Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

(Minghui.org) Съпруг и съпруга, които са и двамата лекари в Ухан, се разболяват от коронавирус малко след като градът е затворен на 23 януари 2020 г. Племенникът им, практикуващ медитативната практика Фалун Дафа, живеещ в Северна Америка, ги насърчава да рецитират „Фалун Дафа е добра” и „Истина-Доброта-Търпение са добри” *(на китайски: Фалун Дафа Хао; Джън Шан Рен Хао) (ефектът е най-добър когато фразите се произнасят на оргиналния език)*. Макар първо да не се вслушват в съвета му, после го правят и установяват, че тяхната температура и другите симптоми изчезват след няколко дни.

Човек може да се запита защо изричането на няколко фрази може да има такава лечебна сила. Много неща не могат да бъдат обяснени от съвременната наука, но традиционната китайска медицина може да хвърли известно светлина върху това.

Според традиционната китайска медицина чуми като пандемията на коронавируса се считат за „порочно чи“ (или „порочна енергия“). Хуангди Некин (“Вътрешна класика на Жълтия император”), една от най-уважаваните книги в китайската медицина, разказва за разговор между Жълтия император и Ци Бо, древен лекар.

Императорът: Чух, че когато настъпят чуми, хората се заразяват взаимно, независимо от възрастта си. Симптомите им са сходни и е трудно да се лекуват. Знаете ли как да предотвратите такава инфекции?

Ци Бо: Когато човек има праведно чи, живеещо вътре в него, никоя порочност не може да влезе.

В съвременната наука връзката между ума и тялото също е широко призната. Вячеслав Губанов, руски учен и президент на Международния институт по социална екология, вярва, че всички заболявания са тясно свързани с психическото състояние на човека. Затова той вярва, че душата също трябва да бъде лекувана, когато се лекува дадена болест.

Представена на обществеността през 1992 г. от г-н Ли Хонгджи, Фалун Дафа (известна също като Фалун Гонг) е система за медитация, която подобрява ума и тялото чрез пет комплекта от упражнения и принципите на Истина-Доброта-Търпение. Десетки милиони практикуващи в над 100 страни са се възползвали от тази практиката.

Опасявайки се от непрекъснато нарастващата популярност на тази практика, през юли 1999 г. Китайската комунистическа партия (ККП) стартира национална кампания за нейното унищожаване. Въпреки продължаващото преследване обаче, много хора се застъпват за практикуващите Фалун Дафа, които са взети на прицел от ККП единствено заради своята духовна вяра. На свой ред тези хора са благословени за праведната им подкрепа на Фалун Дафа. Много от тях споделят за възстановено здравето или предотвратени опасности.

Такъв един пример е историята за възстановеното здраве на гореспоменатата двойка, разказана от техния племенник.

Безпомощен чичо

Още преди Китайската нова година 2020 бях чел за избухването на епидемията на коронавируса в Ухан. Тъй като чичо ми живее там, аз му се обадих, за да му напомня да се запаси с храна. Той отхвърли новината за избухването и ми каза да не вярвам на слухове. „Ухан няма да има проблем“, увери ме той.

Имахме видеоразговор на 31 януари 2020 г. и той изглеждаше слаб и разочарован, сякаш се сбогуваше с мен. „Не знаех нищо за огнището преди Ухан да бъде заключен“, каза той. „А с леля ти [съпругата му] ходихме навсякъде по партита и играехме маджонг с приятели. Но след това и двамата се заразихме."

Тъй като леля и чичо са лекари, те започват да си правят инжекции, за да свалят температурата си. Но състоянието им се влошава след една седмица и имат подути гърла, както и тежки язви в устата. Треската им продължава и те започват да губят надежда.

„Опитахте ли да рецитирате „Фалун Дафа е добра“ и „Истина-Доброта-Търпение са добри“, както ви казах преди?“, попитах аз. „Поне няма да ви навреди да опитате.“

„Глупости!“ - отвърна чичо нетърпеливо. "Ако това е, което имаш да ми кажеш, по-добре да спрем дотук."

Това беше нещо, което не можех да разбера в чичо ми. Той беше свидетел как Фалун Дафа ме е променила към по-добро, както физически, така и духовно. След като ККП започна да преследва Фалун Дафа с пропаганда на омраза, той обаче беше уплашен и не смееше да говори за това. Знаеше, че съм изключен от училище заради моята вяра. Той също така смяташе, че ККП е лоша и дори се оттегли от нея. Но когато разговарях с него за това как Фалун Дафа се практикува свободно тук, в Северна Америка, той сменяше темата.

