Лавров след разговорите с Кулеба: С пари на САЩ в ¿-кр@й н@ се прави биологично оръжие (видео)

С пари на САЩ в ¿-кр@й н@ се прави биологично оръжие. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след разговорите с ¿-кр@ ин ския си колега Дмитро Кулеба и турския дипломат №1 Мевлют Чавушоглу. След всичко това няма да имаме никакви илюзии, че Западът е надежден партньор и няма да те предаде, посочи Лавров.

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Преговорите с посредничеството на Турция се проведоха в рамките на дипломатическия форум в Анталия и продължиха час и половина. 

Това бе и първият контакт на високо равнище между Русия и ¿-кр@й н@ след началото на военния конфликт.

Първият руски дипломат каза още, че не вярва евентуално да започне ядрена война. Русия никога не е говорила за вероятността от трета световна война, посочи Лавров. 

В отговор на журналистически въпрос за нападението над родилния дом в М@ри у пол, Лавров припомни, че още на 7 март руската страна е предупредила, че болницата е завзета от ултранационалистите от батальона "aзов". Лечебното заведение е било опразнено. От него са изведени родилките, лекарите, болничният персонал. Правете си изводи как се манипулира общественото мнение в целия свят, обърна се Лавров към представителите на медиите.

Той заяви, че западните медии представят само ¿-кр@ ин ската гледна точка на случилото се. Вчера ¿-кр@ ин ският президент Володимир з€л€н с₭и обвини Русия, че извършва геноцид, след като официални лица заявиха, че руски самолети са бомбардирали болницата в М@ри у пол, погребвайки пациенти под отломките на сградата въпреки споразумението за прекратяване на огъня,за да могат хората могат да напуснат обсадения град. Лавров разясни, че Москва в понеделник е информирала ООН, че в болницата не е имало медицински екипи, а обектът е бил превзет от ултрарадикални бойци от ¿-кр@ ин ския батальон „aзов“.

"Изключително много ни тревожи информацията, която се разкрива, че Пентагонът е създал няколко десетки военно-биологически лаборатории на ¿-кр@ ин ска территория в рамките на своята програма за създаването на такива обекти по целия свят, в нарушение на конвенцията за забрана на биологическите оръжия. Ние направихме официално запитване как може да бъде обяснено това и изискваме отговор", обяви Лавров.

Твърденията, че Русия отвлича хора на ¿-кр@ ин ска територия, са пореден фейк от рода на тези, с които са пълни западните медии, категоричен бе дипломат №1 на Москва.

"Вие казахте, че това са факти, но аз мисля, че става въпрос за друга дума, също започваща с "ф". С фейкове се пълни ефирът, интернет и медиите като цяло", обяви Лавров. 

"Ние не планираме да нападаме други страни, не сме нападали и ¿-кр@й н@ – в ¿-кр@й н@ се създаде ситуация, която създава преки заплахи за Руската федерация", заяви руският външен министър Сергей Лавров.

По думите му вече има данни, че за март месец е имало планирана офанзива в Донецк и Луганск.

"Въпреки нашите дългогодишни напомняния, увещания, призиви, предложения, никой не искаше да ни чуе. Президентът Путин многократно се изказа по тази тема. А новите факти, които се разкриват на освободените територии, в частност в Донецка и Луганска области, потвърждават, че ¿-кр@й н@ е планирала нападение срещу тях. Планирането е било щателно, нападението е било предвидено за март", обясни Лавров. 

„Виждаме колко опасно действат западните ни колеги, включително и ЕС, които, в нарушение на всичките си принципи и т.нар ценности фактически поощряват доставката на смъртоносно оръжие в ¿-кр@й н@“, заяви първият дипломат на Москва. 

"Ние дълги години предупреждавахме, че Западът прави от ¿-кр@й н@ анти-Русия. Откъде - накъде НАТО ще определя сигурността на Русия. Ние не искаме в ¿-кр@й н@ да се разполагат ракети, които директно застрашават Русия. Ние сме за неутрална ¿-кр@й н@", каза още Лавров. 

Западът се държи опасно, снабдява ¿-кр@й н@ със смъртоносни оръжия и не е известно къде ще се окажат накрая доставените ракетни установки, добави Лавров.

По думите му САЩ и Западът като цяло създават опасност в региона от много години.

Онези, които доставят оръжия на ¿-кр@й н@ и наемниците там, трябва да осъзнаят опасността от това, което вършат, посочи той. 

В отговор на въпрос на Би Би Си дали е възможно прекратяване на огъня, Лавров заяви, че „специалната военна операция” ще продължи и че Владимир Путин казва, че тя върви по план. 

Лавров отново призова за неутрален статут на ¿-кр@й н@ и гаранции за сигурността: „Ако съдя по изказването на президента з€л€н с₭и, такъв подход си проправя път“. 

Руският външен министър подчерта, че беларуският формат на преговорите е ключов и се очаква от Киев да отговори на предложенията, залегнали в конкретни проекти на документи. 

Лавров коментира и икономическата ситуация в страната си: „Справяли сме се с трудности на всеки етап от нашата история. Ще излезем от тази криза с оздравяло съзнание. Нямаме илюзии, че Западът може да е сигурен партньор. Няма да имаме илюзии, когато говори за своите ценности. Западът може във всеки момент да предаде всекиго, както и своите ценности“. 

Лавров изрично посочи, че Русия не иска никога повече да зависи от Запада – както от западни компании, така и от западни държави. Във връзка с появилите се опасения как ще реагира Москва на санкциите срещу износа на неин петрол и газ, руският външен министър посочи, че Русия никога не е използвала нефта или газа като оръжие. 

"¿-кр@й н@ крадеше руски газ още преди десетилетие, а Европа мълчеше. Русия никога не е използвала доставките на нефт и газ като оръжие", категоричен бе Лавров. 

Той добави, че Западът се нуждае от ¿-кр@й н@ само заради едно - тя да работи постоянно срещу всичко руско, съобщи ТАСС.

"Очевидни са нещата с руския език, когато беше приет законът за държавния ¿-кр@ ин ски език, който обявяваше за годен за употреба само ¿-кр@ ин ския език, а всички останали езици бяха поставени в неравностойно положение по един или друг начин. Не само ние, но и Унгария, България и Румъния започнаха да изразяват недоволство. Но тогава ¿-кр@ ин ската власт направи нещо много просто. Направи изключение от този дискриминационен закон за езиците на Европейския съюз. Много елегантно. И остана само руският, напълно лишен от права. И Западът премълча. Успокои се. Това още веднъж подчерта, че на Запада от ¿-кр@й н@ му е нужно само едно - тя постоянно да работи срещу Русия, срещу всичко руско", заяви Лавров.

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Лавров: С пари на САЩ в ¿-кр@й н@ се прави биологично оръжие. Не вярвам да има ядрена война (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!