Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стефан Янев: Кирил Петков не може да провежда устойчива политика, по който и да е въпрос. Той не знае как функционира държавата

Мандатът, който е в БСП трудно ще бъде изпълнен, правителство много трудно може да бъде създадено. Във вчерашните думи на президента личи желанието му БСП по-бързо да върне мандата. Това заяви в "Денят започва" на БНТ бившият съветник на президента и експремиер ген. Стефан Янев, който в момента е лидер на партия "Български възход". 

"На президента винаги му е трудно, но се справя, ще състави служебно правителство и то ще се справи по един добър начин", допълни той. 

На въпрос каква е причината за разрива между Румен Радев и Кирил Петков, той каза, че не знае, но със следното уточнение:

"Предполагам, че това е невъзможността на Петков да формулира и провежда устойчива политика, по който и да е въпрос. Въпрос и на личностни качества и на самоувереност, че нещата ще се получат от само себе си. Най-вече нежеланието да се разбере как функционира държавата и системите й."

Запитан ако трябва да прави служебен кабинет, би ли взел Кирил Петков и Асен Василев, той каза: "Не, но вече ги познавам достатъчно добре, към онзи момент не бе така."

"Борбата с корупцията не опира до един човек, моите уважения към г-н Рашков, нагледали сме се на бухалки, не ни трябва още една", отбеляза Янев.

Според него, когато в коалицията едни наричат други мафия, за да може другите да са в бяло, това показва начина, по който функционира тази коалиция - безпринципност и търсене на дивиденти от определени сектори.

Този начин на говорене, няма как да сработи. Нормално е този, когото така наричат, да не може да работи с тях, добави той. 

"Целта на войната в Украйна е да се седне на масата на преговорите, предстои да видим кога ще дойде време за дипломация, последната седмица се случи нещо много интересно под егидата на ООН за гарантирането на доставките - обясни Янев. - Прекъсването на тези доставки означава, че по-слабите икономики, които не издържат на цените, могат да стигнат до глад. Същото важи за газ, нефт, суровини, торове. Европейските икономики са най-потърпевши от войната и санкциите и когато дойде времето за възстановяването на Украйна, най-голямата сметка ще бъде платена от европейците и българите." 

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЗАД ЕКОЛОГИЗМА СТОИ КОМУНИЗМА

Източник/ци: Стефан Янев: Кирил Петков не може да провежда устойчива политика, по който и да е въпрос. Той не знае как функционира държавата | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!