Вижте кои комунисти и доносници на ДС са с най-успешна реализация на Запад

Бивши храненици на БКП сега ни учат на демокрация...

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма и ВИЕ

Представяме ви осем от най-успешните българи зад граница. Четирима от тях имат успешна световна кариера, благодарение на личностните си и професионални качества. Но възможността да учат и работят зад граница по време, когато подобни разрешения получаваха единици, не би било възможно,  ако не се ползваха с доверието на партията и тайните служби.  Без тази солидна подкрепа, днес големият свят едва ли щеше да знае техните имена.

1. Александър Мирчев – секретар в ЦК на БКП и помощник на Андрей Луканов по международните въпроси. Името му се свързва с редовни доклади до американското посолство за всички новини, свързани с ръководния орган на БКП и готвения вътрешнопартиен преврат.

Мирчев предоставя на американския посланик Сол Полански прословутото писмо на Младенов до Живков, което предшества преврата на 10 ноември. Въпреки, че в доклада името на приносителя е прикрито, Мирчев е основният заподозрян. След свалянето на Тодор Живков той заминава на специализация в САЩ и повече не се връща. Там създава верига от фирми, подозират го в схемата за нелегално изнасяне на пари от България.

Днес д-р Мирчев е уважаван член на американското общество, университетски преподавател и от 1992 г. собственик на фирмата „Крул Корпорейшън”, чиято основна цел е  консултантска дейност на световни проекти. През  2001 г. става председател на съвета на директорите ва американската компания „GlobalOptions Management Ins”. От 2007 г. е старши съветник на министър-председателя на Казахстан и прeдседател на Съвета на директорите на казахстанския „Фонд за устойчиво развитие Казин”. Въпреки че не живее  в България, Мирчев оказва влияние върху вътрешни политически процеси чрез редица неправителствени организации.

2. Елена Поптодорова –  дъщеря на Борислав Поптодоров, щатен служител в Първо главно управление на ДС.

Започва кариерата си в МВнР  през 1975  и остава на робата  до 1990 г. Започва като 3-и секретар и стига до длъжност пълномощен министър на НРБ в Рим и генерален консул на България в Сан Марино (1987 – 90). Преводач е на Тодор Живков.

В периода юни 1990 – април 2001 г. е избирана няколко пъти за народен представител от листата на БСП. От юни 2001  до  януари 2002 г. е  директор на Дирекция „Международни организации и правата на човека“ в Министерство на външните работи (МВнР). От август 2001 г. е и говорител на същото министерство.

30 януари 2002 г. до 21 август 2008 г. е  извънреден и пълномощен посланик в САЩ и специален посланик за черноморския регион. При пребиваването си в САЩ  става член на Форума на жените във Вашингтон (от 2003 г.) Член е и на изпълнителния съвет по дипломация във Вашингтон (от 2003) Избрана е за почетен член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа  от януари 2002 г. През  2009 – 2010 г. е директор на дирекция „Политика на сигурността“ в МВнР. От 2010  до  2016 г. е посланик на България  в САЩ. След като е освободена от поста „посланик”, през септември 2016 г.  е назначена за ръководител на Централноевропейския офис на Американския еврейски комитет. Но на  1 март  следващата година подава оставка „по лични причини“ – последвалият международен скандал,след като бе засечена да краде козметика на летището във Варшава. Днес Поптодорова е вице-президент на Асоциацията на Атлантическия договор и директор за евроатлантически дейности в българския Атлантически клуб.

 3. Иван Кръстев – политолог. Син е на Йото Кръстев, заместник-завеждащ отдел „Административен” в ЦК на БКП. От този отдела са зависели даже членовете на Политбюро и началници в Държавна сигурност. Наричали са  този отдел вътрешнопартийно Шесто управление. Кариерата на сина, обаче, е повлияна от модерните западни течения и днес е смятан за дясната ръка на Джордж Сорос, изнася лекции на световни форуми и на семинари  в тесен кръг на световния елит.

