Доказаха, че Ислямска държава е проект на САЩ? (Снимката побърка нета)

Снимка на Джон Маккейн с лидера на Ислямска държава подлуди мрежата

Любителите на конспирации от няколко дни буквално заливат мрежата с теории, коментари и дори доказателства, че Ислямска държава е проект на САЩ. На пръв поглед, тази безумна хипотеза се обяснява, не само с необходимостта на Америка да използва войната като бизнес и стимул за икономиката си, но и с една снимка, която предизвика истински пожар.

Спорната снимка обикаля интернет пространството и стана обект на ожесточени дискусии в социалните мрежи и форуми. А главния въпрос на всички, е защо Джон Маккейн през 2013 година е позирал с лидера на Ислямска държава в Сирия?

Става въпрос за посещение на американския политик и директор на съвета по въоръжаването към Сената Джон Маккейн през 2013 година. Тогава той посети северната част на Сирия, където се срещна с предполагаеми противници и бунтовници срещу режима на сирийския президент Башар ал Асад.

На една от снимките, направени по време на посещението му, зад гърба на Джон Маккейн се вижда неизвестен мъж, в лицето на когото, политическите опоненти на Маккейн, както и любителите на конспирациите, разпознаха лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади.

Масло в огъня наля още и колегата на сенатор Маккейн, републиканецът Ранд Пол, който потвърди, че сенаторът наистина се е снимал с терористи. Той обаче побърза да замаже положението, като обясни, че политикът дори не е предполагал, че мъжете, с които се е срещал са терористи.

„Вярно е, че Маккейн се срещна с представители на Ислямска държава, но тогава не знаеше кои са те. Ако не говорите арабски трудно е да различите, кои са просто бунтовници срещу режима Асад, от тези, които са членове на ИДИЛ“, обяснява несвързано Пол.

Ислямска държава, Маккейн

И докато колегата на сенатора призна, че той се е срещал с Ал Багдади, но просто не е знаел с кого си има работа, самият Джон Маккейн даде повод за нови съмнения. Той категорично отрече да е имал вземане даване с терористите, по какъвто и да било повод.

Ислямска държава, Маккейн

И заяви, че никога не е комуникирал с членове на Ислямска държава, а мъжът, който се крие зад гърба му, напълно случайно приличал на Абу Бакр ал Багдади. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!