Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кенеди-младши: САЩ са във фактическа война с Русия, която има хиляда ядрени бомби в повече

Съединените щати трябва да установят контакти на високо равнище с Русия, смята претендентът от Демократическата партия за президентския пост Робърт Кенеди-младши. Той изрази тази позиция по време на събитие, посветено на борбата с антисемитизма в Ню Йорк, което беше излъчено от неговата пресслужба.

Братята Кенеди

Според Кенеди Съединените щати са „фактически във война с Русия“. „Това е ядрена сила, те имат хиляда ядрени бойни глави повече от нас. И изглежда, че на никого не му пука“, изтъкна той. Политикът отбеляза, че неговият чичо, 35-ият президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, и съветският лидер Никита Хрушчов са водили кореспонденция и „са станали достатъчно (големи) приятели, за да си звънят директно“.

„Израснахме с идеята, че ние сме тези, които спечелиха [Втората световна война], че Америка победи [Адолф] Хитлер“, продължи републиканецът. „Само чичо ми казваше, че руснаците са спечелили войната“, отбеляза той, припомняйки загубите на Съветския съюз. „Той казваше, че трябва да се поставиш на мястото на противника си. Тогава американците за първи път чуха това и започнаха да мислят по различен начин“, отбеляза Кенеди.

Мисля, че би било важно да помислим за това днес, защото никой не е разговарял с [руския президент Владимир] Путин от една година. Нямаме контакти на високо равнище с Русия. Трябва да разговаряме с тях„, подчерта Кенеди, който се стреми към номинацията на демократите за президентските избори в САЩ през 2024 г. Политикът е син на сенатор Робърт Кенеди (1925-1968 г.) и е племенник на бившия американски лидер.
Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. На 25 април 2023 г. досегашният президент на САЩ Джо Байдън, демократ, заяви, че ще се стреми към преизбиране на най-високия пост. Бившият президент републиканец Доналд Тръмп обяви, че ще се включи в предизборната надпревара през ноември 2022 г.

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кенеди-младши: САЩ са във фактическа война с Русия, която има хиляда ядрени бомби в повече - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!