Чудеса за подобряване на духа и тялото

(Minghui.org) Да имаме добро здраве е това, за което хората винаги мечтаят, но въпреки напредналата медицинска наука и новите технологии, много болести остават нелечими, оставяйки ни в болка, а понякога и в отчаяние.

Но има едно изключение. През последните 29 години голям брой хора са видели, че техните упорити или неизлечими болести са излекувани чрез практикуването на Фалун Дафа, практика за духа и тялото, известна още като Фалун Гонг. Не само това, чрез четене на Джуан Фалун (Български | Руски | Английски) и живеейки според принципите на Фалун Дафа за Истина-Доброта-Търпение, тези практикуващи също са подобрили своите нравствени ценности.

Чудеса по време на лекциите

Поканен от клоновете на Китайското общество за научни изследвания на чигонг на различни места, г-н Ли Хонгжи, основателят на Фалун Дафа, изнася 54 лекции между 13 май 1992 г. и 31 декември 1994 г. В 23 града в Китай лекциите са посетени от над 60000 души. Свидетелите си спомнят за много чудеса, станали по време на тези лекции.

Г-н Ли Фенгминг, 67-годишен старши инженер, е страдал от последиците от инсулт в продължение на четири години. По време на седмата лекционна сесия в Чанчун, провинция Дзилин, той може вече да ходи сам и няма нужда от патерици. Промяната е толкова внезапна, че той е развълнуван до сълзи. Много от приссъстващите виждат чудото също. Съпругата му написва писмо до г-н Ли Хонгжи същата вечер, в което му благодари от името на цялото семейство.


Г-н Ли Фенгминг 


Писмо до г-н Ли Хонгджи от съпругата на г-н Ли Фенгминг

Друг пострадал от инсулт, в 50-те си години и облечен в железопътна униформа, също се възстановява напълно на място. В сълзи той се качва на сцената при г-н Ли Хонгжи и му се покланя. Вдигайки патериците, той излиза от залата и ги счупва на паважа. „Най-после вече не ми трябват“, казва той.


Мъжът в железопътна униформа се изправя и тръгва сам.

Има безброй такива примери от лекционните сесии. Много хора виждат тези примери и са впечатлени, че Фалун Дафа е толкова необикновена. Това ги мотивира да станат практикуващи, по две причини - да подобрят здравето си и да станат по-добри хора, както обяснява г-н Ли в лекциите си.

Професионалисти: Възстановено здраве и обновена надежда

Г-н Гуан Гуимин, един от най-известните оперни тенори в Китай, е обявен за национален, първокласен изпълнител от Министерството на културата на Китай. Той има красив глас и е пял в над 50 филма.

Но на върха на кариерата си през 1983 г. г-н Гуан е диагностициран с хепатит В и ранна цироза. Той посещава различни лекари и търси всякакви медицински лечения, включително различни видове чигонг. Но никой от тях не помага. „Животът ми беше нещастен“, спомня си г-н Гуан. „Макар и само на 39 г., лесно се уморявах. Когато отивах в зоологическа градина със съпругата и сина си, трябваше да си почивам поради умората и да лежа от време на време на тревата, за да се възстановя.” Той казва, че е трудно за хората без такова заболяване да си представят колко е болезнено.

През пролетта на 1996 г. г-н Гуан започва да практикува Фалун Дафа. В рамките на две години всичките му заболявания са излекувани. „Доброто здраве беше мечта за мен. Сега разбрах какво всъщност означава да нямаш болести“, обяснява той.


Г-н Гуан Гуимин

Бивш служител в Министерството на икономиката и търговията

Г-жа Джанг Иджие е била китайски дипломат в Румъния през 80-те години. По-късно тя се завръща в Китай и работи като директор на Главното управление в Министерството на икономиката и търговията.

