Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зеленски призова страните членки на НАТО към единство срещу руската инвазия

Украинският президент Володимир Зеленски подчерта днес нуждата от единство сред демократичните страни членки на НАТО срещу руската инвазия, предаде ДПА.

"Призовавам ви да направите всичко необходимо нашата общност никога да не отслабва", заяви той във видеообръщение пред Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в Мадрид. В обръщението си Зеленски отново е потвърдил желанието на Украйна да стане член на Европейския съюз и НАТО.

"Последиците от руските атаки по цивилните в Украйна са толкова тежки, че Русия трябва да бъде обявена за "терористична държава" от всички парламенти на страните членки", каза още Зеленски.

Полският президент заяви, че не иска война с Русия в разговор с.. (ВИДЕО)

Основаната през 1955 г. Парламентарна асамблея не е официална структура на Алианса, а независимо обединение на парламентите на страните членки и асоциираните държави.

Володимир Зеленски призова също държавите от НАТО да гарантират защитата на украинските ядрени централи от руски саботажи. Призивът дойде ден, след като Запорожката АЕЦ беше подложена тежък обстрел, съобщи Ройтерс. "Нашите народи имат интерес да няма опасни ситуации около ядрените ни съоръжения", заяви той.

По-рано днес Русия обвини Украйна за обстрела по Запорожката АЕЦ и предупреди, че подобни действия могат да доведат до сериозен ядрен инцидент.

Източник: БТА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Зеленски призова страните членки на НАТО към единство срещу руската инвазия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!