Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

(Minghui.org) Стара китайска поговорка гласи: „По-лесно е да смениш собствеността на дадена държава, отколкото да промениш природата на човек“. На Запад подобна поговорка гласи: „Леопардът не може да промени петната си“.

Родителите на Шин ще се съгласят веднага. Бидейки трудно дете, Шин израства с много лоши навици: тормоз над хората, както и употреба на наркотици, хазарт и проститутки. Родителите му не знаят какво да правят с него. Безкрайните сълзи на майка му не го трогват, нито пък нажежените маши на баща му.

Но след като Шин е освободен от затвора, приятелите му са шокирани от невероятните му промени. Сега той е различен човек: честен, трудолюбив и се отнася добре с всички.

Ето и неговата история.

Нещастно  семейство

Шин има пет братя и сестри - и всички са се срамували от него. Родителите му са се срамували да имат такъв син.

Израснал в атеистично общество, Шин не вярвал в това да бъдеш добър човек - вместо това той се отдавал на удоволствия. В големия водовъртеж на корумпираното китайско общество той станал покварен и непокорен.

От най-ранно детство Шин се събирал с покварени приятели. Родителите му били много притеснени. Като длъжностно лице на ниво директор, бащата на Шин бил ръководител на отдел. Въпреки високия си социален статус, той имал трудности да се справя с проблемния си син.

След като посещава средното училище, Шин става още по-труден за дисциплиниране. Учителите му смятат, че е безнадежден. Той открадва 200 юана от малък бизнес. Когато училището разбира това, той е изключен. Мислейки, че общуването му с лоши хора го влошава, родителите му го изпращат в училище в друг град с надеждата за промяна. Но той не се променя и скоро е изключен и от това училище.

Баща му го бие, а майка му през сълзи го моли да бъде добър, но Шин показва безразличие. Виждайки го да пуши от млада възраст, баща му се разгневява и го изгаря с нажежени железни маши. Но и това не помага. Шин продължава да пуши и нещата се влошават още повече.

С напредването на възрастта Шин не само пуши, но и участва в побоища с банди, както и се занимава с хазарт. Освен това понякога той работи като посредник в битки между банди, като начислява за това „такса за посредничество“ на стойност до 1000 юана. За пари той също така организира уличен хазарт и взема „такса за обекта“ от стотици юана. Шин не иска да прави пари като работи, както другите хора. Той иска да запази имиджа си на „лошо момче“ пред приятелите си - хулигани.

Скоро Шин се пристрастява към наркотиците, известни като екстази и кристален метамфетамин. Когато е на наркотици, той блудства с жени. Въпреки че поведението му било шокиращо и срамно, той се гордеел със себе си.

Мислейки, че една женитба може да му помогне да се промени, родителите му го оженват. Но осъзнават, че отново са сгрешили - лошите му навици продължават. Въздишките на баща му, сълзите на майка му и добрите думи на жена му са безполезни. Един ден той хваща жена си за косата и й нанася побой.

Шин продължава да пропилява живота си. Когато желанието му за наркотици е силно, той става раздразнителен. Ако няма налични пари, използва всякакви способи, за да се сдобие с пари. Веднага след като намери пари, той ги прахосва за проститутки и наркотици.

Шин често се сбива и веднъж намушка някого. Заради такива инциденти той е арестуван от полицията повече от 20 пъти. Понякога го държат в ареста, а също така и в затвора.

Светлина на хоризонта

Притеснено, че Шин ще страда в затвора, семейството му подкупва пазачите, за да се отнасят добре с него. В резултат на това той не работи като другите задържани. Подобно на други държавни агенции в Китай, служителите на затворите също са корумпирани. Някои от тях дори се издигат чрез подкупи. Те често изнудват задържаните за пари.

Въпреки че не работи, докато е в затвора, Шин продължава да страда. Годините му от лоши навици увреждат тялото му, особено посещаването на проститутки и приема на наркотици. Той получава нервен срив, простатит и други заболявания. Шин има болки всеки ден. Затворен зад метални решетки, високи стени и електрически огради, той няма достъп до наркотици или проститутки. За него животът е наистина едно мъчение.