Преминала през многобройни политически кампании и кампании за промиване на мозъци от Китайската комунистическа партия (ККП), г-жа Джанг казва, че за нея не е лесно да приеме нови идеи. Въпреки това тя продължавала да търси смисъла на живота.

След като става практикуваща Фалун Дафа в края на 1994 г., на нейните въпроси за живота са дадени отговори. Болестите й изчезват и производителността й на работа се увеличава. Със спокоен и състрадателен ум тя намира живота за много по-лесен. „Не знаех, че човек може да живее в такава релаксация и комфорт“, добавя тя.


Г-жа Zhang Yijie

Лекар, който не може да излекува себе си

Д-р Уанг Джиюан е бил лекар в продължение на 25 години, включително в Харвардското медицинско училище. Въпреки че е излекувал много пациенти, той не може да помогне на себе си. Фалун Дафа е, която прави това.

Когато бил в Китай, д-р Уанг е диагностициран с прогресивна спинална мускулна атрофия. Лекарите казали, че мускулите му ще отслабнат и ще се свият, а той ще има проблеми с контролирането на главата. В крайна сметка той ще има затруднения при преглъщане и дишане, което ще доведе до смъртта му.

Макар да знае, че това е неизлечимо състояние, д-р Уанг отказва да се предаде на болестта. Той опитва китайска и западна медицина, но нищо не помага. В рамките на три месеца теглото му спада от 75 килограма (165 паунда) на 58 килограма (130 паунда). Поради умората, той се замайва, изкачвайки само едно стълбище и има нужда от превоз, когато излиза. Поради тежка загуба на памет, той дори не може да си спомни домашния адрес. В крайна сметка той напуска Китай и отива в САЩ, надявайки се да намери там решение. Преди да си тръгне, той и приятелят му си обещават да си кажат, ако някой от тях открие някакви извънредни методи за самоусъвършенстване / култивация, които биха могли да излекуват болестта му.

Дори в Харвард, едно от най-добрите медицински заведения в света, д-р Уанг не можа да намери лек. Когато обаче е на ръба на отчаянието, един приятел от Китай му препоръча Фалун Дафа и той отива на деветдневна сесия, за да гледа аудио лекциите на г-н Ли в Масачузетския технологичен институт (MIT).

След като посещава лекцията първия ден, д-р Уанг се почувства енергичен и спокоен. На четвъртия и петия ден стомашният му проблем и целият дискомфорт изчезват. „Всеки ден бях заобиколен от някакво топло течение и ми беше много комфортно“, обяснява той.

През следващите три месеца всички резултати от тестовете му се нормализират, включително теглото, паметта и хемоглобина. Той също така чувства, че има повече енергия от всякога. The Boston Globe го интервюира. „Фалун Дафа ни дава бистър ум и по-добро здраве“, казва д-р Уанг. „Силно я препоръчвам.“


Д-р Уанг Джиюан

Освобождаване от лошите навици

В здравно проучване, съставено от практикуващи Фалун Дафа в Ухан, провинция Хубей, 99,5% от практикуващите се отказват от лошите навици, включително тютюнопушенето, алкохола или хазарта. Такъв е случаят и с практикуващите извън Китай.

Стив е железопътен инженер, който работи в Бостън. След като е бил изложен на наркотици на 15-годишна възраст, той е пристрастен и безброй опити да се откаже се провалят. Дори по-лошо, най -малкият му син също е пристрастен към наркотиците от ранна възраст. Съпругата на Стив, Роберта, която работи в център за рехабилитация на наркотици, е разочарована и отчаяна. Точно когато семейството е на път да се разпадне обаче, нещо се случва.

Един ден Стив казва на жена си, че е прочел статия онлайн за система за медитация, наречена Фалун Дафа, която е потисната в Китай. Двойката дълго говори за това и Стив започва да я практикува. Изненадващо скоро той се отказва от наркотиците. „Принципите на Истина, Доброта и Търпение са много мощни“, обяснява той.

