Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Братя Бобокови продадоха "Монбат", взимат 36 милиона евро

Братя Бобокови продадоха 'Монбат', взимат 36 милиона евро

"Монбат Груп", част от бизнеса на братята Атанас и Пламен Бобокови, които бяха на прицела на българската прокуратура с обвинения за афера с опасни отпадъци, е продала на британска компания своя германска фирма, съобщиха официално от дружеството в сряда. Сделката е за 36 млн. евро.

Имената на Бобокови излязоха от "Досиетата Пандора"

Свидетел срещу Бобокови намерен мъртъв в завод след падане

Тя е със създадената през 2019 г. "Бритишволт" (Britishvolt), която работи за "електрификация на обществото". Тя купува "Монбат Холдинг" (Monbat Holding GmbH), която е посредническа холдингова структура на "Монбат Груп" и притежава 100% от германската EAS Batteries GmbH (EAS) и 100% от "Монбат Ню Пауър" (Monbat New Power GmbH –MNP).

Трите компании – "Монбат Холдинг" (холдингова структура), EAS Batteries (оперативна структура) и MNP (структура, стопанисваща активи) формират литиево-йонната дивизия на "Монбат". EAS отговаря за оперативния екип и извършва търговските дейности в литиево-йонната дивизия на "Монбат". Дружеството предлага иновативни подходи в управлението на мощности за индустрията, корабоплаването и други. MNP притежава завода, оборудването и друга собственост, включително патентите, лицензите и разработените в компанията изобретения и ноу-хау. Компанията се занимава и с разработване и възстановяването на системи за съхранение на енергия.

Новината изстреля акциите на "Монбат" АД с 8,18% и те се продаваха за 5,95 лв. след откриването на сесията на Българската фондова борса, но после ръстът спадна до 4,5 на сто и дяловете вървяха по 5,75 лв.

Тази продажба идва месец след като акционерите на "Монбат" одобриха планираната продажба на базираното в Австрия подразделение на компанията "Монбат Имобилен" (Monbat Immobilien), както и свързаните с него недвижими имоти на обща цена от 15,2 милиона евро. Сега сключеното споразумение за 100% от дяловия капитал на "Монбат Холдинг" подлежи на финализиране, включително на всички регулаторни одобрения.

Britishvolt е пионер в батерийната индустрия, чиято дейност е фокусира върху разработването на технологии за батерии от следващо поколение и свързаните с тях изследвания и решения. Британската компания работи за развитието на бъдещето на електрическия транспорт и устойчиво съхранение на енергия, като произвежда най-добрите в класа, нисковъглеродни, устойчиви и отговорно разработени технологии за литиево-йонни батерии.

Сделката включва кеш компонент, както и емитиране на обикновени акции от капитала на Britishvolt.

"Структурата на сделката напълно поддържа планираното развитие на EAS и "Монбат Груп". "Монбат" ще запази присъствието си в литиево-йонната индустрия чрез миноритарния дял, който групата ще държи в "Бритишволт". Вярваме, че "Бритишволт" е правилният стратегически партньор, който разполага с необходимите ресурси, за да стане лидер в предоставянето на литиево-йонни решения за електрифициран транспорт и съхранение на енергия. Синергията между EAS и "Бритишволт" допълнително ще допринесе за добавяне на стойност за купувача, неговите акционери и всички заинтересовани лица", коментира Виктор Спириев, изпълнителен директор на "Монбат" АД.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Фотоархив на комунистическите зверства – Част І: Китай и Тибет

Източник/ци: Братя Бобокови продадоха "Монбат", взимат 36 милиона евро - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!