Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Помните ли ЛилитУ Павлова? Дава €4 млрд. за украинските бежанци

Помните ли Лили Павлова? Дава €4 млрд. за украинските бежанци

Бившето острие на ГЕРБ Лиляна Павлова изплува от нелегалност с новини около войната в Украйна.

Последните месеци ни показаха, че устоите на нашата вяра за демокрация и свобода не са даденост и са поставени на изпитания. Никой не очакваше, че ще има реална война в Европа и сега отново мислим как Европа да бъде автономна и устойчива на кризи, каза Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) по време на уеб семинар, организиран от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

От самото начало на войната в Европейската инвестиционна банка осъдихме инвазията и насочихме усилията си да подкрепим държавата и хората на Украйна. Първото и най-важно беше да осигурим спешна ликвидност на правителството на Украйна и предоставихме в началото на март 660 милиона евро.

Вече сме подготвили пакет от 4 милиарда евро от държавите от ЕС, които приемат бежанци и се нуждаят от подкрепа. Работим и с ЕС за предоставяне на 1,5 млрд. евро на Украйна да възстанови разрушенията от войната, каза Павлова, цитирана от БТА.

Пред нас стои въпросът какво значи устойчивото развитие в наши дни. С войната в Украйна за пореден път виждаме как извънредните събития вземат връх над устойчивите състояния. Много е важно нито една от кризите, в които живеем, да не бъде подценявана. А те са много – финансова, пандемична, енергийна и сега тази с войната в Украйна, както и да не забравяме и климатичните промени, каза Лиляна Павлова.

По думите й устойчивостта трябва да бъде и геополитическа. Добрата координация на политиките е решаваща и това се видя с управление на кризата с пандемията, посочи вицепрезидентът на ЕИБ. Бяха осигурени работни места и доходи на хората, за да постигнем бързо възстановяване на икономиката. Тези инструменти трябва да бъдат запазени, защото могат да се прилагат при всяка криза, както виждаме сега с енергийната криза.

Публичните средства за справянето с поредицата кризи никога няма да са достатъчни и е важно да се привлекат и частни капитали, посочи Павлова. За да мобилизираме частния сектор, трябва търпелив партньор, който е готов да споделя риска на фирмите, такъв партньор може да е ЕИБ, каза Лиляна Павлова.

Според нея най-голямото предизвикателство за преодоляване на енергийната криза, особено за Европа, е да имаме справедлив и социален преход към зелена икономика и възобновяема енергия. В противен случай декарбонизацията няма да се случи, подчерта Павлова.

Темата на лекцията на Павлова е "Eвропейската инвестиционна банка и устойчивото развитие". Уебинарът се организира по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев и е част от поредицата експертни събития, с които бизнес университетът празнува своята 20-годишнина през 2022 г.

Лиляна Павлова е вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка от 2019 г. и отговаря за кохезионната политика, консултантските услуги, които предоставя банката, вкл. JASPERS и Европейския консултантски център по инвестиционни въпроси, IT управлението на банката, отношенията с Виенската инициатива, стратегията за Дунавския регион и още много други.

Тя отговаря и за дейността на Банката в България, Чехия, Кипър, Словакия, Словения, страните от района на Западните Балкани и Турция.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Помните ли Лили Павлова? Дава €4 млрд. за украинските бежанци - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!