Не след дълго най-малкият му син също започва да практикува. Не само, че младежът спира наркотиците, но и маниерите му се подобряват значително. „Той вече не използва лоши думи, не пуши и не краде“, казва Стив.

„Пристрастяването на съпруга ми към наркотици наистина ме разстрои. И като майка, виждайки и сина iи да живее така, ми разби сърцето“, казва Роберта. „Толкова съм благодарна, че г-н Ли ни даде Фалун Дафа.“

Стив казва, че има следното желание: „Надявам се повече хора да могат да опознаят Фалун Дафа и да се възползват от нея. Моля, не вярвайте на клеветническата пропаганда на Китайската комунистическа партия. Проверете я лично и ще откриете истината."

В помощ на обществото

Beijing Daily публикува писмо от читатели на 16 февруари 1998 г., в което възхвалява пекинец, който дарява 80000 юана на Изследователския институт по химикали и инженерство в Ланджоу за изследователски цели, без да оставя името си. Той също така дарява 100000 юана на Китайския изследователски институт за проучване и развитие на петрол в град Лангфанг, провинция Хъбей. „След като започнах да практикувам Фалун Дафа, научих, че човек трябва да бъде добър гражданин и да облагодетелства обществото“, пише той.


Beijing Daily
 статия за мъж от Пекин, дарил пари за изследвания

По време на голямо наводнение в Ухан, провинция Хубей през 1998 г., група доброволци работят много усилено върху спасителните операции, без да бъдат дори организирани. Когато репортер ги пита кои са те, един от тях отговаря: „Ние сме практикуващи Фалун Дафа“. В списъка на дарителите, допринесли парично за подпомагане на жертвите от бедствията, много хора се идентифицират като практикуващи Фалун Дафа.

Г-н Гао Уенджи, в 70-те си години, е бил учител в град Хулудао, провинция Ляонин. Той страдал от хепатит, ринит, среден отит, болки в кръста и два вида рак. Лекарите казали, че няма надежда за него и че ще живее само още няколко месеца.

След като започва да практикува Фалун Дафа през 1995 г., той следва принципите на Истина-Доброта-Търпение, за да бъде добър гражданин. Без никакво медицинско лечение всичките му здравословни проблеми изчезват в рамките на шест месеца. Здравето му става дори по-добро, отколкото когато е бил по-млад.

Поради убежденията си във Фалун Дафа обаче г-н Гао е изпратен в затвора. Когато е освободен, той е принуден от властите да стои далеч от дома си и живее в изоставената фабрика на свой приятел. Виждайки колко е износен пътя, пълен с дупки, той купува асфалт и други материали със собствени пари. След като транспортира материалите на триколка, той сам ремонтира пътя, без да иска пари от никой друг.

Тъй като в близост до железопътната линия имало друг 300-метров път, който също бил в лошо състояние, г-н Гао поискал остатъчни материали от близките строителни работници. След като събрал достатъчно материали, той започнал да ремонтира пътя в разгара на лятото. Трогнати от неговата доброта, местните селяни му дават зеленчуци и плодове, за да му благодарят.

Така г-н Гао доброволно ремонтира четири пътя с обща дължина над 3000 метра за осем години. За това той е похарчил над 30000 юана от собствените си пари. Но този добър човек е арестуван отново на 23 юни 2017 г. заради своите Фалун Дафа убеждения. По-късно г-н Гао е осъден на четири години и половина затвор.

От горните примери може да се види, че Фалун Дафа не само значително подобрява физическото здраве на своите практикуващи, но и издига техните нравствени ценности и облагодетелства обществото. Всички учения и инструкции за упражненията на практиката са безплатни за изтегляне от falundafa.org. Надяваме се, че повече хора ще намерят здраве и щастие, практикувайки Фалун Дафа, точно както тези практикуващи.

Защо Фалун Дафа е преследвана в Китай?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Налична китайска версия

Източник/ци: Miracles of Mind and Body Improvement | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!