Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стив Ханке се изказа скептично за доставки на газ от САЩ, които Кирил Петков договори

Скептично изказване направи Стив Ханке за доставките на газ от САЩ, които Кирил Петков е договорил. 

"САЩ обещават да доставят много природен газ на много високи цени на много хора. Проблемът е, че нямаме толкова много природен газ, за да снабдим всички", каза по БТВ проф. Ханке. 

"И това е политически въпрос. Вицепрезидентът на САЩ Харис не управлява тези компании за втечнен газ, това са частни фирми.

Това не са държавни фирми. САЩ може да обещава каквото си поиска. Тя не управлява компаниите." - добави той. 

От САЩ обявиха, че разработват мерки за подкрепа за България, свързани с прекратяването на доставките на руски газ. Това съобщи помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид по време на изслушване в Комисията по външните отношения на Сената.

"Администрацията (на САЩ) е напълно ангажирана с подкрепата за България", каза тя в рамките на изслушването, визирайки прекъсването на руските газови доставки за България.

"Полша вече се е придвижила в посока на прекъсване на (зависимостта) от руските енергийни ресурси, така че Полша може да се справи сравнително добре с това, България е много по-уязвима. Имам колеги, които буквално работят с премиера (Кирил) Петков всеки ден да помогнат на България как да се справи с това, как да им помогнем да осигурят доставките", добави Донфрид.

В Комисията бе подчертано, че ситуацията с България се развива в момента и трябва бързо да бъде намерено решение, за да може САЩ да покажат подкрепата за партньорите си в такива екстрени ситуации.

Според нея като цяло САЩ се стремят да съдействат на европейските държави в намирането на алтернативни доставчици на енергия. "Мисля, че нашата роля тук е да помогнем на европейците да намерят алтернативни доставчици. И американският втечнен природен газ (ВПГ) играе ключова роля тук. Виждаме Германия планира да построи два терминала за ВПГ. Ще отнеме известно време, но те се стремят в тази посока. Мисля, че ясно разбираме какъв е планът за действие: той е да подкрепим нашите европейски съюзници и партньори, за да могат да изпълнят (планираното) възможно най-скоро", каза Донфрид.

В сряда българският премиер обяви, че първите два танкера с втечнен газ от САЩ за България ще пристигнат през юни, като цената на газа ще бъде по-ниска от цената на "Газпром'.

Припомняме, че Българският премиер пътува до САЩ, където се срещна с вицепрезидента Камала Харис, държавния секретар Антъни Блинкън и със съветника по националната сигурност Джейк Съливан, както и с  главния съветник по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на САЩ Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на санкциите Джим О'Браян.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Petel.bg - новини - Стив Ханке се изказа скептично за доставки на газ от САЩ, които Кирил Петков договори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!