Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 2а): Изход от задънена улица

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (част 1) 

(Minghui.org) Да имаш добро здраве е мечтата на всеки, но много хора страдат от здравословни проблеми, които дори съвременната медицина не може да излекува. Фалун Дафа обаче е позволила на много от практикуващите да се възстановят от нелечими заболявания. С основни принципи на Истина-Доброта-Търпение, Фалун Дафа е представена на обществеността на 13 май 1992 г. От тогава практикуващи Фалун Дафа в Китай и над 100 държави по света са подобрили своето здраве и морален характер, и са станали по-добри граждани.

Още през 1998 г., шест години след въвеждането на Фалун Дафа, Китайската генерална администрация по спорт организира здравни специалисти, за да проведат общо пет проучвания за лечебните ефекти на Фалун Дафа. Близо 35 000 практикуващи Фалун Дафа в Пекин, Ухан (столицата на провинция Хубей), Далиан (столичен град в провинция Ляонин) и провинция Гуангдонг участват в проучванията.

Резултатите показват, че 98% от участниците са имали подобрено физическо здраве и са спестявали средно около 20 милиона юана (или 3 милиона долара) медицински разходи на година за своите работодатели.

Джуан Фалун”, основният текст на Фалун Дафа (Български | Руски | Английски), написан от неговия основател г-н Ли Хунчжи, е публикуван в Китай в края на 1994 г. Две години по-късно той става една от десетте най-продавани книги в Китай. Понастоящем е преведена на над 40 езика, като това е китайската книга, преведена на най-много чужди езици.

Тази поредица е колекция от преживявания на практикуващи Фалун Дафа, които са се възползвали изключително много, като са прочели книгата и са се придържали към принципите на Истина-Доброта-Търпение.

-----

Има китайска поговорка, че „Божественото няма да ни изостави“. Дори в най-стресовите ситуации, когато изглежда, че няма изход, поддържането на праведен ум и добродетелно сърце може да ви отведе точно там, където трябва да бъдете, както откриха за себе си следните практикуващи Фалун Гонг.

Точно когато изглежда, че нещата достигат най-ниската точка за много от тях, те успяват да намерят изход във Фалун Дафа, която не само ги е излекува, но им дава радост и най-вече –– надежда.

Изход от задънена улица

Г-жа Ма Шухуа, 69-годишна от град Харбин, провинция Хейлундзян, има нещастни младини. След раждането матката й е сериозно увредена, поради прекомерно разширение и кюретаж. Направена й е операция, но с малък ефект. Всеки път, когато има менструация, тя трябва да ходи в болница за помощ с дренаж, което е много болезнена процедура.

Тя също страда от наследствена ихтиоза. Кожата й е суха и напукана, и трябва да носи само плътни памучни дрехи, дори в разгара на лятото, когато лицето й става горещо и зачервено, но без капка пот.

По-късно тя се разболява и от холецистит; изглежда слаба и безжизнена, и често се чувства, сякаш я бодат с нож. Почти никога не е имало момент, в който раменете и кръста да не я болят.

Подобно на повечето китайци днес, от дете я учат да бъде атеист. Тя се оплаква често от другите, когато животът й е труден. В резултат на това тя влиза в студена война със свекърва си, презира снахите си и често има кавги със съпруга си. Всички тези междуличностни конфликти влошават здравето й още повече.

В един момент тя получава копие на "Джуан Фалун" /основният текст на Фалун Дафа/ (Български | Руски | Английски) и прочита цялата книга за една нощ. Тя е толкова затрогната и вдъхновена от нея, че не може да сдържи сълзите си.

„Намерих изход в задънена улица“, спомня си тя. „Сега разбирам, че цялото това страдание, което изпитвам днес, е резултат от лошите неща, които съм направила в миналото. Сега знам истинския смисъл на живота."

Докато практикува Фалун Дафа, болката в жлъчния й мехур изчезва и бледото й лице порозовява. За известно време тя развива черни подутини по тялото, но след това те изчезват и тя успява да се изпотява, когато й стане горещо, както е редно. Кожата й става мека и нежна, гърбът й се изправя и менструалните болки спират. Тя става напълно здрава.

Следвайки принципите на Фалун Дафа - Истина-Доброта-Търпение - г-жа Ма също подобрява характера си. В резултат на това семейството й става щастливо и хармонично. Впечатлен от тези големи промени в съпругата си, съпругът й също започва да практикува Фалун Дафа.

Спасена в три дни

Г-жа Джонг Донгмей, фермерка от окръг Диншинг, провинция Хъбей, е в тежко положение. Списъкът с болести, които има, включва ревматична невралгия, хронични стомашни проблеми, вродени сърдечни заболявания, всеобхватна неврастения, невроза, множество костни тумори, както и странични ефекти от операции за плодовитост и стерилизация.

