Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Новите пенсионери горят с 60 лв. – „Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“


„Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“, каза Клаус Шваб, основател и изпълнителен председател на Световния икономически форум.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Хората, които излизат в пенсия след 1 юли, може да бъдат ощетени с 60 лв. и да взимат по-малко пари.

Обмислят как да решат проблема, стана ясно от думите на министър Гьоков

Минималната заплата няма да бъде увеличавана въпреки инфлацията

10% при донос за укриване на данъци

Новите пенсионери ще бъдат ощетени с 60 лв. на месец и може да взимат по-малки пенсии от тези на излезлите в пенсия преди тях. Това стана ясно на заседание на Националния съвет на тристранно сътрудничество.

Проблемът идва от там, че в момента пенсионерите получават добавка от 60 лв. към пенсиите си. А управляващите предлагат от 1 юли пенсиите да бъдат увеличени с 10%, а след това към тях да се добавят тези 60 лв. и добавката да стане част от пенсията. Но пенсиите на хората, които излизат в пенсия след 1 юли, ще се определят по стандартната формула на база стаж и възраст. За тях не се предвижда да има допълнителни 60 лв. и реално ще получат по-малко пари от хората, които са се пенсионирали няколко месеца по-рано. Социалният министър Георги Гьоков призна за проблема, но не се ангажира, че ще бъде намерено решение.

От КНСБ обясниха, че добавките от 60 лв. не трябва да влизат в пенсиите, защото така се губи връзката между плащаните осигуровки и размера на пенсията. Според БСК предложените начини за осъвременяване на пенсиите не са придружени с анализи. “Няма абсолютно никаква логика, почиваща на принципите на социалното осигуряване, освен политически дивидент, добавките да бъдат включвани в размера на пенсията, доколкото не са определени на база на осигурителен принос”, посочват от БСК.

Минималната заплата няма да се увеличава от 1 юли, заяви министърът на финансите Асен Василев. Но за 2023 г. минималната заплата да бъде 50% от средната искат от синдикалните организации. Ако това стане, минималната заплата трябва да е поне 800 лв.

Сред предложенията на правителството е да бъде даван бонус от 10% от допълнителните приходи за бюджета на хора, предоставили информация за укриване на доходи. Това обаче може да доведе до лавина от сигнали до НАП и дори да затрудни работата на данъчните, защото в желание да спечелят някой лев хората може да подават сигнали и за дребни нарушения за по няколкостотин лева, които данъчните ще трябва да проверяват.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

 

Източник/ци: Новите пенсионери горят с 60 лв. добавки - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!