Пътят му към стола до Сорос започва през 1991 г., когато специализира  една година в колежа „Сейнт Антъни“ на Оксфордския университет със стипендия на „Отворено общество”.  В периода 1991-95 г.  заема експертна длъжност в кабинета на президента Желев,  отчасти заради личното познанство на Андрей Луканов с баща му Йото Кръстев. Пак чрез Луканов и подкрепата на Желев и Луджев става шеф на българския клон на фондация „Науман”, след което създава собствена неправителствена организация.

Днес Кръстев  е председател на УС на Центъра за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna). Основател и член на Европейския съвет за външна политика, член на борда на Фондация „Ерсте“. Член е и на международния редакционен съвет на списанията „Europe’s World“, „Journal of Democracy“ и „Transit – Europäische Revue“.

Иван Кръстев е бил изпълнителен директор на Международната комисия за Балканите, председателствана от бившия министър-председател на Италия Джулиано Амато. Класиран е на 85-то в класацията на Foreign Policy на стоте най-влиятелни интелектуалци в света през 2008 г. Автор е на десетки статии, публикувани в българската и чуждестранната преса. Последната му книга на български език е „Под линия“, изд. Факел, 2001. В съавторство с проф. Стивън Холмс завършва книга за политиката в Русия.

4. Ирина Бокова-дъщеря на Георги Боков, секретар на ЦК на БКП.

В периода 1977 – 1982г. е  стажант аташе и трети секретар в отдел „ООН и разоръжаване“ на МВнР. В следващите две години е  трети секретар в Постоянното представителство на България в ООН, Ню Йорк. От 1984 до  1990 г.  е втори и първи секретар в отдел „ООН и разоръжаване“ на МВнР. През 1990 – 1991г. е  народен представител от БСП в  Седмото Велико народно събрание. Подписва новата Конституция на Република България. През 1995 г. е назначена за  заместник-министър, а след това и министър на външните работи в правителството на Жан Виденов и  секретар на правителствения Комитет по европейска интеграция. Остава на тези позиции до падане на правителството през 1997 г.

От 2001 до 2005 г. е депутат от листата на БСП. В края на мандата на парламента е назначена за извънреден и пълномощен посланик на Република България във Франция и Монако. А от 2005 г. е  постоянен представител на Република България в ЮНЕСКО. През 2009 г. е избрана за генерален директор на ЮНЕСКО и преизбрана за втори мандат през 2013 г. Днес работи с десетки  неправителствени организации и университети, изнася лекции на международни форуми.

Избрана е за член на УС на фондацията, създадена от бившия главен секретар на ООН Бан Ки Мун, член е на УС и на редица други НПО, както и в бордовете на световно известни  компании, като „ФосАгро”. През 2017 г.  влезе и в УС на „Колизеум“ и управлява мащабен  архитектурен парк в Рим.

5. Кристалина Георгиева.  Твърди се, че Георгиева е била агент на ДС, но досието й никога не бе оповестено публично, главно заради престижните  ръководни позиции, които заема зад граница. Започва научна кариера в УНСС през 1977 г., където се издига до доцент. Гостува в катедрите по икономика  в Лондонското училище по икономика (1987 – 1988), както и в Университета на Южния Пасифик във Фиджи и Австралийския национален университет, където води лекции за икономиките в преход. Специализира корпоративни финанси в Масачузетския технологичен институт и в Харвардското бизнес училище по учебна програма за кадри на Световната банка.

Започва работа в Световната банка през 1993. От 2000 до 2004 г. е ръководител на отдел за устойчиво развитие към Световната банка. От 2004 до 2007 г. е ръководител на отдела за Русия, а от март 2008 г. е вицепрезидент на Световната банка по въпроси, свързани с устойчивото развитие.

През януари 2010 г. правителството на Бойко Борисов  издига Георгиева  за български еврокомисар. Председател на ЕК по това време е Жозе Мануел Барозу. Ресорът, който получава, е „Международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи”. При управлението на Юнкер е заместник-председател на ЕК и комисар по бюджета и човешките ресурси. През септември 2016 г. е номинирана от кабинета „Борисов” за българския кандидат за генерален секретар на ООН. Състезава се паралелно с Ирина Бокова за този пост, но е класирана на предпоследно място. След провала си се връща в Световната банка  като главен изпълнителен директор.

