Тръмп: Обама и Клинтън създадоха ИДИЛ. Хилари: Тръмп злослови по адрес на САЩ

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп още веднъж размъти президентска кампания в САЩ с твърденията си, че Хилари Клинтън и президентът Барак Обама са “създали” групировката “Ислямска държава”.

Обръщайки се към своите привърженици на митинг във Форт Лодърдейл, Флорида, магнатът на недвижими имоти заяви, че джихадистката групировка “почита президента Обама”: “Той е основател на ИДИЛ! Той основа “Ислямска държава”. И бих казал, че съосновател е Хилари Клинтън”, крещеше Тръмп сред бурните аплодисменти на тълпата.

Това се случва само ден, след като Хилъри Клинтън обвини Доналд Тръмп в “прекрачване на границата” и “небрежно подстрекаване към насилие” със скандалните коментари за това тя да бъде убита, които някои приеха за шега, пише “Телеграф”.

В първата си реакция по случая, на митинг в Йова, Хилари Клинтън каза: “Думите имат значение. Ако си в надпреварата за президент или си президент, думите могат да имат огромни последствия. В последно време станахме свидетели на дълга редица от небрежни коментари на Доналд Тръмп, които прекрачиха границата. Това ни показва, че просто той не притежава темпераментът да бъде президент.” /19min.bg/

Хилари: Тръмп злослови по адрес на САЩ

Предизборният екип на кандидата за президент на САЩ Хилари Клинтън критикува изказването на Доналд Тръмп, че тя и президентът Барак Обама са отговорни за възхода на терористичната групировка "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, предаде БНР.

За пореден път Тръмп злослови по адрес на САЩ. Това е невярно обвинение, идващо от кандидат-президент, който е алергичен към истината и има безпрецедентни пропуски в знанията си, каза съветникът на Клинтън Джейк Съливан./19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!