Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Милков спаси от боклука списание с интервю на Бенатова с Борисов за СИК, Пашата и Васил Илиев

. Борисов "Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра"

https://www.facebook.com/geomilkov/

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП

Журналистът Георги Милков от "24 часа" отново върна лентата с години назад, за да опита да обясни настоящето.

След като миналата седмица разказа как е отишъл за интервю с Румен Николов Пашата, а там го посрещнал Борисов, сега Милков извади списание "Егоист" отпреди 15 години, в което има прелюбопитно интервю на Бенатова с Борисов.

Ето какво пише Милков: 

Спасих тези списания от боклука. Буквално. Сред тях е и култовият брой на "Егоист" отпреди 15 г. с Бойко Борисов на корицата. Вътре има много стройно интервю на Miroluba Benatova с тогавашния главен секретар на МВР, озаглавено: "Генералът. Оцеляват само приспособимите". Естествено, навремето съм го чел с интерес, но днес препрочетох казаното от Борисов с трижди по-голям интерес. И се замислих колко калпава е човешката памет всъщност. Минали са едва 15 години, а всичко вече сякаш е отишло на боклука на историята. Буквално и преносно.

П.П. ето част от текста:

Миролюба Бенатова: Вие бяхте в периферната част на бившата СИК, имахте бизнес с един от основните съдружници в СИК и Интергруп...

Бойко Борисов: Много лошо звучи "в периферията". Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра. Във фирмите хората влизат като физически лица и свързаност между тях има само в рамките на фирмата, в която участват. Фирмата, която направихме с Румен Николов (Пашата) като председател на федерацията по карате, Алексей Петров като председател на треньорския съвет на федерацията, а аз като председател на съдийския съвет, беше, за да финансира федерацията. Скарахме се и не е минал един лев. Това може да го провери всеки.

Миролюба Бенатова: Не може да се отрече, че познавате много голяма част от покойниците...

Бойко Борисов: Познавам всички, които са били спортисти, и всички, които впоследствие са се явили като криминален контингент, вече 4-5 години работим по тях. А Румен Николов е човек, когото аз и в момента уважавам. Това, че той е някъде и прави нещо... 5-а година не съм го чувал и не съм го виждал. За годините, в които бяхме заедно в каратето, имам изключително добри спомени от него като приятел, колега, спортист и барета в МВР.

Миролюба Бенатова: А Поли Пантев?

Бойко Борисов: Не го познавам, той не е бил спортист.

Миролюба Бенатова: Джудист

Бойко Борисов: Джудото не беше силно развито в България. Не бяха имена. Борците бяха големите имена, сред боксьорите имаше няколко и сред каратистите. Димата Руснака също много малко го познавам, защото не е бил в спорта. След побоя в "Дескрим" избягаха, нямаше ги години наред. Карамански го познавах като гребец...

Миролюба Бенатова: Младен Михалев...

Бойко Борисов: Младен Михалев - много добър борец, а и той се отличаваше с интелект, неслучайно сега е във финансовия бизнес. От борците най-добър приятел ми беше Рангел Геровски - вицеолимпийски шампион. С него завършихме заедно.

Миролюба Бенатова: Васил Илиев?

Бойко Борисов: Васко Илиев може би най-добре го познавах. Той беше от най-дисциплинираните. Ако не ме лъже паметта, беше нещо като комсомолски секретар на групата. Ангел Бончев от "Литекс" - също. Много сърцати момчета бяха тогава. Имаше ред и дисциплина.

Миролюба Бенатова: Златомир Иванов - Баретата?

Бойко Борисов: Много добра барета. Като барета нямаше равен. Но сега имам коренно различно мнение за него.

Миролюба Бенатова: Имаха ли интелектуален потенциал тези момчета?

Бойко Борисов: Самият факт, че така се развиха и имат толкова бял бизнес и оперират с десетки милиони... Искам да подчертая, че някои от тях успяха да се отърсят от хората около тях, които вършеха престъпления.

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бил ли e комунист Бойко Борисов, или семейството му е било репресирано? Разкрития и снимки в Narod.bg

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

Цветанов: Борисов ме накара навремето да арестуваме всички босове, за да ги изнудва за пари

Цветанов: Борисов лично ме караше да събирам рекета от групировките

Видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Ако не одобрявате един от най-младите комунисти в България Бойко, значи не одобрявате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/geomilkov/

https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!