Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавата ще подпомага с 356 лв. месечно украинските бежанци, започнали работа

Вече започна нова мярка на Агенцията по заетостта - "Солидарност", която ще помага на украинските бежанци, намерили работа у нас.

Проектът се финасира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и е на стойност близо 47 милиона лева. Продължителността му е 3 месеца.

Професионално ориентиране, подкрепа на работното място, финансова помощ за наем, режийни разходи и интернет в размер на 356 лева месечно - това са част от възможностите за подкрепа на украинските бежанци по проекта "Солидарност". В един от големите хотели в курорта "Златни пясъци" работят 14 украинци като бармани, камериерки и персонал в ресторанта. Управителят на хотела казва, че търсещите работа бежанци с времето стават по-малко. Той все още не е запознат с новия проект за работа на украинците.

"От вас го научавам. Ще се поитересувам, ще се поразровим и ще преценим как да действаме по-нататък", каза пред БНТ Тошко Йорданов - управител на хотел в Златни пясъци.

Альона и Виктория са барманки в хотела близо два месеца.

"Имам малко дете на 6 месеца. Мъжът ми в Украйна сега не може да работи, затова започнах да работя, за да обезпеча моето дете. Знам за тази програма, информирам се, чета в интернет. В тези тежки условия е много важно и полезно и за нас, и за нашите работодатели", казва Альона Тауцкая от Днепър.

"Благодарни сме за работата, която ни предоставят, доволни сме от колектива. Много важно за всички ни е да има такива програми", добавя Виктория Оленич от Виница.

Работодателите също ще получават средства по програмата по една минимална заплата за всеки нает украинец плюс осигуровките, които трябва да внесат. За да се възползват от проекта, украинците трябва да имат временна закрила и да се регистрират в Бюрата по труда.

"С този нов проект се дава възможност за започване на работа на още украински граждани, останали в страната, като се очаква да бъдат включени в заетостта около 9054 лица. Надяваме се проектът да започне максимално добре и да е в полза на двете страни", коментира Рени Радева, директор на Дирекция "Регионална служба по заетостта", Варна.

Работодателите, които искат да се включат в проект "Солидарност", могат да подават заявления от днес на електронната платформа на Агенцията по заетостта.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Държавата ще подпомага с 356 лв. месечно украинските бежанци, започнали работа - Политика - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!