Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европарламентът обяви Русия за държава, спонсор на тероризма

Европейският парламент реши днес да обяви Русия за държава, спонсор на тероризма, аргументирайки се, че военните удари на Москва срещу цивилни цели, като енергийна инфраструктура, болници, училища и убежища, нарушават международното право, предаде "Ройтерс".

Този ход обаче е до голяма степен символичен, тъй като Европейският съюз не разполага с правна рамка, която да го подкрепя. В същото време блокът вече наложи безпрецедентни санкции на Русия заради нахлуването ѝ в Украйна.

Миланската "Ла Скала" бе обвинена в пропаганда заради "Борис Годунов"

Резолюцията беше приета с 494 гласа "за", 58 гласа "против" и 44 гласа "въздържал се"

В САЩ признаха, че въоръжените сили на Украйна убиват целенасочено мирни жители!

Членовете на Европарламента подчертават, че умишлените нападения и зверства, извършени от руските сили и техните пълномощници срещу цивилни граждани в Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други сериозни нарушения на международното и хуманитарното право представляват терористични актове и военни престъпления, предаде пресслужбата на институцията. С оглед на това те признават Русия за "държава, спонсор на тероризма, и за държава, която използва терористични средства".

Необходима е правна рамка на ЕС

Дълбоката държава в САЩ е виновна за касапницата в Украйна

Тъй като в момента ЕС не може официално да определи държави за спонсори на тероризма, Европарламентът призовава ЕС и неговите държави членки да въведат подходяща правна рамка и да обмислят добавянето на Русия в такъв списък. Това би довело до редица значителни ограничителни мерки срещу Москва и би имало дълбоки ограничителни последици за отношенията на ЕС с Русия.

АП уволни журналиста, съобщил, че Русия е изстреляла ракета срещу Полша

Зеленски премахва антикорупционния надзор, в Украйна вече нямало корупция

"Напълно не известни" снаряди са уцелили депо за радиоактивни отпадъци в АЕЦ Запорожие

Междувременно членовете на парламента призовават Съвета (държавите членки) да включи в антитерористичния списък на ЕС руската паравоенна групировка "Вагнер", 141-ви специален моторизиран полк, известен още като "Кадировците", и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Изолиране на Русия

Парламентът призовава Европейския съюз да продължи да изолира Русия в международен план, включително когато става въпрос за членството ѝ в международни организации и органи като Съвета за сигурност на ООН.

Членовете на ЕП искат също така да се намалят дипломатическите отношения с Русия, контактите на ЕС с официални руски представители да бъдат сведени до абсолютния минимум, а свързаните с руската държава институции в ЕС, които разпространяват пропаганда по света, да бъдат закрити и забранени.
На фона на ескалиращите терористични актове на Кремъл срещу населението на Украйна резолюцията призовава още държавите - членки в Съвета на ЕС, бързо да приключат работата си по деветия пакет от санкции срещу Москва.

Членовете на ЕП искат също така страните от ЕС и Европейската комисия активно да предотвратяват, разследват и да подлагат на наказателно преследване всяко заобикаляне на санкциите и да обмислят възможни мерки срещу държави, които се опитват да помогнат на Русия да заобиколи наложените ограничителни мерки. 

Източник: dnevnik.bg

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Европарламентът обяви Русия за държава, спонсор на тероризма | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!