Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хенри Кисинджър: Украйна не трябва да отстъпва никаква територия на Русия! Фон дер Лайен: Европа трябва да е готова за най-лошия сценарий...

- пълно спиране на руския газ

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА.

Кисинджър каза пред германската държавна телевизия Цет Де Еф (ZDF), че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.

Фон дер Лайен: Европа трябва да е готова за най-лошия сценарий - пълно спиране на руския газ

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в понеделник, че "Европа трябва да бъде подготвена за най-лошия сценарий", визирайки възможността за пълното спиране на доставките на руски газ.

Пред агенция ДПА Фон дер Лайен посочи, че единният блок трябва да е готов за този момент, който може да настъпи рано или късно, като същевременно добави, че за смекчаване на последствията от този сценарий Европа трябва да спести 15% от потреблението си на газ до март следващата година.

Този процент представлява общо 45 милиарда кубически метра газ, отбеляза шефът на ЕК и добави, че целта е най-късно до 2027 г. "да сме независими от вноса на руски газ".

Тя също така призова европейските страни, които не са зависими от руския газ, да покажат солидарност с онези, които са принудени да полагат усилия за запълване на газовите хранилища.

Изявлението на Фон дер Лайен пред ДПА е факт преди насрочената за утре извънредна среща на енергийните министри на Европейския съюз. Нейните коментарите идват на фона на критиките, изразени от редица страни членки, включително Испания, Португалия и Гърция, относно предложения от Комисията план за намаляване потреблението на газ с най-малко 15 на сто между 1 август тази година и 31 март година. Фон дер Лайен обаче изрази увереност, че предложенията ще получат одобрение.

ЕК предлага страните от ЕС да намалят потреблението на газ с 15% до март догодина
В интервю през уикенда Фон дер Лайен, че руският президент Владимир Путин няма да успее с изнудването на енергийните компании и подчерта, че никой в Европа няма да мръзне тази зима.

Седмица по-рано еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон каза, че икономиите на газ в блока досега са били за едва 5%.

Източник: БНР

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Източник/ци: Хенри Кисинджър: Украйна не трябва да отстъпва никаква територия на Русия | Glasove.com

Фон дер Лайен: Европа трябва да е готова за най-лошия сценарий - пълно спиране на руския газ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!