Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

ChuZhong

[PureInsight.org] Има история, записана в „Класически истории на будизма“, в която се казва, че един човек видял Буда, след като умрял, и през сълзи му казал: „Буда, защо си толкова жесток? Ти ме държеше толкова зает всеки ден, а нямах нищо; през нощта душата ми трепереше, нямаше ден, в който да не страдах!”

Буда попитал: „Защо така?“

Мъжът отговорил: „За да спечеля пари, казах и направих много неща против волята си, но това беше за да оцелея и не спестих нищо. Когато настъпеше нощта, се мъчех да заспя, просто беше ад. Буда, животът не е лесен, защо ме остави да страдам?"

Буда казал: „Ти мамеше другите за собствена изгода, а не за да оцелееш по законен път. Аз съм добър и никога няма да тласна праведен човек към отчаяние. Умът ти е пълен с отровни плевели; имаш нужда от специално лекарство, за да се отървеш от тях."

Човекът бързо попитал: „Какво лекарство е това? Моля, кажи ми името на лекарството и веднага ще го купя!”

Буда казал: „Лекарството се казва нравственост. Нравствеността е панацея, която може да предотврати всякакви болести".

По време на Южните и Северните династии в древната книга на Лиу Сонг „Lu Yi Zhuan“ е записана една история за окръжен магистрат, който е бил заразен с инфекциозна болест и е помолил боговете да го излекуват: Ву Шиджи, магистратът от окръг Джиасин, е бил заразен с малария.

Когато минавал покрай храм в Учан, той изпратил някой да се поклони от негово име и да се помоли искрено на боговете да му помогнат да се отърве от маларията. Когато бил на около 20 мили от храма, той заспал. В съня си видял служител край едно езеро, който го гони с кон и го вика тревожно, докато той бил на лодка. Най-накрая той настигнал лодката на Ву Шиджи и заедно с друг служител се качили на лодката, където завързали някакво същество, приличащо на дете, и го отвели. Когато Ву Шиджи се събудил, маларията му била излекувана.

Някои хора смятат, че тази история е озадачаваща. Но тя е свързана със значимостта на традиционната китайска култура. Традиционната култура е предавана от боговете, тя е полу-божествена култура. Древните са вярвали, че чумите и инфекциозните болести се контролират от боговете на чумата в измерение от по-високо ниво, а съществата, които заразяват хората тук, се наричат ​​призраци на чумата.

Сред тях тези, които карат хората да се разболеят от малария, се наричат ​​маларии. Съществото в образа на дете, отведено от лодката в съня на Ву, е такъв призрак. Ако призракът в това измерение си отиде, болестта ще бъде излекувана, както е в случая с Ву Шиджи.

От тази история в традиционната китайска култура се вижда, че когато хората се разболеят, това не е без причина. Искането на помощ от боговете е най-доброто решение и не е ли вярата в богове и Буди част от нравствеността на човек?

Древната книга „Taiping Guangji“ описва една истинска история: по време на династията Сонг в окръг Джянгминг имало човек на име Уанг, който отворил хотел. Той бил праведен през целия си живот и се покланял на богове и Буди. Той също така помагал много на самоусъвършенстващите/култивиращите се по това време. Той бил известен със своята лоялна търговия, честност и почтност, и хората го наричали ​​Уанг Почтения.

Една вечер той бил на път да затвори хотела. Внезапно Уанг видял няколко генерали в червено с много колесници и слуги, идващи в хотела да си починат. Помощникът му погледнал Уанг, който казал: „Побързай и с уважение обслужи с вино и храна армията и антуража”.

Изведнъж група от антуража взели голям сноп въжета и инструменти, тръгнали към генерала и казали: „Искаме разрешение за заграждение“. Генералът кимнал в знак на съгласие. Тези хора излезли, заковали дървени пръчки в земята и вързали за тях въжета. Навсякъде по алеите и извън ъглите на къщите наоколо те оградили всичко с въжета.

След като приключили, те казали: „Обградили сме всичко с въжета и този хотел също е обграден“. Генералът отвърнал: „​​Уанг Почтеният е вярвал в бог през целия си живот, отнасял се е с хората искрено и е добър с другите, и Небесният император го знае. Този хотел може да бъде пощаден. Трябва да има прошка. Ако не простиш, няма да видиш истината и справедливостта”. Тогава те изместили въжетата извън хотела на Уанг. 

След това всички се качили на конете и си тръгнали. Уанг и неговият помощник гледали в недоумение дървените пръчки и въжета, поставени наоколо.

Два дни по-късно избухнал голям пожар в района. Всички въжета, вързани предния ден, изгоряли. Но хотелът на Уанг останал непокътнат, макар около него всичко да било изпепелено.

Точно както хората, които се разболяват, бедствията в света не се случват без причина, те са уредени от богове и дали бедствията могат да бъдат избегнати е свързано с нравствеността на хората. Уанг Почтеният е бил праведен, почитал е богове и Буди, търгувал е честно и се е отнасял любезно към самоусъвършенстващите се. Той е натрупал добродетел, така че е могъл да види причините за бедствията и как да се избегнат те. Бог го е насърчавал да прави добро. 

Лек за разрешаване на всички болести и бедствия в света може да бъде само нравствеността. Нравственият стандарт е даден от боговете и Будите, и изисква хората да вярват в боговете и Будите и да ги почитат. Само така може да има истинска нравственост.

Китайската комунистическа партия (ККП) се противопоставя на боговете и Будите, и участва в различни политически кампании, за да унищожава вярата на хората в боговете и Будите, както и тяхното познание на традиционната култура. Това унищожава нравствеността на хората из основи! 

ККП преследва медитативната практика Фалун Гонг и очерня нейните принципи на Истина-Доброта-Търпение. Целта на ККП е фундаментално да унищожи човешкия морал и нравственост, и да унищожи човечеството. Това е истинската причина за продължаващото бедствие в Китай и за пандемията на ККП в света.

Отхвърлете ККП, изберете да се оттеглите от комунистическата партия и нейните младежки организации, уважавайте практикуващите Фалун Гонг, които продължават да разясняват истината за преследването им и не забравяйте, че „Фалун Дафа е добра. Истина, Доброта, Търпение са добри."

Съобразяване с характеристиките на Вселената, Истина-Доброта-Търпение, е най-добрият начин да се реши съдбата на човечеството днес, за което не е нужно да се харчи и стотинка. ККП е истинският дявол, който прави трикове, за да лъже, мами и убива хората. Накрая ще настъпи гибелта на ККП, а нейните поддръжници ще бъдат унищожени!

Боговете и Будите все още дават възможност на хората да се покаят. 

Практикуващите Фалун Гонг все още разясняват истината, за да могат хората да разберат и да възстановят своите нравственост, морал и съвест, което ще им донесе светло бъдеще! 

Източник/ци: morality is the best medicine and recipe to solve all kinds of diseases and disasters in the world | pureinsight

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!