Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Редакционен съвет, Epoch Times

Моментът за избор наближава

С кризата в Китай, хората в западните демокрации са изправени пред тест на съвестта

Светкавица удря центъра на Пекин, юли 2011. На преден план е седалището на "телевизионната уста" на китайския режим, Централната китайска телевизия (China Central TV / CCTV).
Светкавица удря центъра на Пекин, юли 2011. На преден план е седалището на "телевизионната уста" на китайския режим, Централната китайска телевизия (China Central TV / CCTV). Бушуващата в Пекин политическа буря изисква от всеки от нас да заеме позиция. (ChinaFotoPress / Getty Images)

В битката между доброто и злото наблюдатели няма...


От февруари насам международното внимание е фокусирано върху нижещите се едно след друго изключително важни политически събития в Китай.

В нощта на 6 февруари заместник-кметът и бивш директор на полицията в Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун (Wang Lijun), избяга в консулството на САЩ в Ченгду (Chengdu) и разкри плана за преврат на партийния лидер в Чонгчинг Бо Шилай (Bo Xilai) и ръководителя на обществена сигурност на Китай Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang).

Малко повече от месец по-късно Бо Шилай бе отстранен от всички длъжности в Китайската комунистическа партия.

След това започнаха да излизат наяве ужасните престъпления, извършени по време на преследването на Фалун Гонг от Джоу Йонгканг и Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC). В същото време, безпрецедентното разширяване на властта на КПЗВ и извънсъдебната злоупотреба с властта станаха обществено достояние.

Миналата седмица слепият адвокат по човешките права Чен Гуангченг (Chen Guangcheng) от провинция Шандонг (Shandong) успя да избяга от домашния си арест и да отиде в посолството на САЩ в Пекин. Тежкото положение на Чен е още един пример за тъмните операции на КПЗВ и насочва вниманието на света още по-настойчиво към положението с човешките права в Китай.


Не просто вътрешни борби

Медийните репортажи често описват тази поредица от събития като обикновени случаи на вътрешни борби сред високопоставени служители на Китайската комунистическа партия (ККП), но нещата не са така прости.

По време на 63-годишното управление на Китай от ККП тя е извършила безброй престъпления срещу китайския народ.

В петхилядолетната история на Китай няма династия или политическа фигура, която да е избила толкова много китайски граждани, колкото ККП. В мирно време ККП преследва стотици милиони китайци, което води до неестествената смърт на 80 милиона китайци. Това е повече от загиналите през Първата и Втората световна война взети заедно.

Щетите, нанесени от ККП на китайския народ тялом и духом, не биха могли да бъдат по-тежки. 13-годишното преследване на 100 милиона практикуващи Фалун Гонг е абсолютно ужасяващо и гневящо Небето и хората.

Престъпленията на ККП, извършени срещу китайския народ, имат последици и управлението на ККП е готово да рухне.

Сега трезво мислещите хора трябва да вземат морално решение относно бъдещето на Китай.


Решаващ момент

Политическата буря, която разтърсва най-висшите ешелони на ККП, е опит да се избегне вината за стореното зло.

Лидерът на ККП Ху Джинтао (Hu Jintao), премиерът Уен Джябао (Wen Jiabao) и предполагаемите следващи лидери, като Ши Джинпинг (Xi Jinping), не искат да бъдат обвинявани за преследването на Фалун Гонг, започнато през 1999 г. от бившия глава на ККП Джянг Земин (Jiang Zemin).

Джянг Земин, Джоу Йонгканг, Бо Шилай и останалите не искат да бъдат държани отговорни за престъпленията, които са извършили при опитите си да "унищожат" Фалун Гонг. Те бяха готови да отидат толкова далеч, че да направят преврат, за да продължат да държат твърдо властта в ръцете си и да прикриват престъпленията си.

Но времето им изтече. Всички в китайското общество, от високопоставени служители до обикновени фермери, имат неприязън към преследването на Фалун Гонг.

Практикуващите Фалун Гонг обясниха търпеливо на хората в Китай за злината на преследването и за добротата на своята практика. Те преобразиха ситуацията в Китай.


Историята ни дава избор

Днес историята ни дава избор: да се продължи преследването на милиони невинни практикуващи Фалун Гонг и потискани хора като Чен Гуангченг, или да се потърси отговорност на виновниците и да се защитят основните права и бъдещето на хората.

Това, което сега се нарича борба за власт е всъщност битка между доброто и злото, и избор между нравствеността и справедливостта, и тяхната противоположност.


Черен затвор

Изправянето на виновниците на съд заради преследването ще спечели сърцата на хората.

Гледайки на YouTube видео кадрите с Чен Гуангченг светът е разгневен от неговото трагично положение и от оскверняването на човешките права на китайския народ.

В Китай има безброй хора със същия сърцераздирателен опит като Чен Гуангченг.

Да си припомним случаите с адвоката по човешки права Гао Джишенг (Gao Zhisheng), анти-СПИН активиста Ху Джя (Hu Jia) и други, чиито имена и истории са известни по цял свят.

Да се сетим и за морето от милиони с неизвестни имена, като жалбоподаватели, религиозни граждани, независими мислители, земеделски стопани, собственици на жилища, семейства, които искат да имат второ дете, и т.н, които са изпитали на гърба си гангстерските методи и беззаконието на КПЗВ.

Да не забравяме и за милионите невинни практикуващи Фалун Гонг, охулени от пропагандата на режима и принудени да търпят последиците от проявите на общественото неразбиране в резултат на измислици като "самозапалването" на площад "Тянанмън".

Както и това как практикуващите са измъчвани, насилвани да се отрекат от своите убеждения и подлагани на принудително събиране на органите им приживе - зверство, което не е ставало никога преди на тази Земя.

Съдебните грешки са навсякъде и китайското общество се е превърнало в един гигантски, черен затвор.


Присъдата на историята

Всеки от най-висшите нива на ККП, който иска да дезинтегрира този черен затвор, да върне свободата на хората и да реабилитира онеправданите, прави което е редно.

Онези, които искат да поддържат черния затвор и дори по-лошо, искат да продължават със злоупотребите, са врагове на китайския народ.

От древен Китай е останало едно просто правило: добрите дела се възнаграждават, злите дела се наказват. В действителност този принцип направлява историята.

Нивото на нашите нравственост, доброта и праведност определят нашето бъдеще.

Даване на виновниците под съд заради преследването на Фалун Гонг е акт на добросъвестност и смелост, който ще изгради новото бъдеще на Китай. Подобни действия ще бъдат подкрепени от хората и ще спечелят доверието на народа.

Всеки в Китай, от Ху Джинтао, Уен Джябао и Ши Джинпинг, до обикновения гражданин има възможност да избира на коя страна да застане. Всеки може да избере страната на справедливостта и нравствеността, или на потисничеството и тъмнината. В този критичен за историята момент, този избор ще определи съдбата на всеки един индивид.

Хората са чакали твърде дълго и присъдата на историята наближава да бъде произнесена. Огромни промени са надвиснали над главите ни.

Този момент надхвърля границите на политиката и революциите. Това е момент на фундаментален избор.

Хората в свободния свят не може да са само свидетели. Те също трябва да направят избор. Те също трябва да изберат дали са с или срещу китайския народ, с или срещу нравствеността, с или срещу свободата, и с или срещу бъдещето.

Статията на китайски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!