Когато положението му изглежда безнадеждно, Шин среща специална група от хора — практикуващи Фалун Дафа, задържани там заради вярата им в Истина-Доброта-Търпение. Въпреки че са бити, унижавани и ужасно измъчвани в ареста, те остават добри и състрадателни, което силно го впечатлява.

Шин забелязва, че практикуващите Дафа са уникални. Те биват жестоко малтретирани, но се грижат един за друг и се подкрепят. Въпреки че не се познават преди да бъдат затворени, те си помагат.

Така например, когато практикуващият Ян е бил хвърлен в затвора, той е имал малко пари със себе си. Когато други практикуващи Фалун Дафа чуват за това, един му дава храна, друг му купува термос, а трети му купуват неща за ежедневни нужди. Забелязвайки, че тези хора са напълно различни от всички, с които Шин е общувал в миналото, той започва да разсъждава върху живота и многото неща, които винаги е приемал за даденост.

Чрез разговори с Дафа практикуващи в затвора Шин научава, че пропагандата на Китайската комунистическа партия (ККП) относно Фалун Дафа е изцяло лъжа. Това го прави техен симпатизант. Когато чува, че практикуването може да разрешава болестни проблеми, Шин пита практикуващите за това. Те му казват, че практикуването на Фалун Дафа започва с това да бъдеш добър човек, който се стреми да се асимилира с принципите на Истина-Доброта-Търпение.

Шин тайно прочита “Джуан Фалун” (основният текст на Фалун Дафа), докато е в затвора. След което възгледът му за живота се променя драстично. В миналото той не прави нищо в затвора като останалите затворници. Сега с разбирането си за Истина-Доброта-Търпение той започва да почиства килията, да мие пода и да помага на другите да получават храна. Наскоро след това неговата присъда изтича. Когато се завръща у дома, той открито започва да практикува Фалун Дафа.

Семейството му е шокирано от неговата промяна. Преди и петте му братя и сестри са го смятали за позора на семейството. Нажежените маши на баща му, центровете за задържане и лишаването от свобода не успяват да променят непокорния Шин. Но книгата “Джуан Фалун” превръща срама на семейството в добър, честен и заслужаващ доверие човек. Майка му, вече в 80-те, е много щастлива от това.

Отношението на Шин към жена му също се променя. В миналото той я биел често. Тя от своя страна му отговаряла, ругала, дори го удряла и горила с фасове. Сега Шин просто търпи тихо, тъй като си припомня ученията на Фалун Дафа: „Като практикуващи, вие не отвръщате, когато сте бити или клетвени“. (Лекция Девет, “Джуан Фалун”). Той винаги се вглежда в себе си, за да види дали може да се справи по-добре като практикуващ. Жена му сега се отнася с него добре и се грижи за него.

Една от по-големите му сестри е диагностицирана с рак в късен стадий. Болниците не могат да я лекуват и я изписват. Шин й препоръча да чете “Джуан Фалун”. Тя се възстановява и започва да практикува Фалун Дафа. 

Шин среща случайно човек, който е бил в затвора за убийство. Той му разказва за Фалун Дафа и собствената си история. Човекът се трогва и решава да се промени. Шин му казва да има предвид следните думи: „Фалун Дафа е добра“ и „Истина-Доброта-Търпение са добри“.

Праведен човек

В миналото Шин е мислел само как да използва и наранява другите. Сега той мисли точно по обратния начин и следва принципите на Истина-Доброта-Търпение, за да става все по-добър човек. Той не се противопоставя и не спори, дори когато е атакуван или унижаван.

Така например, веднъж когато колегата на Шин доставял цимент на местни домакинства, в дома на адресанта Чян нямало никого и колегата на Шин оставил цимента при съседите. Шин и неговият колега обяснили ситуацията, но Чян и неговият приятел - и двамата малко пияни - не искали и да чуят. Те примамили Шин на близко място и му нанесли побой.

