ЕТО КАК КРАДЕ ПРЕМИЕРЪТ: Бойко даде обществени поръчки за 800 млн. лв. на свои гардове

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

Той е член на Българската комунистическа партия

Искате бъдеще?Осъдете комунизма

Бойко Борисов го удари през просото – премиерът, усещайки тоталния крах на своето политическо битие, е завъртял грандиозни далавери за стотици милиони, които да уредят живота му на милиардер след падането от властта, разкри Narod.bg.

Последната скандална история разказва как фирми без всякакъв опит в жп строителството, но принадлежащи или управлявани от бодигардове на премиера Бойко Борисов, спечелиха поръчки за 770 млн. лв. от Националната компания железопътна инфраструктура. Престъпленията лъснаха в разследване на Медиапул, което със сигурност ще бъде продължено от Лаура Кьовеши. Сега ще си обясните защо България гласува срещу румънката при кандидатстването й за европрокурор.

Причините са 2, научи Narod.bg:

– Усвояват се по втория начин евросредства, а за подизпълнители се вземат румънци, вече разследвани за измами с еврофондове. Или испанци.

– Доста е странно защо големите фирми се задоволяват с ролята на подизпълнители на никому неизвестни и без всякакъв опит компании на бодигардове? Отговорът е ясен, а ето и примерите:

В края на юли беше пусната поръчка за 501 000 000 лв. с ДДС за модернизация скромната 24-километрова отсечка Костенец – Септември. Средствата по механизма Свързана Европа отиват при обединение с 65% в което участва Транс логистика ЕООД, а миноритарният дял е на испанска и румънска фирма на име Аркада – РАЗСЛЕДВАНА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ С ЕВРОФОНДОВЕ през 2017 г.

Собственик на регистрираната в Плевен бг компания, сменила собствеността си няколко пъти, е бодигардът от Лом Тони Тодоров. Офисът на фирмата, надарена с ПОЛОВИН МИЛИАРД НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ е в апартамента, където живее в София. Откакто гардът е собственик, тя внезапно става подизпълнител на  поръчки на Инфраструктурно строителство АД, създадена специално през 2007 г. за усвояване на европари по жп обекти, като големите обороти при нея настъпват през последните 3 години и особено през 2019 г., съвпадащи с кабинета Борисов 3.

Гардове са и собствениците на Инфраструктурно строителство АД – други охранители от Лом – Дарио Стоев и Васил Василев. Василев е от екипа на НСО, който охранява премиера Борисов. След края на първия му мандат, той напуска поста на бодигард в НСО и изведнъж става собственик на Инфраструктурно строителство АД. Преди това двамата със съдружника му имат фирмите ДВ Строй и ДВ имоти, кръстени на техните инициали.

След като печелят през 2019 г. няколко щедри държавни жп поръчки от Националната компания железопътна инфраструктура за общо 270 млн. лв., в началото на тази година бодигардовете изненадващо се оттеглят от фирмата си. Почти цялата сума се дължи на 1 поръчка от края на 2019 г. – модернизацията на 37 км жп от Оризово до Михайлово за 260 млн.лв., отново с еврофинансиране. Това става с консорциум отново с испанска фирма. А строителството още не е започнало близо година след договора, уточнява Медиапул.

Преди това същите двама гардове са спечелили през 2019 г. и реконструкцията на софийската гара Подуене – 3,19 млн. лв. Звучи смешно, но ПОДизпънител на бодигардовете е най-голямата бг строителна компания Главболгарстрой. Малко преди да продадат фирмата в началото на 2020 г., гардовете сключват допълнително споразумение с НКЖИ.

Въпреки новите собственици, фирмата остава на стария си адрес, а това е сграда на бодигарда от охраната на премиера Васил Василев. Там са и седалищата на фирмите на Самир Франсез, който заедно с Бойко Борисов е охранител на Тодор Живков в началото на 90-те години, а после двамата са съдружници във фирмата за сапун Прайхим до заемането от днешния министър – председател на поста главен секретар на МВР през есента на 2001 г.

Първо Narod.bg разкри, че Бойко Борисов е уредил един от бодигардовете на НСО, назначени да го пазят, със супер атрактивен имот в Банкя за 200 000 евро. Парцелът е от 3 декара и е даден незаконно на пазвантина, след като са извършени цял куп фалшификации на документи.

Аферата се развива през 2012 г. когато Борисов вече се вихреше като премиер на България. Информирани източници на Narod.bg от МВР разкриват, че e направeна пълна проверка в Общинска служба „Земеделие” в кв. „Овча Купел” заради скандалния случай, но нещата старателно са заметени под килима.

Именно в Общинска служба „Земеделие” чиновниците направи менте документи, чрез които любимият бодигард на Бойко от НСО станал горд собственик на апетитния терен. По пазарни цени декарите струват минимум 200 000 евро.

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бил ли e комунист Бойко Борисов, или семейството му е било репресирано? Разкрития и снимки в Narod.bg

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

Цветанов: Борисов ме накара навремето да арестуваме всички босове, за да ги изнудва за пари

Цветанов: Борисов лично ме караше да събирам рекета от групировките

Видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Георги Милков спаси от боклука списание с интервю на Бенатова с Борисов за СИК, Пашата и Васил Илиев. Борисов "Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра"

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Ако не одобрявате Бойко, един от най-младите комунисти в България, значи не одобрявате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!