В края на септември тази година  Кристалина Георгиева е избрана за управляващ директор на Международния валутен фонд . Георгиева е   втората жена, заставала начело на организацията.

6.Меглена Кунева-снаха на члена на ЦК на БКП Иван Пръмов. Известна още като „Мадам йес“ и често давана като пример за безпринципност, службогонство и политическа еквилибристика.  Влиза в политиката като член на НДСВ, избрана е за депутат и главен преговарящ за асоцииране на България към ЕС. Министър по европейските въпроси в две поредни правителства – на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев  и европейски комисар по защитата на потребителите в първата комисия на Жозе Мануел Барозо (2007 – 2010).

След като губи поста „главен комисар”, Кунева почти веднага става съветник по правата на пътниците на еврокомисаря по транспорта и вицепрезидент на ЕК Сийм Калас. От месец май 2010 г. е независим член на борда на директорите във БНП Париба. Председател е и на Съвета на директорите на Европейския център за политики.На 6 юни 2011 г. инициативен комитет обявява кандидатурата ѝ за президент на България, а на самите избори се класира 3-та с 14 % .

Създава  и собствена партия – Движение „България на гражданите“ (ДБГ), която влиза в 43-тото Народното събрание през 2014 г. като част от Реформаторския блок. Във второто правителство на Бойко Борисов е заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси (2014 – 2017) и министър на образованието и науката (2016 – 2017). От 19 юли 2018 г. Меглена Кунева е Посланик на ЕС в Съвета на Европа в Страсбург. На 28 март 2019 г. става Командор на Националния орден на Франция. Орденът ѝ е връчен в София от н.пр. Ерик Льобедел – посланик на Република Франция в България.

7. Николай Младенов – бивш евродепутат, министър на отбраната и на външните работи. През август 2013 г. е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за Ирак и за ръководител на мисията на ООН там. През февруари 2015 г. е назначен за специален координатор за Близкоизточния мирен процес. Николай Младенов е роден на 5 май 1972 г. Според бивши служители на Държавна сигурност баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на  Първо главно управление – свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие. Самият Николай Младенов никога не е отричал тези твърдения,  но завява, че не са имали влияние върху собствената му кариера.

8. Юлия Кръстева – психоаналитик, лингвист, семиотик, философ и феминистка, изключително популярна в чужбина. Наскоро бе осветена като агент на ДС. През  1966 г., в разгара на Студената война,  заминава за Париж със стипендия от френското правителство. Осем години по-късно е избрана за професор по лингвистика в Парижкия университет. Автор е на много научни публикации, преведени на различни езици. Името й широко известно в научния свят.

Юлия Кръстева е доктор хонорис кауза  в редица университети, между които са Университетът на Западно Онтарио, Харвардският университет, Университетът на Торонто, Свободният университет в Брюксел, Университетът в Байройт, New School University в Ню Йорк и Софийският университет.

През април 1997 г. получава едно от най-престижните отличия във Франция – орден на Почетния легион. През 2004 г. правителството на Норвегия я удостоява с  Холбергова награда  за новаторската работа, посветена на въпросите, които са разположени в пресечната точка между език, култура и литература.

През 2008 г.  Кръстева основава международната награда „Симон дьо Бовоар“. Присъжда се на личности, отличили се (чрез художествена работа или публични действия) в насърчаването на свободата на жените в света. Понастоящем Юлия Кръстева е професор в Парижкия университет „Дени Дидро” и има частна практика като психоаналитик. Редовно преподава в Колумбийския университет в Ню Йорк като гост-професор. Тя е и изпълнителен секретар на Международната асоциация по семиология и член на много редакторски съвети. Юлия Кръстева е също член-кореспондент на Британската академия по хуманитарни и обществени науки от 2002. През 2018 г. Комисията по досиетата огласява, че от 1971 г. Юлия Кръстева е действала като  сътрудник на Държавна сигурност под псевдоним „Сабина“. Съобщението от Комисията по досиетата получава голям обществен отзвук.

https://www.mignews.info/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://burgas-podlupa.com

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...