Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Заплашваният прокурор взел антиките на Васил Божков

Първо в Lupa.bg: Заплашваният прокурор взел антиките на Васил Божков

Заплашваният прокурор Ангел Кънев е наблюдаващ прокурор по делото за отнемането на културните ценности на Васил Божков, сочи справка на Lupa.bg.

През 2020 г. бяха отнети от хазартния бос 6566 артефакти. Тогава той написа във фейсбук: "Българският народ вероятно никога повече няма да види заграбените предмети. Те ще изчезнат като ритона и никой няма да даде обяснение. Представителите на прокуратурата са талибани, които от 8 месеца грабят и унищожават световно-културно историческо наследство. Вече дори не карат артефактите в НИМ, а в неизвестни складове, откъдето изчезват по-лесно. Умишленото или поради незнание нарушаване на закона е престъпление". 

"Прокурор Кънев пое всички мръсни и немотивирани поръчки, затова делата за тях започнаха да падат. Той бе използван като бушон. От 6 месеца не сме го виждали, къде ли изчезна?", коментират пред медията ни столични адвокати. 

Оказа се, че той гледа делата не само на Васил Божков, но и на алкохолния бос Миню Стайков и братя Бобокови. 

На брифинг говорителката на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че на ул. "Черковна", в шкаф на служебен кабинет на магистрат, е намерен плик, адресиран лично до него. Подател не е посочен. В плика има патрон 9 мм и няколко хартиени бележки - напечатани изрезки на отделни думи - "кръв" и "информиран". Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет такова нещо. Всеки може да си направи извода каква е целта. Дали е случайно, че има текст и с името на столична болница, която колегата е посещавал в последните месеци", разкри Милева. Тя посочи, че сградата на Специализираната прокуратура е охранявана от органите на Министерството на правосъдието.

Предполага се, че бивш служител на МВР е автор на заплахата. Ангел Кънев обаче е с охрана не от миналата година, както съобщи Сийка Милева, а от 2020 г. 

За него се знае, че през 2021-а Върховната касационна прокуратура го разследва по няколко члена от НПК, касаещи престъпления по служба, лично облагодетелстване и търговия с влияние.

Последното се изразявало в приемане на подкупи в особено големи размери от няколко знакови бизнесмени и последващо поемане на задължения пред тях да организира „ударна група” за тормоз на лица и фирми, които са неудобни на поръчителите.

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Минала карма и настоящи заболявания

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

Чудеса за подобряване на духа и тялото

Връзката между здравето и морала

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Как германски младеж елиминира пристрастяването си към видео игрите

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Заплашваният прокурор взел антиките на Васил Божков - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!