Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докато подслоняваме бежанци от Украйна, 1/3 от пенсионерите са кръгли бедняци

Социалната подкрепа за уязвимите групи минава през реформа на социалната система. Актуализацията на бюджета трябваше да бъде насочена към подобни политики на реформи, но заради ситуацията в голяма степен отново се превръща в антикризисна актуализация.

Това заяви Елисавета Белобрадова от социалната комисия в парламента по време на дискусия по проблемите на социалната защита в криза, организирана от Института за пазарна икономика.

Въпреки кризата, предизвикана от Covid пандемията и впоследствие от високата инфлация, бедността и неравенствата се задържат около постоянни стойности, съответно 22% и 40% според коефициента на Джини. По-висока е бедността при жените.

Над една трета от възрастните хора са под линията на бедност. Висшето образование гарантира участието на пазара на труда и обратното – ниското или липсата на образование изтиква хората от трудовата реализация или ги праща в сивия сектор.

Петър Ганев от Института за пазарна икономика обясни: "По-голям дял домакинства имат проблем тогава, когато има неочаквани разходи или седмична почивка извън дома, тоест неща, които са по-скъпи и може би по-извънредни, говорим за 35% - 40% от всички домакинства казват, че имат затруднения да ги посрещнат, докато тези, които са по-ежедневни като консумация на месо и риба или ограничения по отношение на отоплението, там вече падаме на 20% -25%".

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Източник/ци: Докато подслоняваме бежанци от Украйна, 1/3 от пенсионерите са кръгли бедняци

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!