ГЕРБ иска на всяко училище, ВУЗ и публична сграда да има надпис, че комунизмът е престъпен

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, израснал в семейство на комунисти, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане комунист

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

След "Демократична България" и от ГЕРБ внесоха поправки в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Промени в него вече поискаха от ДБ преди две седмици, след като внесоха текстове за премахване на всички символи на комунизма от публичните места.

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП!

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Сачева: ГЕРБ не е дясна партия! България стана полицейска държава... средата е убийствена... 20 г. се занимавали с рекет – ПОДКРЕПЯМ ГИ

Николай Марков: Истинската ЧЕРВЕНА партия в България не е БСП, а ГЕРБ

Мирише на Комунизъм, прилича на Комунизъм, звучи като Комунизъм... ами хора, ние си живеем в Комунизъм, бе!

Депутати от партията на Бойко Борисов пък в понеделник депозираха в деловодството на парламента законопроект, с който предлагат на всяко училище, университет, държавно учреждение, община, дори театър и библиотека, да бъде поставен надпис, който да гласи: "Комунистическият режим в България /09.09.1944 - 10.11.1989 г./ и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то НС".

Текстът трябва да поставен на видно място на фасадите на всички обществени сгради, в които се помещават държавни органи, териториалните им звена, органи на местното самоуправление, както и културни институции. Това ще рече, че табели за забраната на комунизма трябва да има на Министерския съвет, Президентството, дори на Народната библиотека и Софийския университет.

Който не изпълни закона, ще бъде наказван с глоба в размер на една брутна заплата, а санкцията нараства до две заплати при повторно нарушение. Проектът задължава още всички държавни и органи на местната власт да премахнат символите на комунизма от публични места. Това трябва да направят и физическите лица, които са си закачили публично комунистически символи или портрети на комунистически дейци.

Наказанието е предвидено и за областните управители, които откажат да изпълнят записаното в закона. Губернаторите трябва да назначат специални петчленни комисии за спазването на разпоредбите. Петчленката ще обикаля на проверки да следи дали всяка публична сграда е снабдена с подобен надпис.

Законопроектът позволява по желание отстранените символи да се предоставят в Музея на социалистическото изкуство и дава едномесечен срок след приемането му за поставяне на надписите, напомнящи, че у нас комунизмът е обявен за престъпен.

Вносители на поправките са шестима депутати от ГЕРБ-СДС - лидерът на СДС Румен Христов, зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, Екатерина Захариева, Делян Добрев, Петър Николов и Димитър Николов.

В мотивите си те посочват, че "33 години след падането на комунистическия режим и 22 години след приемането на закона процесът на декомунизация в България не е приключил". Депутатите от ГЕРБ констатират с тревога, че се правят "целенасочени опити за събуждане на носталгия у съвременниците на режима и заблуждаване на по-младото поколение, което няма лични впечатления".

Вносителите се аргументират с факта, че символите на този режим продължават да присъстват трайно в живота ни и "необезпокоявано да възхваляват тези черни страници от най-новата ни история".

Вижте кои комунисти и доносници на ДС са с най-успешна реализация на Запад

Осъдете комунизма и ВИЕ

Проектът Мутро-Комунизъм на българският Кабал

Красимир Каракачанов – доказан сътрудник на ДС с агентурно име Иван. Дядо му е бил един от сатрапите от Народния съд.

Комунистът Ахмед Доган – европейският светъл лъч и балкански прогресивен политико-икономически лидер?

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: ГЕРБ иска на всяко училище, ВУЗ и публична сграда да има надпис, че комунизмът е престъпен - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!