Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За първи път: Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Ако не харесвате Бойко, значи не харесвате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Прадядо му – Асен Войнов, е отвлечен по чорапи от дома си от двама разбойници и убит при побой

През 2009 г. Бойко Борисов посвещава изборната победа на ГЕРБ на дядо си, убит от комунистите на 9 септември 1944 г., поне според неговите думи. Оттогава лъжата е повтаряна много пъти – с повод и без.

Глава 8: КАК КОМУНИЗМЪТ СЕЕ ХАОС В ПОЛИТИКАТА

Истината обаче е съвсем друга: премиерът няма дядо, убит на Девети септември. Думите са на очевидеца и личен познат на фамилията на хитреца-премиер Васил Киров, който обаче не получи трибуна в медиите, очевидно поради неприятните за министър-председателя факти, които изнася.

Ето я цялата истина, които и днес може да бъде проверена при разговор с хората, които познават родата на Бойко Методиев Борисов, разказва Васил Киров:

„По изявленията на Бойко Борисов за смъртта на дядо му, че е убит от комунисти на 9-и септември 1944 г. – това не е вярно.

Първо, на Бойко Борисов дядо му по майчина линия е починал през седемдесетте години на миналия век, а баща му – някъде през 1965 г. умира. Бойко Борисов няма дядо по майчина или по бащина линия, който да е убит на 9-и септември 1944 г.

Доколкото разбирам, става въпрос за прадядо му от Хераково, на майка му дядо.

Дядото се казваше Асен Войнов. Лично го познавам. Беше кмет на Хераково преди 9 септември 1944 година, някъде 1942-1943 г. Беше от Народняшката партия. Като човек и като кмет не беше лош. Цялото семейство са добри хора.

Убит е някъде към 17-18 септември. Ликвидират го двама криминално проявени престъпници. Те са били в затвора и осъдени на по 17-18 години затвор за това, че са убили чичо си. Бащата на тези двамата – единият се казва Аспарух, а другият Свилен, се скарват с брат си за една нива. Не могли да се разберат и отиват при кмета. И там започва кавгата. Обаче кметът е взел страна не на Христо – бащата на пандизчиите, а на Сандо – убитият му по-късно брат. Утрепали са го на игрека.

Обаче на сутринта вече са разкрити. Арестуват ги и вкарват в затвора – бащата със синовете. Бай Христо е осъден на смърт, а двамата му синове – на по 17 години затвор. 

На 9 септември 1944 година, като се отварят вратите на затвора, излизат и политическите, излизат и криминалните престъпници. И тези тримата излизат. Единият от братята е бил бръснар в затвора – Свилен. И тези, по-леко осъдените комунисти са ходили при него и се подстригвали, бръснали.

Един от Сливница, Любо се казваше, Любомир, той на 9 септември стана първият началник на милицията в Сливница, но само след няколко дена го изстреляха и стана началник на Трето районно управление. Както се разхождал – това съм разбрал лично от Любо, той ми го е разказвал, среща един от братята и казал: „Абе, така, така, така, ние с брат ми излязохме навън, обаче нямаме работа. Селското стопанство ни е затънало, не сме били 10-15 години там, няма какво да ядем”.

 И Любо не е знаел, никога не е ставало на въпрос какви са те затворници, че са криминални, а като всички затворници са били недоволни от правителството и тези са викали по правителството. И той казал: „Добре, де, елате с брат ти утре при мен в Трето районно управление, ние търсим сега млади хора, наши хора, да ги правим милиционери, защото милицията няма кадри, не можем да обслужим особено столицата”.  И те отиват, и тях ги назначават.

Три дни по-късно Свилен остава дежурен в Трето районно управление. Вечерта се обажда на брат си да дойде при него

Казал му: „Сега е моментът да ликвидираме Асен, кметът на Хераково, качвайте се на мотора и го докарайте тук”. Това вече го знам от Аспарух в подробности. Те умряха – и Свилен, и Аспарух. И Аспарух казва: „Ние се вдигнахме, отидохме с мотора в Хераково, изкарахме го по чорапи и му казахме, че ще го върнем и няма смисъл да се обува”.

Асен не е познавал Аспарух, а е познавал Свилен. А Свилен е бил в дежурната стая и се бил завил с одеяло през глава.  Когато Асен влиза Аспарух маха одеялото и Асен като го вижда, разбира че е номер. Убиват го от бой…

Сутринта идва началникът Любо и Свилен му докладва, че някакъв фашист са докарали. Той бил бит предварително и те малко го сплашили, обаче не издържал и умрял. Любо се разтревожил, извикал прокурор и лекар. Прегледал го лекарят, но Асен бил умрял. И прокурорът им казал: „Сега какво ще правим? Съюзническата комисия вече била в България. Това ще стане голям прецедент – кмет, утрепан от милицията на България”.  И затова с решение на доктора решили, че е умрял от „червен вятър”.

Затварят го в един ковчег, запечатват ковчега и го докарват в селото дни по-късно. Но той не е дядо на Бойко Борисов, пак искам да подчертая, той е негов прадядо.

Сега, ако той беше убит, първо, Аспарух и Свилен нито са членували в РМС, нито в Комсомола, нито в БКП – абсолютно, това е вярно и е проверено. Никога не са членували. И никой комунист не им е давал такова указание да трепят човека. Обаче те са си разбойници и го утрепали”.

След 9 септември 1944 година неговият син или дядо на Бойко Борисов, на Бойко Борисов на майката баща, постъпва в Пожарната на работа, а Пожарната е към Милицията. Ако той беше убит от комунистите като враг или като фашист, или какъв да е, никога синът му нямаше да влезе в Пожарната. А той не само че влезе, там се пенсионира. Баща му е с висок чин.. Аз познавам цялото семейство. Даже на Бойко Борисов на майка му, фактически на Бойко Борисов на майка му брат – Асен, беше мой съученик, две години беше по-голям от мен. Преди да завърша гимназията той ми даде шинела си, защото си купи нов.

Киров споделя, че е запознат и с любовната история между майката и бащата на Борисов. Татко му бил от село Златуша, цанил се за даскал в Банкя, където срещнал съпругата си – тогава млада даскалица. Бил член на БКП и бързо напреднал в кариерата си. Стигнал до чин полковник в пожарната.

Майката на Бойко пък била заслужил учител, член на Партията. Дядовците му по бащина и майчина линия починали съответно през 1965 година и през 1970 ггодина.. Единият бил погребан в Златуша, а другият в Хераково. Първият се казвал Райчо Асенов Войнов. А вторият  Митко Борисов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!