Доналд Тръмп: САЩ са основният спонсор на международния тероризъм

Помощта, която американците оказват на международния тероризъм, трябва да стане основна политическа тема на международната арена

След като нанесоха „погрешен” удар по Сирийската правителствена армия, която воюва с Ислямска държава, САЩ се опитват да обвинят Русия, че е нарушила споразумението и дори да й вменят вина, че е бомбардирала хуманитарен конвой на ООН и Сирийското общество на Червения полумесец.

Арогантността на САЩ отново достига невиждани висоти. Винаги може да се „измисли” инцидент като „химическата атака на Башар Асад”, (която британците бързо доказаха, че не е негова, но си замълчаха). Първо се прави сценката, а после САЩ влизат в ролята на защитните на демокрация, а съответно вменяват на Русия – ролята на агресора. Евтини номера, които светът вече понаучи. Но трудно някоя страна може да повдигне глава, предвид военното опекунство на САЩ в почти всяка част на планетата. „Сирийската обсерватория за правата на човека, която информира за инцидента с хуманитарния конвой, не е нищо повече от един пропаганден елемент на терористичните групи, които действат в Сирия.

Прекъсването на примирието е единствено в резултат на бомбардировката върху Сирийската армия, която се извърши, за да помогне на терористите от Ислямска държава”, пишат читатели във форума на испанския вестник „Ел Мундо” в отговор на съобщението за прекратяване на примирието от страна на САЩ, поради това, че Русия „не спазвала договореностите”. За всички отдавна е ясно, че под прикритието на хуманитарните конвои се превозват оръжия и провизии за терористите. Ако стигнат до мястото на предназначение – добре, ако бъдат бомбардирани – пак добре, защото се лансира в световното публично пространство как злодеите са бомбардирали хуманитарен конвой…

Ударът на американските ВВС по позициите на правителствените сирийски войски в района на Дейр ез-Зор се оказа удивително ефективен. Особено на фона на скромните успехи на американците в борбата с ислямските терористи. По информация на Министерството на отбраната на Русия, при нападението са убити 62 военнослужещи, други повече от 100 са ранени и са унищожени около 20 единици бойна техника. По данни на телеканала CNN, авиоударите са били прекратени едва след намесата на руските военни. Те се свързали с американските си „колеги” и им съобщили, че водят огън не по терористите, а по сирийската армия. След като получили тази информация, американците веднага прекратили операцията.

Представител на администрацията на президента Барак Обама, изразил съжаление за „непредумишленото” нанасяне на удари върху правителствените войски, съобщи в неделя агенция Associated Press. Тези извинения не направиха впечатление на руските дипломати. На състоялото се по инициатива на Москва екстрено заседание на Съвета по безопасност на ООН, постоянният представител на Русия Виталий Чуркин в прав текст обвини САЩ в подкрепа на Ислямска държава. Военният аналитик на CNN подполковник Рик Франкона каза, че тези обвинения са абсурдни и цинично заяви: „Нашите удари винаги са ефективни. Но този път сгрешихме в определянето на целта. Независимо от това, нашето попадение беше точно. В бъдеще на САЩ са необходими по-надеждни гаранции от страна на Русия, за да избегнем жертви от гражданското население”.

В подобен дух беше и изказването на постоянния представител на САЩ в ООН, Саманта Пауър, която се възмути, че се свиква извънредно заседание като каза: „И всичко това заради един-единствен удар от въздуха, който макар и да беше нанесен на правителствените войски, все пак се дължи на грешка”.

В своето изказване Чуркин отбеляза: „Извършването на удари от въздуха, при това доста успешни, жертви на които станаха над 60 човека, ни кара да се замислим. Нереално е да се приеме, че това е просто инцидент”. По този повод вестник Bayerischer Rundfunk представя на своите читатели подробна версия за станалото и пише: „Американската атака започна късно вечерта близо до летището на Дейр ез-Зор. Намиращата се там военна база на правителствените сили беше обкръжена от екстремистите на Ислямска държава. Веднага след авиоударите джихадистите предприеха атака по суша…”. Избраното време и други аспекти на ситуацията свидетелстват, че става дума за съзнателна провокация.

В неделя се получи още една информация за свален при неизяснени обстоятелства самолет на сирийските ВВС, а също така, че патрулен самолет на САЩ, P-8A Poseidon е извършил пореден, четвърти за изминалата седмица полет в непосредствена близост до руската авиобаза Хмеймим в Сирия и до пункта за материално-техническо обезпечаване на ВМФ на Русия в пристанището Тартус. Самолетът е летял ниско, над морската акватория на Средиземно море, където сега са разположени бойните кораби от постоянния оперативен състав на ВМФ на Русия.

Вероятността, бомбардировката на позициите на сирийската армия да е станала случайно, е почти нищожна. Като цяло, създалата се ситуация само затвърждава съмненията на редица експерти и политици, че това не е случаен инцидент. Кандидатът за президент Доналд Тръмп по този повод заяви: „Ислямска държава беше създадена от Вашингтон предимно за решаване на геополитически задачи на САЩ в Близкия Изток. Но с тази последна бомбардировка на позициите на правителствените войски, американците просто прекрачиха разумната граница.

По-рано подкрепата на ислямистите се свеждаше до това, уж по грешка да им хвърлят продоволствие и боеприпаси от въздуха, или симулираха, че се оттеглят, за да им оставят складове с оръжие и боеприпаси. Освен това, под претекста, че подготвя войници за умерената опозиция, Пентагонът провеждаше военно обучение на бойците от Ислямска държава.

Сега САЩ вече преминаха към пряка военна подкрепа на тази терористична организация. Затова, помощта, която американците оказват на международния тероризъм, трябва да стане основна политическа тема на международната арена. Ние трябва откровено да кажем на всички, че САЩ е основният спонсор на международния тероризъм. Аз отдавна вече говорих за това. А у нас, вместо това вървят безкрайни разговори, че трябва съвместно да се борим с ислямския тероризъм. Как може да се съюзиш с тези, които тайно спонсорират тероризма, а сега вече и открито му оказват военна подкрепа. Затова, трябва да престанем да пудрим мозъците на хората. Трябва откровено да назовем нещата с техните имена.”

САЩ използват в свой интерес ислямския тероризъм много отдавна. Ако говорим въобще за англосаксонската общност, то тя използва арабския тероризъм още в Първата световна война, поддържайки въстанието срещу турците на територията на Османската империя. След това бяха използвани басмачите срещу Съветска Русия. След това Америка поддържаше муджахидините в Афганистан. Сега тяхната цел е голяма част от Близкия Изток да бъде превърната в зона на нестабилност и след време „ислямският интернационал” да бъде прехвърлен в постсъветското пространство. 

Неслучайно Саманта Пауър толкова се възмути на репликата на Виталий Чуркин, че САЩ подкрепя Ислямска държава. Това показа, че той засегна болното място. След споразумението на никой и през ум не му минаваше мисълта, че САЩ ще се решат на такава брутална и нечовешка провокация. Въпреки това примирието беше обречено, тъй като нямаше яснота кой контролира неговото спазване. За американците разположението на правителствените сили не е било тайна. Американските военни са извършили бомбардировката съвсем умишлено. 

Източник: Аспекто/epicenter.bg

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Да не забравяме: САЩ създадоха и комунизма

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!