USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България

Бойко Борисов е бизнес партньор и бивш съратник на някои от най-големите мафиоти в България. Това стряскащо изказване идва от авторитетния американски журналист Джеф Стайн.  

Той публикува пълна със скандални факти статия в американското списание „Кънгрешънъл куотърли“, като се позовава на поверителен доклад за оценка на риска в България, поръчан от швейцарска банка, която впоследствие се отказала да инвестира у нас. 

Анализът е направен от американски и европейски топ следователи, изводите им съвпадали и с проучвания, правени за ЕС. Стайн говори за връзките на Борисов с Пашата, Маджо, Алексей Петров и др.

Narod.bg припомня, че това се случва през далечната 2007 г., когато Бойко Борисов все още е само кандидат за премиер.

Докладът подсказва, че по време на 4-годишната си работа във вътрешното министерство от 2001-2005 г. Борисов е използвал служебното си положение, за да управлява официалната корупция, така че свързани с гангстерите лица да премахват своите конкуренти от подземния свят.

“След като Бойко Борисов бе назначен за главен секретар на МВР през 2001 г., имаше голям брой убийства в гангстерски стил на лица, идентифицирани с криминални групировки в България”, се казва в доклада, цитиран от списанието.

“Нито едно от тези убийства не бе разкрито. Много разследвания, както се говори, водени от Борисов, са били закривани без резултат или обяснение”, твърди поверителният доклад.

В него са публикувани детайли за връзките на частната охранителна фирма на Борисов ИПОН, и както се говори, близките отношения с престъпната групировка СИК. “Борисов има документирана история за бизнес връзки с лица, за които се предполага, че са босове на организираната престъпност в България”, се казва в доклада, който включва детайлни профили на заподозрени престъпни съдружници на Борисов и 28 “неразкрити убийства” под негов надзор.

По време на Борисовото управление като топ полицай само дребни бандити без значение са изправяни пред правосъдието, докато неговите бивши бизнес партньори процъфтяват, а техните съперници систематично биват избивани”, твърди докладът, позовавайки се на широко разпространени от българските медии сведения, припомня Narod.bg.

Разследващите от името на банката са стигнали до заключение, че връзките на Борисов с гангстери, за които се говори, трябва да дадат основание за “извънредна предпазливост от страна на американските полицейски служби, които отговарят за връзките и информационния обмен с България”.

CQ цитира бивш високопоставен шеф във ФБР, който изразил съжаление, че администрацията на Буш е приела България и съответно Борисов като съюзник в борбата срещу тероризма.

Още тогава, вместо да се заемат с подобаващо разследване, МВР и прокуратурата си затварят очите и отминават публикацията и самия доклад.

Narod.bg припомня, че самият Борисов пък нарече публикацията „100% лъжа“. Интересното е обаче, че не пожела и да съди Стайн, тъй като нямал пари за адвокати, нито време да се занимава.

Вместо това, Бойко покани на свои разноски у нас Джеф Стайн, за да се запознаел на място с обстановката, както и да чуел конкретни отговори на въпросите си.

Стайн веднага го отряза, като обяви, че това е чиста корупция – да приемеш някой да ти плаща билетите.

„Не съм убеден, че Борисов може да гарантира сигурността ми след толкова убийства у вас. Нищо не искам от него, нито билет, нито нещо друго“, каза още журналистът.

Джеф Стайн е дългогодишен редактор и разследващ репортер, специализиран по въпросите на американското разузнаване, отбрана и външна политика. През септември 2002 г. той става основател на „Кънгрешънъл куотърли – вътрешна сигурност“ (CQ Homeland Security), където е публикувана статията за Бойко Борисов с твърденията, че той е свързан с българската мафия.

CQ Homeland Security е сайт на „Кънгрешънъл куотърли“ – може би най-авторитетното списание за политическия живот във върховете на властта във Вашингтон. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!