Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От кога ЕС взима решения без съгласието на САЩ? ЕС: Литва има задължение да позволи внос от Русия за Калининград, изключението са оръжия

Европейският съюз обяви, че Литва има задължение да позволи вноса на стоки от санкционния списък, с изключениe на оръжия, между Русия и ексклава Калининград, предаде БНР.

Според насоките на Европейската комисия сухопътен транзит на стоки не е позволен, но това може да стане чрез железопътен транспорт от Русия до Калининград.

На 18 юни Литва обяви, че налага забрана за транзит на стоки към руския ексклав Калининград. Москва реагира остро на забраната на Вилнюс.

Днес Европейската комисия публикува инструкция до държавите-членки на ЕС относно транзита на стоки от Русия. Според уточнението железопътният транзит на редица стоки за Калининград е разрешен от санкциите на ЕС при определени условия.
Следователно транспортът трябва да подлежи на "целенасочен, пропорционален и ефективен контрол" от страна на органите на ЕС. В същото време забраната за транзит на стоки по шосе, организиран от руски оператори, остава в сила.

Според разясненията на Европейската комисия железопътният транзит до Калининград на нефт и нефтопродукти, въглища, стомана и желязо, дървен материал, цимент и други невоенни стоки не е забранен.

След публикуването на разяснението литовското външно министерство заяви, че то е положително за Вилнюс, като отбеляза, че Литва ще прилага ефективно "санкциите и ще следи отблизо, ще оценява по принцип и ще контролира ефективно дали Русия се опитва да злоупотребява с възможностите за транзит."

Властите на Калининградска област оцениха положително решението на ЕС за калининградския транзит, но смятат, че механизмът за определяне на средния обем на транзитните товари в региона и последиците от забраната за сухопътен транзит в региона са неясни. Това заяви Дмитрий Лисков, ръководител на пресслужбата на регионалното правителство, цитиран от агенция ТАСС.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Русия ще започне да следи отблизо изпълнението на стъпките на ЕС по въпроса за транзита към Калининград. Тя също така нарече решението на Европейската комисия проява на "реализъм и здрав разум", като същевременно отбеляза, че Русия все още има въпроси относно съдържанието на документа.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: ЕС: Литва има задължение да позволи внос от Русия за Калининград, изключението са оръжия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!