Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова: Предварително е имало замисъл този мандат да не се състои

"Започвам да мисля, че от „Има такъв народ” изобщо не са имали намерения да участват в съставянето на правителство. Предварително е имало замисъл този мандат да не се състои. ИТН имитираха, има нещо, което ускори тези процеси - приемането на антикорупционния закон и излъчването на Рашков за председател на КПКОНПИ".

Това коментира в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS председателят на БСП Корнелия Нинова.

Според нея всеки може да говори в партията си каквото реши, а Христо Иванов ѝ се е обадил, за да се извини.

"Органите на БСП ще решат дали ще бъде върнат мандатът. ИТН ползваха записа на ДБ като повод да напуснат  преговорите. Христов Иванов им го даде.

От яростта, политическото озверяване и агресията на ГЕРБ и ДПС се вижда, че имат истински страх да не се случи борбата с корупцията чрез промяната в КПКОНПИ. Уплашиха се и решиха да дръпнат ИТН.

Не сме обсъждали или приемали решения да изчезне името на Рашков от програмата, ИТН я получиха и я върнаха без неговото име", посочи тя. И уточни, че срокът на мандата е повод за нападки към БСП. 

"Миналата година пак имаше призиви към нас, но тОтава бяха да не връщаме мандата. Никой тогава не заплашваше с кръв, ако не се върне мандатът. Всички тогава ни молеха да го задържим и не се замисляха за Конституцията. Сега защо е тази разлика? Заради последните 7 месеца. Разбраха, че няма да има прошка за кражби, задкулисие и корупция", заяви вицепремиерът в оставка. 

По думите ѝ не са водени разговори ИТН да нямат министри в евентуален нов мандат. "Никой от партньорите не е поставял такова условие. Това, че се върти в разговор на ДБ, не означава, че е вземано решение по този въпрос", категорична бе Нинова. И допълни, че записът на ДБ не е аргумент за оттегляне от преговорите.

„Явно докато ние сме говорили за политики и програми в главите на други са се въртяли постове“, смята Нинова.

В понеделник БСП свиква изпълнително бюро и тогава с колегите ще решим какво правим с получения мандат – връщаме ли го, изпълняваме ли го, посочи лидерът на БСП.

Единственото, с което ще се съобразим, е Конституцията. Когато решим, ще се обадя на Кирил Петков и Асен Василев и ще ги уведомя, каза Нинова. 

Тя напомни, че основният закон не казва изрично колко време може да се държи третия мандат и само по аналогия с първите два се смята, че срокът е 7-дневен.

"Но аз не разбирам тези приказки на опозицията, че щели да протестират. Миналата година през септември имахме аналогичната ситуация - третият мандат беше у нас. Но никой не протестираше, напротив - имаше искания да приемем един или друг закон. Нали помните колко време го държахме - 11 дни. И никой не протестира", припомни Нинова. 

Тя показа изрезки от вестниците, в които пише, че тогава президентът Румен Радев призовал също да се приемат първо важни решения за приближаващата зима.

"Сега Конституцията е същата. Различното е, че останалите разбраха, че ще има истинска борба с корупцията", заключи Нинова. 

Тя съобщи още, че по време на последните преговори за премиер е обсъждан единствено Асен Василев, но това според нея едва ли била причината за оттеглянето на ИТН от преговорите. 

"Приветствам усилията на Кирил Петков да търси алтернативи на доставките на газ. Има тревога по отношение на осигуряването му", отбеляза лидерът на БСП. И разкри, че при работещи парламент и КЕВР могат да бъдат решени мерки за справяне с високите цени.

"Едната е за две тарифи - за по-малко потребление за по-бедните хора и по-високото - за тези с басейните и палатите. Ако няма председател, това не може да се реши. Ключов елемент е избор на председател на КЕВР", отбеляза Нинова. 

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Източник/ци: Нинова: Предварително е имало замисъл този мандат да не се състои

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!