Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Не се случва често САЩ и Западът да получават добри съвети от руския президент Владимир Путин, но той даде няколко такива по време на неотдавнашна своя реч. Според него ако американците и гражданите на другите западни демокрации все още се интересуват от свободата трябва да обръщат специално внимание на ставащото в света днес. 

На прага на Голямата Война! НАТО засилва натиска срещу Русия в Прибалтика и на Балканите!

Говорейки на конференция, озаглавена „Глобална промяна в 21-ви век“, в най-големия руски курортен град Сочи миналата седмица, Путин разнищи свръхсъбуждащата „култура на отмяната“ и обясни, че тласъкът зад нея не е нищо друго освен чиста тирания.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Виждаме с учудване парализата, която се разгръща в страните, които са свикнали да гледат на себе си като на флагмани на прогреса“, каза Путин по време на речта си. „Разбира се, това не е наша работа или какво се случва, социалните и културни шокове, които стават в някои от западните страни. Някои вярват, че агресивното заличаване на цели страници от собствената им история, положителните действия в интерес на малцинствата и изискването за отказ от традиционното тълкуване на такива основни ценности като майка, баща, семейство и разграничение между половете са крайъгълен камък... обновяване на обществото.”

По-нататък руският президент отбеляза, че докато други нации са свободни да определят своя собствен курс, „огромното мнозинство от руското общество“ отблъсква това, което представлява леви политически и културни идеологии.

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

„Оркестраторите на така наречения социален прогрес вярват, че внасянето на нова съвест, ново съзнание на човечеството, е нещо, което е по-правилно“, каза бившият оперативен работник и премиер на КГБ на конференцията, добавяйки, че всъщност будното мислене не е "нищо ново."

БУНТ ПРОТИВ БОГ

„Колкото и парадоксално да звучи, това е нещо, което вече сме видели в Русия. Това се случи у нас преди - след революцията от 1917 г. болшевиките следваха догмите на [Карл] Маркс и [Фридрих] Енгелс“, обясни той, позовавайки се на двамата немски философи, които първи измислят и въвеждат комунистическото мислене като политическа философия през 1800-те години.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

Руският президент отбеляза, че и двамата философи „декларираха, че ще променят традиционния начин на живот, политическия, икономическия начин на живот, както и самото понятие за морал, основните принципи за здраво общество“, като се фокусираха върху начините да се „унищожат дълголетни и вековни ценности“ като начин за „преразглеждане на отношенията между хората“.

„Това беше приветствано като марш на прогреса“, продължи той, добавяйки, че движението тогава „беше много популярно в целия свят и беше подкрепено от мнозина“. И „както виждаме, това се случва и в момента“, добави той.

Путин продължи да говори за това как болшевишкото мислене е било мислене на нетолерантност и чиито привърженици отхвърлят „други мнения... различни от техните собствени“. Той отбеляза, че този начин на мислене „трябва да ви напомня за нещо, което се случва“ в момента „в западните страни“.

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

„… С недоумение виждаме /сега/ практиките, които Русия използваше и които оставихме зад гърба си в далечното минало. Борбата за равенство и против дискриминация се превръща в агресивен догматизъм на ръба на абсурда – когато велики автори от миналото като Шекспир вече не се преподават в училищата и университетите, защото са обявени за изостанали класици, които не разбират важността на пола или расата“, каза Путин.

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

„В Холивуд има листовки, напомнящи ви какво трябва да правите в киното, във филмите, колко личности и актьори да имате, какъв цвят, какъв пол, а понякога е дори още по-строго, по-строго от това, което Департаментът по Пропаганда на ЦК на Съветската комунистическа партия правеше“, продължава той.

„И бих искал да кажа, че това не е нищо ново, а е от 20-те. През 20-те години на миналия век съветската мода Тагор измисли така наречения „Новоговор“ и те мислеха, че по този начин изграждат ново съзнание и измислят нови ценности. Те стигнаха толкова далеч, че ние все още се справяме с последствията им“, каза Путин, продължавайки със забележка относно транссексуалността.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

„И ако наречем нещата с истинските им имена, това е почти престъпление срещу човечеството и всичко това е под знамето на прогреса, докато някои хора просто искат да го наложат.”

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.afinalwarning.com/565196.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!