Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боян Чуков: Няма сериозен анализатор, който да твърди, че Украйна ще обърне ситуацията и ще победи

"Руското знаме в Нигер е символ на промяната. Според африканските журналисти в Западна Африка вървят антинеоколониални революции. Американците в момента унищожават икономически Европа", отбеляза той

Няма сериозен анализатор, който да твърди, че Украйна ще обърне ситуацията и ще победи. Това заяви пред БНР анализаторът и експерт по национална сигурност Боян Чуков.

"На самата линия на съприкосновение между двете армии не се случва кой знае какво. Зад кулисите обаче вървят различни процеси, които не са в полза на Украйна. Експертната общност в САЩ и Западна Европа не смята, че Украйна може да обърне ситуацията. Повечето експерти твърдят, че Украйна вече практически е загубила войната. Те виждат в действията на САЩ, предвид приближаващите избори, че се опитват да излязат от този конфликт, като го прехвърлят на европейците".
Бихме могли да говорим за някакъв хоризонт, в който се очертава краят на въоръжения конфликт, едва когато имаме по-ясна развръзка на бойното поле, посочи още анализаторът.

Той коментира и срещата в Джеда, Саудитска Арабия, която според заявките трябваше да бъде посветена на постигането на мир в Укрйна.

"Украйна е инструмент, не е субект на тази среща. САЩ имаха за задача да покажат, че целият свят се обеднява. Около тази среща се вдигна страшен шум, а там нивото беше ниско. Това беше една среща на шерпите. Оказа се, че никой не разглежда мирния план на Зеленски. Самият домакин – Саудитска Арабия, предложи свой план. Африканските държави също имат свой план. На практика няма финален документ," изтъкна експертът по национална сигурност.

Боян Чуков насочи поглед и към случващото се в Западна Африка.

"Африканските журналисти виждат в тези събития антинеоколониални революции, т.е. освобождаване на тези държави от неоколониалния гнет. Те са предимно във френската зона. Благополучието на Франция се дължи на това, че тя жестоко експлоатира тези народи. Нигер не е най-големият производител на уран, но Франция си беше заплюла тази страна и я експлоатираше по всички правила на модерния неоколониализъм," смят анализаторът.

Чуков смята, че ролята на ЧВК „Вагнер“ на африканския континент е хиперболизирана.

"Руското знаме в Нигер е символ на промяната, не че някой от тези хора очаква Путин да отиде и да реши въпроса," изтъкна Боян Чуков.

Американците в момента унищожават икономически Европа, отбеляза той друг щрих, който вижда в международната картина.

Управляващите у нас искат да обяснят, че ако ги няма, България няма да влезе в Шенген, отбеляза още той.

От печат излезе и новата книга на Боян Чуков - „Матрицата 2". В нея той разглежда основните вътрешно- и външнополитически събития.

"Тя е продължение на книгата „Матрицата отвътре“. Опитвам се да вляза в един задочен разговор с читателя относно интерпретацията на случващото се на международната арена. Позволил съм си да правя и прогнози," обясни анализаторът.

Не се вживявам в ролята на камертон на истината, отбеляза още Боян Чуков.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Боян Чуков: Няма сериозен анализатор, който да твърди, че Украйна ще обърне ситуацията и ще победи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!