Появи се по древен народ от Македонския?! С. Македония къса дипломатически отношения с тях?

May be an image of 1 person

Юри Михалков

Постоянният представител на Русия в ООН попита френския си колега дали знае, че е украинец

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя говори пред Съвета за сигурност на ООН за образователните програми на съвременна Украйна и попита френския постоянен представител Никола дьо Ривиер дали знае за украинските си корени.

Като потвърждение на това неочаквано обстоятелство дипломатът се позова на украинския учебник по география за осми клас.

„Най-мащабна корекция са претърпели програмите по история и география“, каза Небензя. Той демонстрира пред публиката учебник по география за 8 клас под редакцията на Масляк и Капирулин. "Ако му вярвате, излиза, че предците на французите, испанците, португалците, турците и дори евреите идват от Украйна. Искам да се обърна към моя френски колега: Никола, знаеш ли, че всъщност си украинец? Не ми вярваш? „Прочетете учебника“, каза Небензя, цитиран в ТАСС и други руски медии.

Авторите на пособието обясняват това с факта, че предците на французите, галите, произхождат от Галиция.

Дипломатът посочи тази подробност като пример за тоталната украинизация на учебния процес, с който се занимава Министерството на образованието и науката на Украйна. Той допълни, че през 2016 г. това ведомство, „отчитайки историческите събития от последните години“, е одобрило 25 програми за обучение.

Небензя също попита присъстващите дали знаят, че според авторите на учебника украинците и поляците са от славянски произход, а руснаците са от „угро-финландски“. Беларусите в този учебник са приписани на балтийските народи.

„Учебникът по история на Украйна за 7 клас, под редакцията Лях и Темирова, казва, че формирането на украинския народ наброява 140 000 години. В учебника по история за 9 клас, под редакцията на Турченко и Мороко, се казва, че до края на 18-ти век украинците в са били една от най-големите нации в Европа“, каза дипломатът.

Той отбеляза, че авторът на книгата „Украинска нация“ Микола Галичанец като цяло е убеден, че „населението на Източна Европа е навлязло в първото хилядолетие на нова ера под името украинци“.

„Това се прави е въпреки факта, че както е известно никой не е наричал украинци жителите на териториите, които са част от съвременна Украйна. Дори в произведенията на поета Тарас Шевченко, живял в средата на 19 век, терминът „украинци” напълно липсва. Жителите на всички тези земи са наричани русини, руснаци или, в краен случай, от малоруси“, отбеляза Небензя.

Той цитира и други абсурдни теории от образователната програма на Украйна.

„В Украйна има, например, такъв историк Валерий Бебик (и той не е единственият). Той твърди, че Константинопол е бил колония на Херсонес на територията на съвременен Севастопол, а прародителят на скитите е Херкулес, родом от Крим, чиито корени идват от остров Хортица на Днепър“, посочи постоянният руски представител пред членовете на Съвета за сигурност на ООН.

„Оказва се, че името на град Мена в Черниговска област е дало името на първия египетски фараон Менес, а самата украинска държава, според неговите изчисления, съществува над 7500 години“, добави Небензя.

Според него известният монголски завоевател Чингис хан, живял през 12-13 век, според Бебик, всъщност се е казвал Богдан.

„Не ми вярвате? Тогава авторът ви съветва да се запознаете с тайната история на монголите, където Чингис хан се нарича Богдихан. Е, и от това става ясно, че той не е монголец, а истински украинец. Освен това, той е воювал, както уверява Бебик, с украинския тризъбец. И накрая, основният му извод е, че Украйна като цяло е люлката на световната цивилизация и дори Исус Христос, не изключва Бебик в едно от интервютата си, може да е бил от Галиция“, изтъкна Небензя.

Както посочи русикят постоянен представител, Бебик „не е обикновен, а заслужил луд“. През 2015 г. той е назначен за временен председател на обществения съвет към Министерството на информационната политика в Украйна.

****
Остава да добавя, че очаквам Северна Македония да скъса дипломатическите си отношения с Украйна, която си позволява да я конкурира по древен произход и историческа мултикомплексност.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!