Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хилъри и Буш единодушни: САЩ е виновен за създаването на „Ислямска държава”! Не могат да се разберат само кой има най-големи заслуги за това

Джеб Буш, Хилъри Клинтън, Барак Обама, Джордж Буш

Хилъри Клинтън: Буш-младши е виновен за появата на „Ислямска държава”

По-рано Джеб Буш обвини Барак Обама за дестабилизацията на обстановката в Ирак

Кандидат-президентът на САЩ Хилъри Клинтън отхвърли обвиненията на своя конкурент-републиканец Джеб Буш, който по-рано заяви, че тя частично е отговорна за появата на „Ислямска държава”. В отговор Клинтън прехвърли вината за съществуването на ислямистката групировка върху по-големия брат на Джеб – Джордж Буш-младши, който бе президент на САЩ преди Барак Обама, съобщава агенция Ройтерс.

В хода на реч в щата Айова Клинтън заяви, че влошаването на обстановката в Ирак е станало следствие от действията на администрацията на Джордж Буш-младши. При това бившият държавен секретар на САЩ подчерта, че Джеб се опитва да прикрие своя по-голям брат и да скрие истинската картина на събитията.

По думите на Клинтън, по свое време Буш-младши е сключил договор с властите в Ирак за изтеглянето на американските войски до края на 2011 година, което, според нея, е подсилило „ислямска държава” в региона.

По-рано Джеб Буш обвини Барак Обама за дестабилизацията на обстановката в Ирак, напомняйки, че Клинтън по онова време е заемала поста държавен Секретар на САЩ. При това решението за изтеглянето на американските войски от страната Буш определи като „фатална грешка”. /blitz.bg/

National Interest: Военната кампания на САЩ против „Ислямска държава” е незаконна

Обама като президент е взел решение за бомбардиране на не по-малко от 7 страни

Година от началото на американската кампания против „Ислямска държава” (ИД), вицепрезидентът на института „Катон” Джин Хили напомня в публикация в американското издание The National Interest, че независимо от нанесените около 5000 въздушни удара, Конгресът не е гласувал санкциониране на бойните действия в Близкия Изток.

Воденето на незаконна военна кампания в продължение на година е нов признак на ерозия на системата на конституционни ограничения и баланс, твърди Хили.

Според сенатора Тим Кейн, конгресът „отказа по същество участие в дебати и гласуване” по санкциониране воденето на бойните действия.

В публикацията си Хили цитира думи на Обама, казани миналата седмица при обсъждане на споразумението с Иран. Тогава президентът признал, че на този пост той е взел решение за бомбардиране на не по-малко от 7 страни.

През последната година, обобщава Хили, Барак Обама и Конгресът са поели път, който няма да доведе САЩ до мирна политика./БЛИЦ/

Да не забравяме:

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!