Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Ислямска държава“ получавала разузнавателни данни от САЩ и Саудитска Арабия

Абу Махди ал-Мохандес

Високопоставен командир от иракските "Сили на народната мобилизация” твърди, че офанзивата за освобождаване на Мосул от „Ислямска държава“ ще се проточи, тъй като джихадистите получават разузнавателни данни от външни източници, най-вече САЩ и Саудитска Арабия

Високопоставен командир от иракските "Сили на народната мобилизация” твърди, че офанзивата за освобождаване на втория по големина град в страната - Мосул - от контрола на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ ще се проточи, тъй като джихадистите получават разузнавателни данни от външни източници, най-вече САЩ и Саудитска Арабия, предава иранският телевизионен канал Press TV. 

Абу Махди ал-Мохандес направи коментарите в рамките на интервю за телевизионната мрежа „Ал Алам“. Командирът отправи сериозна критика към Саудитска Арабия, определяйки я като „майка на тероризма“. Той подчерта, че две от най-опасните терористични организации в света - „Ал Кайда“ и „Ислямска държава“, са продукт на арабското кралство и изрази увереност, че психологическата и медийна кампания на екстремистите е частично финансирана от Рияд. 

Доказателства в подкрепа на твърденията обаче не бяха приведени. / epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!