Тайната да се живее 100 години

(Minghui.org) Да живееш дълъг и щастлив живот е мечтата на всеки, но постигането й не е толкова лесно. За щастие, можем да научим много на тази тема от тези, които са го постигнали. 

Сън Симяо, известен китайски мъдрец от династията Танг (618 - 906 A.D.), е живял над 100 години. Известен като Цар на медицината в историята на Китай, той е учил хората на здравословен начин на живот и самият е живял такъв. Той е акцентирал на добродетелта и спокойното съзнание. Например, той вярвал, че е важно както арогантността, така и ниското самочувствие да не се позволява да влизат в съзнанието, независимо дали човек е богат или беден.

В "Обсъждане на щастието и дълголетието" той написва: "Щастието идва от натрупването на добри дела; проблемите са резултат от лоши дела" и "Щастие може да бъде постигнато чрез доброта". Или с други думи, ако човек има добро сърце и върши добри дела, ще последват благословиите на здравия ум и тяло, заедно с дълголетието. Ако някой има зло съзнание и действа срещу небесните закони, дори най-доброто лекарство няма да удължи живота му. Следователно най-важният фактор на човешкия живот е да се култивира добродетелта.

От древни времена, през културите, хората винаги са вярвали в добродетелта ("Каквото посееш, това ще пожънеш"). Особено в Китай, принципът на хармонията между небето, земята и човечеството е общоприет. Силната връзка между съзнанието и тялото е наблюдавана и от съвременната наука. Това означава, че ако човек търси традиционните ценности и е добър човек, това ще донесе благословии, включително здраве, щастие и дълголетие.

Нека видим и два случая от съвремието, които са постигнали това.

Чудо в Сан Франциско

Г-жа Чен Мейхе празнува 100-ния си рожден ден.

Г-жа Чен Мейхе, жител на Сан Франциско, Калифорния, е получила писмо от президента Тръмп и съпругата му Мелания с благопожелания за 100-я й рожден ден. Първата дама и Тръмп пишат в писмото си, че се гордеят с г-жа Чен, вдъхновени са от живота й и се присъединяват към отпразнуването на такъв важен крайъгълен камък.

Г-жа Чен, която е китайка, е родена във Виетнам през януари 1920 г. Тя е дизайнер на облекло и има принос в дизайна на дънките Леви. Тя също така е имала бизнес за обучение на дизайн на облекло. Тя има четири деца и е вярвала в Будизма от ранна възраст.

След десетилетия на упорита работа, г-жа Чен заболява от редица болести, включително сърдечни заболявания и високо кръвно налягане. За щастие, най-голямата й дъщеря й представя Фалун Гонг през 1996 г. Чрез упражненията на Фалун Гонг и следвайки неговите принципите на Истина-Доброта-Търпение, болестите на г-жа Чен изчезват и тя става по-непредубедена. По-малкият й брат, лекар, й носил лекарства, когато я посещавал, но след като тя започнала да практикува, той бил изненадан да разбере, че тя вече не се нуждае от лекарства и е отново здрава.

Веднъж дъщерята на г-жа Чен, Зенг Губао, я посетила през 2004 г. и разбрала, че майка й не може да се изправи, защото гърбът й се е изкривил. "По това време забелязах, че една от позите не е правилна, когато майка ми прави упражненията. Аз внимателно вдигнах ръката й, за да я поправя, и гърбът й по чудо се изправи със звука "клик". Оттогава тя е в състояние да лежи и да ходи нормално", си спомня Зенг.

Този опит помогнал на г-жа Чен да стане по-решителна в практикуването си на Фалун Гонг. Въпреки че вече била в 80-те си години, тя ходила пред китайското консулството в Сан Франциско, за да споделя своя опит в преодоляването на здравословните си проблеми чрез практикуване на Фалун Гонг. Тя също така говорила с хората за измамната пропаганда на Китайската комунистическа партия (ККП) срещу Фалун Гонг.

"Майка ми е добър човек. Тя наистина взема ученията на Фалун Гонг присърце", казва нейната дъщеря, добавяйки: "Тя винаги е щастлива и никога не се ядосва."