В стаята работил изпълнител, който можел да свидетелства. Но като си спомнил, че сега е Дафа практикуващ, както и за всички лоши дела, които е направил в миналото, Шин мълчаливо се въздържал да отвърне на ударите. Двамата го удряли с дървени тояги и го псували, но Шин не се защитавал, въпреки че кървял.

Чян по-късно открил цимента. Тъй като все още не му трябвал, той накарал Шин да премести торбите на първия етаж. Шин го направил без никакви оплаквания. Когато Чян и неговият приятел по-късно се извинили на Шин, той се усмихнал и казал: „Ако не практикувах Фалун Дафа щях да ви пребия и двамата“. Те били много впечатлени от това как Дафа е променила Шин към по-добро.

Друг път, когато Шин бил на път да достави цимент, цената се била повишила от 17 юана на 20 юана за торба. Когато доставил цимента на следващия ден, Шин не се възползвал от промяната на цената и само таксувал купувача 17 юана за торба.

Когато Шин карал служебната кола, на два пъти надраскал друго превозно средство. Нямало охранителни камери. Вместо да избяга, както правят много хора, Шин се опитал да намери собственика и да заплати за ремонта. Един мъж му  казал: „Мислех, че днес на този свят вече няма добри хора!“

При втория случай имало само лека драскотина. Въпреки че щетите не били лесни за забелязване, Шин все пак заплатил на човека 300 юана и обяснил, че е практикуващ Фалун Дафа. Мъжът бил трогнат и казал, че не е разбирал правилно какво е Дафа заради пропагандата на омраза от страна на ККП. Сега, когато разбрал истината, той дори се съгласил да се откаже от Китайската комунистическа партия и нейните младежки организации.

Чисто и ясно съзнание

Когато Шин бил освободен от затвора, приятелите му го поканили да ги посети. Той отишъл, но като забелязал, че там има група наркомани, веднага си тръгнал. Ако не практикувал Фалун Дафа, вероятно Шин щял да приема хероин също.

Шин имал стар познат на име Уей. В миналото Шин го биел и дори веднъж го намушкал. Когато наскоро се срещнали, Шин научил, че здравето на Уей е в лошо състояние и има сърдечно заболяване. Шин го поканил на обяд на свои разноски. Гледайки Шин, който бил с мръсните си работни дрехи, Уей бил шокиран, че Шин не е толкова „способен“ както преди. Но Шин просто се усмихнал и му разказал за новите неща, които осъзнал за живота, както и за щастието, което изпитва и което парите не могат да му купят.

В миналото един младеж на име Ганг често следвал Шин. Виждайки, че сега Шин носи евтин часовник, той избухнал в сълзи. Според спомените му „големият брат“ Шин успява да изцежда пари навсякъде - яде най-добрата храна, носи скъпи дрехи и така се наслаждава на живота. Той попитал какво се е случило. Шин му обяснил: „Сега парите ми идват от упорита работа и всяка стотинка е чиста“. Всъщност, поради своята честност и добра репутация, сега Шин има повече клиенти и прави дори повече пари от преди.

Поглеждайки назад към миналото си, Шин съжалява за грешките, които е правил. Преди той дори се е карал с други за място в автобуса и веднъж дори набил шофьор на автобус. Сега Шин отстъпва мястото си на възрастни хора, когато пътува с автобус.

От наркозависим до здрав човек, от търсещ проститутки до лоялен и мил съпруг, от измамващ другите до честен човек, Шин знае, че принципите на Истина-Доброта-Търпение са му дали смелостта и силата да излезе от мрачното си минало.

Въпреки че е носел хубави дрехи в миналото, Шин винаги е знаел, че парите, които са ги купили, са мръсни и съзнанието му е мръсно. А сега макар работното му облекло често да е външно мръсно, сърцето му е изпълнено с доброта, щедрост и радост.

„Практиката за самоусъвършенстване е като лотосов цвят, който израства от калта и все пак остава чист“, обяснява Шин, „Аз съм толкова щастлив да бъда практикуващ Фалун Дафа!“

Източник/ци: How Practicing Falun Dafa Changed a Street Thug into an Upright Man | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!