Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

(Minghui.org) Джи Шяолан е бил известен учен в династията Чинг. В допълнение към редактирането на масивния сикурант (Siku Quanshu), или пълната библиотека в четири клона, той също така пише множество стихове и документира много фолклорни произведения и приказки за свръхестественото.

Колекция от такива приказки под заглавие "Бележки от вилата за строг контрол" е публикувана през 1800 година.

В тази колекция има история, разказана от старейшина на клан на име Лей Янг.

Лей разказва за човек, който се срещнал с дух и двамата станали приятели. Човекът веднъж попитал духа дали съдбата на човек в човешкия свят може да бъде променена.

"Да", казал му духът. "Може да се промени. Но човекът трябва да бъде много добър или много лош."

Човекът отново попитал: "Кой взема решението да се промени съдбата на някого и кой е отговорен за извършването на такава промяна?"

"Решението се взима от самия човек и промяната се прави от самия човек. Боговете и духовете нямат такова право", отвърнал духът.

"А какво ще кажеш за възмездието? Защо някои хора могат да правят лоши неща, но нищо лошо не им се случва?", попитал отново човекът.

"В човешкия свят вие съдите хората по това, което са направили в един живот. И преценявате тяхното щастие и лош късмет по същия начин", обяснил духът. "Но в подземния свят животът се преценява от това, което са направили през всичките си животи, което е като течаща вода. Добрите и лошите дела са представени заедно от всичи предишни животи на човешкото същество и то се възнаграждава с добро и се наказазва с лош късмет през бъдещите му животи. Така че не винаги е така, че всяко нарушение ще бъде наказано в същия живот. Затова просто хората не могат да видят връзката."

Това, което духът е казал може да съдържа някаква истина. В следните анекдоти от съвременни времена виждаме двама души, чиито съдби са се обърнали след решение, направено между добротата и жестокостта.

Чудотворното възстановяване на Джанг Фан

Джанг Фан (псевдоним) е 63-годишен фермер в провинция Ляонинг.

Сутринта на 12 юли 2020 г., когато семейството му се готвело да закуси, Джанг Фан казал на жена си, че чувства замаяност и гадене. После започнал да се изпотява обилно и лицето му пребледняло. Това са често срещани симптоми на церебрален инфаркт.

Въпреки това, на следващия ден той успял да работи както обикновено и се чувствал толкова здрав както преди.

Както се оказало, веднага щом се почувствал зле, той започнал да казва: "Фалун Дафа е добра". Постепенно се почувствал по-добре и по-добъре, и всичко се върнало към нормалното.

Той е силно развълнуван от преживяното и се просълзява като си спомня как е прескочил смъртта.

Съпругата на Фан практикува Фалун Дафа, която е древна духовна и медитационна дисциплина. Тя е въведена на обществеността през 1992 г. В срок от седем години броят на практикуващите се увеличава до 100 милиона, почти една четиринадесета от цялото китайско население по това време.

Благодарение на огромната си популярност и съживяване на традиционните китайски ценности, нещо, което Китайската комунистическа партия (ККП) се е опитала да унищожи, срещу практиката през юли 1999 г. е стартирана национална кампания за преследване, която продължава и днес.

Въпреки преследването, Фан винаги е подкрепял жена си в практикуването на Фалун Дафа и е помагал на практикуващите в района си в много случаи, включително превозвайки ги в своя педикаб, за да разпределят информационни материали за повишаване на осведомеността за преследването.

Неговата доброта към практикуващите Дафа и неговият принос за разкриване на преследването е надлежно възнаградено и е променило първоначалната му съдба на церебрален инфаркт. В резултат на това той успява бързо да се възстанови без никакви последващи ефекти.

Възмездие за Менг Хан

Менг Хан бил секретар в комитета на ККП в провинция Хунан. Той претърпял удар на 8 юли 2020 г. и починал още същия ден, след като не успели да спасят живота му в реанимацията.

По-рано на 8 май същата година той инструктирал над дузина персонал от Офис 610, надзаконна агенция, специално създадена, за да преследва Фалун Гонг, както и полицейското управление да арестуват 63-годишната Мао Янгпинг и 61-годишната Янг Янинг. Под неговите заповеди двете жени са били задържани за 15 дни, само заради тяхното практикуване на Фалун Гонг.

Менг Хан е могъл да има късмета да стане топ местен служител, но той не е оценил това, което е имал и е злоупотребил с властта си срещу невинни хора. Мнозина смятат, че неговата ранна смърт е възмездие за тази несправедливост.

Небето е над всичко и наблюдава всичко. Това, което правим в човешкия свят, е известно във Вселената. Ето защо, всяка една наша мисъл и всяко едно действия променят нашите бъдещи перспективи. От тази гледна точка нашата съдба наистина е в нашите собствени ръце.

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Kindness Can Change Fate—Cruelty Invites Disaster | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!