Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Майка от Вирджиния, преживяла Културната революция на Мао, вижда паралел в Америка

Xi Van Fleet in Washington on Oct. 5, 2021. (Courtesy of the Conservative Partnership Institute)
Xi Van Fleet in Washington on Oct. 5, 2021. (Courtesy of the Conservative Partnership Institute)

Комунистическото политическо движение, което опустоши Китай преди десетилетия, се разгръща в Америка, предупреди Си Ван Флит, родител-активист, станала известна след като се изказва срещу Критичната расова теория (КРТ / CRT) на заседание на училищен съвет.

„Когато започна Културната революция, аз бях първокласник“, казва майката от Вирджиния пред „Американски лидери на мисълта“ (“American Thought Leaders) на EpochTV. Тя си спомня как всички класове са били прекратени в училищата и колежите, тъй като по-големите ученици са се обявили за Червената гвардия на Мао Цзедун.

Подкрепени от лозунга на Мао „Да се ​​бунтуваш е справедливо“, Червената гвардия не се поколебава да прокарва насилие и унищожение на всички и всичко, което смятат за „контрареволюционно“.

„С одобрението на Мао никой не можеше да ги спре“, казва Ван Флит, припомняйки си история, която е чула от свидетел, където Червената гвардия пребива до смърт човек, смятан за „потисник“ и „експлоататор“ за това, че просто е изтеглил голяма сума пари от банката. На извършителите не е потърсена отговорност за убийството, тъй като системата на наказателното правосъдие вече е парализирана.

Друга ключова характеристика на движението на Червената гвардия е да атакува „четирите стари“, а именно „старите идеи, старата култура, старите обичаи и старите навици“. За да наложат това, което Ван Флот описва като „култура на отмяната“, Червената гвардия е ходила от врата на врата, за да търси и унищожава всяка вещ, свързана с периода преди комунистите да завземат властта в Китай.

Докато лудостта и беззаконието на Културната революция на Мао може да звучат крайно за американците, Ван Флит предупреждава, че Америка върви по подобен път.

„Едно от нещата, които забелязах е, че хората се страхуват“, казва тя за САЩ. „Има правилен начин да се говори. Има правилни идеи и тези, които не ги споделят, имат чувството, че ако кажат собственото си мнение, могат да рискуват да бъдат счетани за расисти - дума като китайската „контрареволюция“.

Терминът „расизъм“, подобно на неясно дефинираната „контрареволюция“, вече не означава нищо, а служи като политическо оръжие, според Ван Флит. „За дълго време разбирането ми за расизма е, че това е някой, който дискриминира някой друг въз основа на раса“, пояснява тя. „Но през последните няколко години то промени значението си. Всеки, който не е съгласен с идеологията отляво, става расист."

По време на Културната революция терминът „историческа контрареволюция“ се използва за криминализиране на хората за това, което са правили или казвали в миналото. Ван Флит каза, че това има и американска версия.

„Във Вирджиния, губернатор [Ралф] Нортъм днес беше наречен расист, защото в миналото, когато бил в колежа, е носил черно лице (маскиран като ченокож, бел. прев.)“, казва тя. „Това е еквивалент на китайската историческа контрареволюция.”

В маоистки Китай гражданите са класифицирани в предпочитаните „Пет червени категории“ и нежеланите „Пет черни категории“ въз основа на политическата им идентичност. Потомците на членове на последната група, която включва богати фермери и други „класови врагове“, рутинно са унижавани и принуждавани да ходят на „бордови сесии“, където са принудени да признаят привилегирования си статут. Ван Флит казва, че това напомня за което защитниците на КРТ настояват да стане днес с американците и техните деца.

"Това не ни ли напомня за КРТ?", пита тя. „[Според КРТ] ако сте родени бели, вие сте потисници; ако сте родени черни, вие сте потиснати и като потиснати хора, за вас няма надежда в това потискащо общество."

„Това е най-ефективният начин за разделяне на хората и това е от марксистката книга за разделяне“, продължава тя, посочвайки, че КРТ е реторика на марксистката класова борба, преопакована, за да се съсредоточи върху расата, така че да работи по-добре в американското общество. „И след това те имат пол, сексуалност и интерсекционалност - всичко това са инструменти за разделяне и се коренят в културата на марксизма. Мао го използваше, левицата [американската] го използва сега."

„Това, което се случва тук в Америка, не е нищо ново“, заключава тя. „Това се случи в Китай, случи се и с мен. Ако го оставим и не го спрем, [ние] ще имаме същия резултат. Резултатът от Културната революция е пълното унищожаване на обществото и това ни очаква, ако не го спрем."

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Защо плачат иконите и статуите на светци по света?

Защо Фалун Дафа е преследвана в Китай?

Източник/ци: Virginia Mother Who Survived Mao’s Cultural Revolution Sees Parallels in America

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!