Робърт Ф. Кенеди: Поставихме ядрени оръжия в Румъния и Полша за превантивен удар срещу Русия. Това е непростимо

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши характеризира руско-американската прокси война в Украйна като „кланица“, която е убила стотици хиляди украински войници за геополитическа цел, която „няма нищо общо с Украйна“.

„Това, което правим в Украйна сега, е просто масирана атака срещу украинците. Ние вкарахме Украйна в капана на прокси война срещу Русия и те са погълнати от геополитическите машинации на неоконсерваторите в Белия дом“, каза Робърт Кенеди в интервю в Ютюб канала на канадския психолог и медиен коментатор Джордан Питърсън.

Обяснявайки какво разделя позицията му за Украйна от тази на действащия президент Джо Байдън, Кенеди-младши уточни, че въпреки че разбира подкрепата на много обикновени американци за Украйна от „състрадание“ и като „хуманитарна мисия“, в действителност „всяка стъпка, която сме предприели, всяко решение, което сме взели, изглежда е имало за цел да удължи войната и да увеличи кръвопролитията“.

Кенеди-младши припомни изказване на Джо Байдън, в което президентът намеква, че истинската цел на САЩ в Украйна всъщност е да предизвикат „смяна на режима в Москва, към което се стремят неоконсервативните съветници във Вашингтон от десетилетия.

„Збигнев Бжежински… техният доайен и философ каза, че стратегията на САЩ трябва да бъде да засмучат Русия в поредица от войни в малки страни, където да можем да я изтощим. Лойд Остин, който е министър на отбраната на президента Байдън, през април 2022 г. заяви, че нашата цел в Украйна е да деградираме руската армия, да я изтощим и да влошим способността й да се бие навсякъде по света. Това е обратното на хуманитарна мисия. Това е война на изтощение и това е, което се оказа. Сега превърнахме Украйна в кланица, която е погълнала 350 000 млади украинци. Те лъжат за това колко хора са загинали, крият го от нас – Пентагонът го крие от американския народ. Украйна го крие от своя народ… Превърнахме тази бедна малка нация в поле за убиване на тези идеалистични млади деца, за да прокараме геополитически дневен ред, който няма нищо общо с Украйна“, каза Робърт Кенеди-младши.

Кандидатът за президент също така характеризира конфликта като „схема за пране на пари“ за военно-промишления комплекс на САЩ.

Запитан какво би направил като президент, за да сложи край на украинската криза, Кенеди-младши отговори, че решението е „очевидно“ и че той ще работи за постигането му в „първия ден“.

„Руснаците искаха да уредят това от самото начало и бяха много ясни за това, което искат. Те искат НАТО да обещае да не влиза в Украйна, което трябваше да направим. Не трябваше да поставяме НАТО в четиринадесет държави (в Източна Европа). Когато руснаците сложиха край на Съветския съюз през 1991 г. и преместиха 400 000 войници от Източна Германия, и така позволиха на НАТО да обедини Германия,  те казаха: „Нашето условие за това огромно помирение, което правим, е никога да не премествате НАТО на изток“. А Джордж Буш им каза: „Няма да преместим НАТО и на сантиметър на Изток“. И през 1997 г. Збигнев Бжежински изложи плана, който е, че ние преместихме НАТО не един инч, а хиляда мили на изток, в 14 нации и след това поставихме ракетни системи AEGIS в Полша и Румъния, които са способни да носят ядрени бойни глави. Така че те са на няколко минути от Русия – могат да обезглавят цялото руско ръководство, ако искаме да започнем превантивна война. Това е непростимо“, каза Кенеди-младши.

Кандидатът посочи, че Вашингтон няма да позволи на чужда сила да направи нещо подобно в Западното полукълбо, припомняйки, че чичо му Джон Ф. Кенеди „не е живял с това“ по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г., когато СССР и САЩ бяха доведени до ръба на война заради съветските ракети в Куба и американските ракети в Турция.

Кенеди-младши също обясни какви са корените на украинската криза: Вашингтон „свали демократично правителството на Виктор Янукович през 2014 г.“ и „похарчи 5 милиарда долара – ЦРУ, чрез USAID и Националния фонд за демокрация, за насилствено сваляне на това правителство – което беше демократично избрано. Така че ние унищожихме тази демокрация и поставихме правителство, което неоконсерваторите в Белия дом – Виктория Нюланд, избраха два месеца по-рано по телефона. Избрахме новото правителство преди преврата. Поставихме ново правителство, което незабавнозапочна гражданска война срещу руското население на Донбас, убивайки 14 000 от тях, което забранява руския език и след това започна учения с НАТО“.

Кенеди-младши заяви, че не е единственият политик, който се чувства по този начин за кризата между Русия и САЩ, припомняйки, че в края на 1990-те години Джордж Кенан, архитектът на американската политика за ограничаване след Втората световна война, нарече решението за разширяване на НАТО на изток безпрецедентно бедствие срещу Русия след Студената война, търсеща приятелство със Запада.

Позицията на Кенеди по отношение на външната политика, както и неговата атаки срещу главния медицински съветник на Белия дом Антъни Фаучи и ожесточените критики срещу задължителната ваксинация срещу Ковид доведоха до масова атака в американските мейнстрийм медии срещу Кенеди–младши. Той беше оклеветен и хулен като разпространяващ дезинформация и теория на конспирацията.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Робърт Ф. Кенеди: Поставихме ядрени оръжия в Румъния и Полша за превантивен удар срещу Русия. Това е непростимо - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!