киселина и получих отрицателен резултат. Повторен тест, проведен на 3 февруари, потвърди точността на тази диагноза.

След като потвърди, че вече не съм заразена с COVID-19, болницата ми позволи да отида на преглед за бебето. Гинекологът ми съобщи добрата новина. Всичко се беше върнало към нормалното. Синът ми вече не беше в ненормална ембрионална позиция. Нямах гестационен диабет или хипертония, и физическото ми състояние беше отлично. Моят гинеколог ми каза, че мога да мисля за естествено раждане.

Към днешна дата възстанових обонянието си. Споделих този свой личен опит с родителите и приятелите си. „Фалун Дафа е велика. Истина-Доброта-Търпение са велики” наистина ми помогнаха да преодолея този труден момент.

Бих искала да споделя този опит с други пациенти на COVID-19. Тези, чиито условия тепърва ще се подобряват, тези, чиито състояния са тежки, и тези, за които съвременната медицина е станала неефективна - приканвам ви да опитате да рецитирате фразите „Фалун Дафа е велика. Истина-Доброта-Търпение са велики”, за да станат чудеса.

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Believing in “Truthfulness-Compassion-Forbearance” Helped Me to Survive a COVID-19 Infection | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!