„Е, ако случаят е такъв, имам още едно предложение“, отговорих аз, мислейки, че трябва да му помогна с каквото мога. „Един приятел каза, че чеснов чай ще свърши работа.“

"Това ще е чудесно!", отговори чичо ми.

Надежда на хоризонта

На следващия ден чичо ми се обади отново. „Чаят с чесън не работи“, каза той. „С нас е приключено.“

Виждайки неговото разочарование и отчаяние, знаех, че се нуждае от помощ. „Чичо, ти си лекар, така че знаеш, че все още няма лекарства за коронавируса и че много хора в Ухан вече са починали от него. Ако търсиш пари или слава, не бих могъл да помогна. Но ако здравето и безопасността са това, което търсиш, Фалун Дафа е най-доброто", му казах.

Той не каза нито дума.

След като говорихме за други неща малко, той ме попита какво мисля за Фалун Дафа.

„Тя ми даде добро здраве“, казах аз.

"Какво мислиш, че трябва да направя?" попита той.

„Ако бях на твое място“, казах, „щях да рецитирам продължително „Фалун Дафа е добра, Истина-Доброта-Търпение са добри“. Можеш да го казваш на глас. Ако нещо се промени, моля кажи ми". Той се съгласи.

Същата вечер се обадих на чичо си и го попитах: „Как вървят нещата сега?“

 „Помогна“, каза той. „От треската бях стресиран през цялото време и почти не можех да заспя. След като снощи изрецитирах тези думи, заспах добре. Мисля, че проработи."

„Чувствам се като прероден“

Зарадван да чуя за неговото подобрение, аз казах: „За да ти помогна напълно да се възстановиш, все още се надявам, че ще се опиташ да правиш упражненията на Фалун Дафа“. Накратко му споменах как китайците са гледали на болестите в древността и обяснението на г-н Ли Хонгджи (основателят на Фалун Дафа) за първото упражнение на Фалун Дафа:

„В основата на “Буда разтяга хиляди ръце” е разтягането на тялото. Това разтягане разблокира области, където енергията е блокирана, стимулира енергията в тялото и под кожата, така че тя циркулира енергично и абсорбира автоматично голямо количество енергия от Вселената. Това позволява на всички меридиани в тялото на практикуващия да се отворят от самото начало". (Глава II, Илюстрации и обяснения на упражненията, “Великият път за духовно съвършенство” (“The Great Way of Spiritual Perfection”)

Чичо ми прояви любопитство и аз му изпратих обучителни видеозаписи на упражненията.

Същата вечер (вече сутринта в Китай) чичо ми изпрати гласово съобщение: „Мин Минг, сега съм добре. Това е като чудо!" Той каза, че треската му е изчезнала тази нощ. Не само това, в краката му, които винаги се чувствали студени, сега той усещал топлина и комфорт.

„Зрението ми също се подобри драстично - нещата вече не са размазани и всичко е толкова ясно сега. Чувствам се сякаш съм се преродил!" - възкликна той и добави, че ще сподели добрите новини с леля ми.

Упорита леля

Леля ми е добре известна с горещия си нрав и ината си. Вечерта, когато чичо ми рецитира „Фалун Дафа е добра, Истина-Доброта-Търпение са добри“, тя отказала да се присъедини към него. Състоянието й продължило да се влошава и тя била хоспитализирана.

Когато чула как чичо ми се е възстановил, тя се размислила и започнала да рецитира фразите. След което тя научила първото упражнение на Фалун Дафа и се подобрила значително. Но тя отдала подобрението си на лекарствата, които приемала, оплакала се, че й става твърде топло и спряла да прави упражненията. Чичо ми й обяснил, че е нормално да се чувства по този начин - че и той го е изпитал, защото това е част от телесното приспособяване, когато се отворят енергийните канали. Но тя все още се колебаела.

Нейното здраве се влошило и леля ми нямала друг избор, освен да поднови упражненията на Фалун Дафа. „Температурата й се покачваше и спадаше много пъти“, каза чичо ми. „Когато тя правеше упражненията, треската изчезваше; когато не ги правеше, се появяваше отново." В крайна сметка леля ми решила да прави упражненията и успяла да се възстанови и да се върне у дома.

„Сега знам защо вие практикуващи не се отказвате, дори когато ККП преследва Фалун Дафа така жестоко - това е надеждата за всички нас“, каза чичо ми. „Моля, изпрати най-добрите ни пожелания и поздрави на Учителя Ли, за това толкова  уникално нещо“, ме помоли чичо ми.

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Physician Couple in Wuhan Recover from Coronavirus after Reciting “Falun Dafa Is Good” | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!