Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев: Руската дезинформация намали рязко желаещите за армията ни – Ердоган: Разпространяването на войната към Черно море ще бъде катастрофа за региона

Шефът на украинското разузнаване на посещение в България

Автор: mediapool.bg

Джеймс Кардън: Наближава моментът, когато ще бъде невъзможно повече да се отрича, че Украйна е изгубила войната

Рязко е намалял броят на желаещите да стават част от българската армия и това се дължи на "мощната дезинформационна кампания и пропаганда, която е в проруски и антибългарски интерес", коментира военният министър Tодор Тагарев пред "Евронюз България".

Сорос: НАТО да използва източноевропейски, не западни войници, чувалите с трупове не се приемат добре на запад

Кенеди-младши: САЩ са във фактическа война с Русия, която има хиляда ядрени бомби в повече

„Как да се унищожи Русия“: доклад до армията на САЩ от 2019 г., който предопредели войната

Робърт Ф. Кенеди: Поставихме ядрени оръжия в Румъния и Полша за превантивен удар срещу Русия. Това е непростимо

Ето как правителството на "Америка за България" ще ни вкара във война с Русия. Западът не иска децата си в ковчези, но нашите деца...: Георги Марков ШОКИРАЩО пред ПИК

Боян Чуков: САЩ се готвят да се оттеглят от Украйна, прехвърлят горещия картоф на васалните европейци

Той даде за пример неверните твърдения, че България ще изпраща войници в Украйна.

Държавният департамент: Блинкен раговаря по телефона с Мария Габриел за помощта за Украйна

Джефри Сакс: Войната в Украйна беше провокирана от САЩ и това трябва да се помни, ако искаме мир

Боян Чуков пред "Гласове": Американските планове са много сериозна заплаха за България. Правителството ни води към превръщане във фронтова държава

"Тази година ситуацията е по-зле. И за мен, без да сме правили някакви специални проучвания, е много логично обяснение, което аз намирам, а именно пропагандата и дезинформацията, с които бива заливано българското общество", каза военният министър.

Боян Чуков: Няма сериозен анализатор, който да твърди, че Украйна ще обърне ситуацията и ще победи

Армията от години е в кадрови колапс, като дори според официални над 20% от местата са свободни. Освен от ниските заплати, военните се оплакват от ограниченията на професията, лошите материални условия и неясните правила за кариерно развитие.

За Радев

По-късно в сряда Тагарев коментира пред журналисти и вчерашната си среща с президента Румен Радев, с когото са на диаметрално противоположни позиции за войната в Украйна. 

"В продължение на близо два часа дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитие на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. И това е съвсем нормално, аз се надявам, че ще имаме такива регулярни срещи през времето. Най-нормалното нещо е да се срещаме и да търсим съгласие за решаването на проблемите", посочи министърът на отбраната.

За “Миротворец“ 

Тагарев коментира още, че сайтът "Миротворец" не е бил конкретна тема на разговора на министъра на отбраната Тодор Тагарев с ръководителя на украинското разузнаване генерал майор Кирило Буданов, който бе на посещение у нас. 

Шефът на украинското разузнаване на посещение в България

"Това е неправителствен сайт. Група граждани, която изказва неудовлетворение от начина на поведение и бих казал пропаганда от страна на някаква друга група граждани, която в частност накърнява интересите на Украйна, поддържа руските позиции в този конфликт. Това има комуникативни последствия, също както и действията на много от тези журналисти в списъка", коментира Тодор Тагарев.

В разпространено преди ден съобщение от българската служба "Военно разузнаване" за посещението на генерал Буданов у нас беше посочено, че "от българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта “Миротворец“. Източник: mediapool.bg

Ердоган: Разпространяването на войната към Черно море ще бъде катастрофа за региона

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган прехвърли отговорността за разпадането на т.нар. зърнена сделка на западните държави и отправи предупреждения за опасност от ескалация на напрежението в Черно море, отбелязват германският Die Zeit, цитиран от агенция „Фокус“.  

Възобновяването на споразумението за износ на украинско зърно "зависи от западните страни, които трябва да спазят обещанията си“, коментира Ердоган от Анкара. Той обвини Запада, че не е предприел мерките, "които биха направили възможно трансформирането на положителната атмосфера, създадена от Черноморската инициатива, в прекратяване на огъня и след това в трайно мирно споразумение“.

Позицията на Турция е ясна, подчерта Ердоган на конференция на посланиците в турската столица. Ако войната се разпространи в Черно море, това ще бъде "катастрофа за нашия регион“. Решение обаче може да бъде намерено, добави турският лидер, визирайки скорошния телефонен разговор с руския президент Владимир Путин.

В телефонния разговор с Путин миналата седмица Турция "взе под внимание исканията на Русия“, заяви Ердоган, без да дава повече подробности. По-специално, Русия призовава за вдигане на блокадите, свързани със западните санкции върху износа на нейните селскостопански продукти и торове

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев: Руската дезинформация намали рязко желаещите за армията ни | Glasove.com

Ердоган: Разпространяването на войната към Черно море ще бъде катастрофа за региона

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!