Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВИНА: Ето го новия служебен кабинет на Румен Радев

Президентът Румен Радев почти е окомплектовал своя четвърти служебен кабинет, който ще трябва да назначи с указ, ако 47-ото Народното събрание не успее да излъчи ново правителство.

След като кабинетът на Кирил Петков падна в сряда вечерта при гласувания вот на недоверие, следващата седмица президентът ще трябва да връчи нов управленски мандат на „Продължаваме промяната“. От думите на Кирил Петков и на Асен Василев стана ясно, че те ще предложат същия състав на новото правителство, но този път без подкрепата на „Има такъв народ“, пише „Уикенд“.

Почти сигурно е, че при гласуването на новия проектокабинет, гласовете на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП плюс тези на отцепилите се от Слави Трифонов депутати няма да стигнат за съставяне на ново правителство.

Следващата поред партия, на която Радев ще връчи мандат ще е ГЕРБ, но лидера на партията Бойко Борисов няма да се възползва от възможността да състави правителство, тъй като евентуална коалиция с ДПС, „Има такъв народ“ и „Възраждане“ ще „взриви“ електората на партията.

Накрая Румен Радев ще даде шанс на Слави Трифонов да състави правителство, което обаче също няма да мине и тогава президентът ще назначи служебния си кабинет, който ще управлява страната, докато се проведат извънредни парламентарни избори. Предполага се, че следващите избори ще са в края на месец септември, а всички партии в Народното събрание вече обявиха, че се готвят за новата ситуация.

Избраникът на Румен Радев за нов служебен премиер е неговия състудент от Военновъздушното училище в Долна Митрополия Гълъб Донев. Той беше социален министър в трите досегашни служебни кабинета, спуснати от Радев – на Огнян Герджиков и двата на Стефан Янев. Няколко независими един от друг източници на „Уикенд“ от политическия спектър потвърдиха, че още преди две седмици президентът се е спрял на Гълъб Донев за нов служебен премиер.

Според сайта Lupa.bg обаче, този път президентът смятал да изненада партиите като предложи жена за служебен премиер, а именно правния си съветник – уважавания юрист и конституционалист проф. Емилия Друмева.

Ако това се случи, тя ще бъде вторият премиер жена на България след Ренета Инджова, която също беше служебен министър-председател, назначена от президента Желю Желев. Засега единственият и основен проблем е, че самата проф. Друмева не желаела да се забърква в мръсна политическа игра и изтъквала като аргумент, че е на 75 години и ще й е трудно да има енергията на младите, нужна в тази сложна политическа ситуация. Така че варианта Гълъб Донев да оглави служебното правителство на президента бил почти 100% възможен.

Сигурно е, че Иван Демерджиев също ще бъде част от четвъртия служебен кабинет на Румен Радев. Пловдивският юрист беше министър на правосъдието в двата служебни кабинета на Стефан Янев, предполага се, че и сега ще заеме поста на правосъден министър.

Шампионката по спортна стрелба и дългогодишен депутат от БСП Весела Лечева също ще намери място в четвъртия кабинет на Румен Радев.

Весела Лечева ще поеме спортното министерство. Все пак съществува вариант държавният глава отново да повери поста на Андрей Кузманов, който въртеше спорта в двата служебни кабинета на Стефан Янев, въпреки че Радев очаквал повече от него.

Като министър на отбраната в служебния кабинет на Румен Радев силно се спряга името на Николай Цонев. Той беше военен министър в тройната коалиция на Симеон Сакскобургготски.

Николай Цонев беше арестуван, а последствие оневинен на три съдебни инстанции по всички обвинения, а освен това осъди България в Страсбург, след като се оказа, че е бил незаконно арестуван в болница от тогавашния зам.-главен прокурор на София Роман Василев. Предполага се, че Цонев ще се сдобие и с вицепремиерски пост.

Запознати с кръга около Румен Радев обаче твърдят, че Цонев е в обтегнати отношения с приближения до президента Пламен Узунов, за когото се мълви, че ще бъде назначен за министър на вътрешните работи, или поне за зам.-министър.

Другият вариант за вътрешен министър е Венцислав Катинов, който в момента оглавява полицията в Плевен, а преди време беше зам.-министър на вътрешните работи.

„При положение, че Узунов е избора на Радев за МВР шеф, Николай Цонев няма да бъде министър на отбраната. При това положение е много вероятно Румен Радев да назначи за военен министър командира на авиобаза „Граф Игнатиево“ ген. Николай Русев“, твърди запознат с кадровата дилема на президента.

Генерал Николай Русев е най-добрият приятел на президента. Наскоро Радев подписа указ за назначението на репортера на Би Ти Ви Габриела Наплатанова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на президента. Наплатанова е съпруга на ген. Русев.

За служебен министър на регионалното развитие и благоустройство Румен Радев отново ще заложи на Виолета Комитова, която е близка приятелка на неговата съпруга Десислава Радева. За външен министър Радев се е спрял на Светлан Стоев, който беше министър и в предишните два служебни кабинета на Стефан Янев.

За министър на енергетиката се спрягат две имена – това на предишния служебен министър Андрей Живков, както и на отстранения след титаничен скандал през февруари изпълнителен директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов. Твърди се, че Радев със сигурност ще работи съвместно с Николай Павлов в областта на енергетиката, тъй като го смятал за най-добрия енергиен експерт в страната.

За министър на културата Румен Радев все още се колебае измежду няколко имена, но най-вероятно ще се спре на актьора Рашко Младенов. Много малко вероятно е Радев отново да назначи Велислав Минеков за министър на културата, тъй като се опасявал от някои ексцентрични прояви и от пиперливия език на скулптора. Някои спрягат и името на доскорошния директор на Народния театър Мариус Донкин като възможен вариант.

За министър на околната среда и водите в четвъртия служебен кабинет на Румен Радев се спряга името на Ирина Костова, която ще бъде предпочетена пред Атанас Личев. Президентът все още се колебае за това кой да оглави четири ключови министерства – на икономиката, туризма, на здравеопазването и на земеделието. И за трите министерства имало по няколко кандидатури, които все още се разглеждат от президента и екипа му.

Румен Радев коментира ден преди падането на кабинета на Кирил Петков от власт, че се надява 47-ото Народно събрание да не бъде разпуснато, но че ако се наложи, отново ще назначи служебно правителство, което да подготви почвата за поредните парламентарни избори.

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: НОВИНА: Ето го новия служебен кабинет на Румен Радев - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!