Ракът изчезва

Следващата история е на г-жа Ин Юджи, жител на град Джилин в провинция Джилин, Китай. Г-жа Ин имала многобройни заболявания, включително тежка сърдечна болест, високо кръвно налягане и силикоза на белите дробове. В допълнение към здравословните си проблеми, свързано с работата й, когато тя била на 38 г. костта на дясната й ръка била разбита по време на трудова злополука. След имплантиране на метални пластини, тя не можела да изправи ръката си или да постави нещо върху нея в продължение на десетилетия.

На 73-годишна възраст, г-жа Ин е диагностицирана с рак на черния дроб, матката и яйчниците. Онколозите от три болници обсъждали нейната ситуация. Един от лекарите казали, че дори и само с рак на черния дроб, тя може най-много да живее още три месеца.

Децата на Ин попитали лекарите дали тя може да бъде оперирана, за да се премахне рака, но лекарите казали, че това ще бъде твърде рисковано, като се има предвид нейната възраст. Нейните деца я настанили във военна болница, най-добрата болница, която могли да намерят по това време. Те похарчили над 60 000 юана (или 7 000 долара) за два месеца, но състоянието й продължило да се влошава.

Дъщерята на г-жа Ин е практикуваща Фалун Гонг и препоръчала на майка си също да практикува. "Много чудеса се случват на практикуващите Фалун Гонг" - казала тя - "Може би ти също може да опиташ?"

Но г-жа Ин била упорита - "Ако ти харесва, продължавай да го правиш" - отвърнала тя - "За мен е твърде късно.” Но макар казвайки това, г-жа Ин знаела, че дъщеря й няма да я лъже и тя е видяла положителните промени, които дъщеря й е преживяла след практикуването на Фалун Гонг.

На следващата сутрин, макар да не могла да стане, г-жа Ин седнала в леглото и започнала да слуша аудио лекциите на Ли Хонгджи, основатилят на Фалун Гонг. Тя започнала да практикува и упражненията доколкото може. Нейното здраве започнало да се подобрява. Асцитите намалели и тя успяла да стане от леглото и да ходи. Тя също възвърнала енергията си. Всичко това се случило в рамките на седем дни. "Това беше истинско чудо", си спомня госпожа Ин.

Но другите й деца били скептични и си мислели, че г-жа Ин преживява терминална яснота (повишена умствена яснота преди смъртта). След като я взели от болницата на седмия ден, децата на г-жа Ин я водили на най-известните туристически дестинации, включително планината Лу, Кингдао, Пенай, планината Лао и Байдйе. Те просто искали да я ощастливят в последните дни от живота й. За тяхно изненада обаче г-жа Ин всъщност се възстановила и оттогава е здрава. "Не знаехме, че Фалун Гонг е толкова необикновен!" - възкликнало едно от нейните деца.

Но през 1999 г. лидерът на Китайската комунистическа партия Дзян Земин започва да преследва Фалун Гонг. Масови кампании за оклеветяване на Фалун Гонг са подети из цялата страна и голям брой практикуващи са задържани, включително дъщерята на г-жа Ин. Това не променя вярата на г-жа Ин. "Знаех, че Фалун Гонг и Учителят са ми дали втори живот", казва тя. Без да изпитва никакъв страх, на 86-годишна възраст тя отива в полицейското управление в градската полиция, за да поиска освобождаването на задържаната си дъщеря.

Сега г-жа Ин е на почти 100 г., но няма никакви болести. Сама си готви, чисти и пере, и не се нуждае от помощта от децата си.

Живяла през различни периоди на съвременна китайска история и преминала през безброй трудности в живота си, г-жа Ин се чувства много щастлив да се занимава с Фалун Гонг през последната четвърт от живота си. Хората в древни времена винаги са вярвали, че доброто се възнаграждава с добро, а злото се наказва със зло. "Ако вярвате в това да сте добри и следвате принципите на Истина-Доброта-Търпение, ще бъдете благословени", казва г-жа Ин.

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: The Secret to Living 100 Years | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!