На всичкото отгоре тя също има бронхит и често припада от болка в периферните нерви. Винаги, когато това се случва, семейството й е под страх, че тя няма да се събуди. Те се консултират с много лекари, но никой от тях не изказва надежда за нея.

„Тази личност е безнадеждна“, казва един от нейните лекари.

За нейните близки е шокиращо да чуят такива неща, тъй като г-жа Джонг е все още млада и има две малки деца. По-голямото е на четири, а по-малкото е новородено.

В края на юли 1997 г. тя е на легло и я чакат да умре, когато семейството й донася копие от "Джуан Фалун" (Български | Руски | Английски). Тя го прочита и осъзнава, че тази книга учи хората да стават добри, безкористни граждани. Тя решава да се държи според нейните принципи и се опитва да научи упражненията.

Тъй като г-жа Джонг не може да се изправи, децата й помагат да се облегне на стената и леглото, когато се опитва да направи второто упражнение, което изисква изправяне. Краката й треперят, но тя се чувства доста добре.

Само три дни по-късно всичките й здравословни проблеми изчезват.

Пациент с парализа на стомаха придобива нов живот

Г-жа Ли Уенхонг, която е работила в Бюрото за петролна геофизика в град Баджоу, провинция Хъбей, страда от хроничен гастрит през 1999 г. и изпада в депресия наскоро след това.

С влошаването на депресията се влошава състоянието на стомаха й, тя се парализира и вече не може да се храни нормално. Състояние като нейното е много рядко и е без ефективно лечение.

Тя посещава най-престижните експерти по стомашно-чревни проблеми във всички големи болници в Пекин, но никой не може да й помогне. В крайна сметка тя трябва да разчита на сонда за назално хранене и стомашна сонда, вкарана в тънките черва, за да я поддържа жива.

Тя също търси лечение в големите болници за китайска традиционна медицина в Пекин, но нищо не й помага. Директорът на отделението по гастроентерология от болницата за традиционна китайска медицина Xuanwu в Пекин твърди, че нейното заболяване е рядко заболяване, което не се лекува.

През тези десет години болницата изпраща много съобщения за нейното критично състояние на семейството й. Тя изнемощява, вътрешните й органи постепенно се влошават. Освен това тя страда и от уринарна инконтиненция. Макар едва на 30, тя изглежда на 70. За да оцелее, тя се опитва да остане в болницата колкото може повече. Но през 2013 г. отново е изписана от болницата.

След завръщането си у дома тя започва да практикува Фалун Гонг и всичките й болести скоро изчезват. Лицето й грейва от здраве и тя върви с пружинираща стъпка.

Най-изумителен от всичко е фактът, че тя получава новия си живот без дори да похарчи и стотинка! Приятелите й са шокирани от чудодейното й възстановяване, а лекарят, който я лекувал, дори питал: „Жива ли е още Ли?“

Когато чува, че Ли Уенхонг е напълно възстановена от практикуването на Фалун Гонг, лекарят възкликва: „Това е чудо!“

„Трябва да съм направила нещо добро в миналото, за да мога да имам нов живот“

Г-жа Рун Ксианг, 53-годишна от Вътрешна Монголия, е оперирана от клетъчен карцином в десния бъбрек през 2010 г. Тя получава рак на лявата гърда през 2012 г. и го отстранява същата година. В началото на 2015 г., когато отива в Пекин за перикарден и плеврален излив, лекарите установяват, че раковите й клетки са се разпространили и че има само два месеца до една година живот.

Тя загубва над 15 килограма, поради страничните ефекти на лекарствата. Когато отива на нов преглед, тя също има проблеми с белите дробове. Г-жа Рун знае, че й свършва времето и от отчаяние се вслушва в съветите на по-голямата си сестра и започва да практикува Фалун Дафа като крайна мярка.

В деня след като се опитва да научи упражненията, тя успява да легне и да заспи (през предходните пет месеца, поради натрупване на течности, трябва да седи през нощта) и няма нужда да използва кислород за първи път от шест месеца насам.

На следващия ден силната кашлица, която я тревожи от няколко месеца, утихва. Седмица по-късно тя става енергична и развива добър апетит. Освен това тя вече не се чувства уморена и без дъх, когато ходи или се качва по стълби, и може да говори нормално с хората. 

Към единадесетия ден започва да й расте нова коса, тъй като е загубила косата си поради химиотерапията. Четиридесет дни по-късно тя се превръща в съвсем нов човек - хората, които я познават, са доста впечатлени.

„Не знам какви добри неща съм направила в миналото, за да получа нов живот“, пише тя в статия за Minghui през 2015 г.

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 2б): Благословия за добро здраве

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Medical Miracles Brought About by Falun Dafa (Part 2): A Way Out at a Dead End | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!