Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория

Специален съветник на ръководителят на външната политика на ЕС не спира да повтаря смятаната за китайска дезинформация теория за американския произход на коронавируса, съобщи в. "Политико". Джефри Сакс, професор по устойчиво развитие в Колумбийския университет, заяви, че е доста убеден, че вирусът е дошъл от американска лаборатория за биотехнологии, но добави, че „не се знае със сигурност“.

Той е ангажиран от Европейската комисия като специален съветник на Жозеп Борел, за да се съсредоточи върху политиката на сътрудничество.

Договорът на Сакс бе подновен за последно през април, въпреки че той си навлече гнева на правозащитници, когато отхвърли твърденията за геноцид над уйгурските мюсюлмани в китайския регион Синдзян.

Сакс е и дългогодишен защитник на идеята за залеза на американската хегемония в световната политика и възхода на Китай като нов център на световния ред. 

Твърденията на професора, които хвърлят вина върху лабораториите отвъд океана, бяха разпространени многократно в китайските медии и социални мрежи. Китайското посолство в Париж също ги сподели.

Пред "Политико" Сакс е казал, че е много вероятно вирусът да се е появил от лабораторната изследователска програма на Америка, но не се изключва и възможността за естествено разпространение. Според него и двете хипотези са допустими на този етап.

Говорител от отдела по външна политика на ЕС побърза да се разграничи от съмнителните твърдения на професора. Той подчерта, че Джефри Сакс е външен неплатен съветник на Жозеп Борел. Външните съветници са независими и не са упълномощени да говорят от името на върховният представител или Европейската комисия. Възгледите им са техни собствени. Говорителят също така обясни, че ангажиментът на Сакс към ЕС е само за 20 работни часа на година.

Служителят от ЕС обори спекулациите на Сакс за произхода на COVID като цитира изследване на Световната здравна организация, според което вероятността за лабораторен инцидент е малко вероятна.

Председателят на делегацията на Европейския парламент по китайските въпроси Райнхард Бютикофер с насмешка предположи, че Борел е помолил Джефри Сакс да служи като специален съветник, защото това би гарантирало, че първият дипломат на Европа винаги ще знае начина на мислене на китайската дипломация, която Сакс следва толкова последователно по широк кръг от теми. Както е казал Сун Дзъ: „Познавай врага си".

Джефри Сакс e американски икономист, преподавател в Колумбийския университет и бивш директор на неговия Институт за Земята.

Сред най-младите професори по икономика в историята на Харвард, Сакс става известен като съветник на правителствата на източноевропейски и развиващи се страни при прилагането на шокова терапия в техните икономики за преход към пазарна система или при икономически кризи. Някои от неговите предложения се смятат за спорни и противоречиви.

Сакс след това се занимава с предизвикателствата на икономическото развитие, устойчивост на околната среда, намаляване на бедността, отмяна на дългове на третия свят и глобализация.

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!