Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции – САЩ се страхуват да не бъдат уличени в нарушаване на конвенцията за биологичните оръжия


WASHINGTON, DC - MARCH 08: Undersecretary of State for Political Affairs Victoria Nuland testifies before a Senate Foreign Relation Committee hearing on Ukraine on March 08, 2022 in Washington, DC. (Photo by Kevin Dietsch/Getty Images) Greenwald Slays 'Fact Checkers' After Nuland's Ukraine Biolab Bombshell | ZeroHedge

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд каза, че в ¿-кр@й н@ има съоръжения за биологични изследвания, а Киев и Вашингтон сега работят за предотвратяване на натрупаните там материали да попаднат в ръцете на руските сили, съобщава РИА Новости.

По време на изслушване в Сената Нюланд беше попитана дали в ¿-кр@й н@ има химически или биологични оръжия.

„¿-кр@й н@ има съоръжения за биологични изследвания. Ние сме загрижени, че руските сили може да се опитат да поемат контрола над тях, така че работим с ¿-кр@ ин ците как да предотвратим попадането на тези изследователски материали в ръцете на руските сили“, каза Нюланд.

Руското министерство на отбраната преди това направи презентация, от която следва, че САЩ са похарчили повече от 200 милиона долара за функционирането на биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, които участваха в американската военна биологична програма. Руската федерация, във връзка с фактите за военно-биологични дейности на САЩ в ¿-кр@й н@, не изключва стартирането на консултативен механизъм по Конвенцията за забрана на биологичните и токсичните оръжия (BTWC), каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Коментирайки информация за финансирани от САЩ биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, говорителят на китайското външно министерство Джао Лизкиан призова САЩ да изяснят дейностите си по биологична милитаризация вътре в страната и в чужбина.

Руският посланик във Вашингтон: САЩ се страхуват да не бъдат уличени в нарушаване на конвенцията за биологичните оръжия

Изявленията на говорителя на Държавния департамент свидетелстват за опасенията на Вашингтон, че ще се потвърди, че ¿-кр@й н@ и САЩ нарушават Конвенцията за биологичните оръжия. Това заяви във вторник руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, съобщава ТАСС. Руските въоръжени сили разкриха фактите за спешното прочистване от Киев на следи от военно-биологичната програма, добави дипломатът.

„На ¿-кр@ ин ска територия е била сформирана мрежа от биологични лаборатории – повече от 30 обекта. Пентагонът е клиент на извършената работа по тях. В изпълнението на проекти участва фирма, свързана с военното ведомство, на първо място Black and Veatch“, заяви посланик Антонов във Фейсбук страницата на руското посолство в САЩ. Както отбелявза той, по време на специалната операция в ¿-кр@й н@ „въоръжените сили на Русия разкриха фактите за спешно прочистване от режима на Киев на следи от военно-биологичната програма“.

„Има информация за унищожаването на особено опасни патогени: причинителите на чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести“, подчерта Анатолий Антонов. „Изявленията на представител на Държавния департамент показват, че Съединените щати се опасяват, че патогените, съхранявани в тези съоръжения, ще попаднат в ръцете на руски експерти. В този случай ще бъде потвърдено нарушението на ¿-кр@й н@ и САЩ на Конвенцията за Забрана на биологичните и токсични оръжия“, добави дипломатът.

"Интересно как Вашингтон ще реагира на днешното обвинение от КНР, че Пентагонът е разположил 336 биологични лаборатории в 30 държави? Защо се създават тези опасни съоръжения в чужбина? Чакаме честен и директен отговор", каза посланик Антонов.

Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

Проучването на получените материали потвърждава факта, че повече от 140 контейнера с ектопаразити от прилепи са пренесени от биолаборатория в Харков в чужбина. Това съобщи в четвъртък началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили Игор Кирилов. Според него изявлението на Виктория Нюланд косвено е потвърдило изпълнението на военнобиологичната програма на Пентагона в ¿-кр@й н@. С голяма степен на вероятност можем да кажем, че една от задачите на Съединените щати и техните съюзници е създаването на биоагенти, способни да въздействат избирателно на различни етнически групи от населението, каза още той.​

„Анализът на получените материали потвърждава факта, че повече от 140 контейнера с прилепни ектопаразити – бълхи и кърлежи – са били прехвърлени в чужбина от биолабораторията в Харков“, каза Кирилов, отбелязвайки, че Пентагонът се интересува и от векторни насекоми, които могат да разпространяват опасни инфекциозни заболявания.

Един от документите, получени от Въоръжените сили на Русия, потвърждава, че всички високорискови изследвания в ¿-кр@ ин ски биолаборатории са извършени под ръководството на специалисти от САЩ, каза Кирилов.

По думите му, доказателство за това са анализираните материали по проекта UP-8, който е насочен към изследване на вируса на Кримско-Конгоанската хеморагична треска и хантавирусите в ¿-кр@й н@. „(Материалите) ясно опровергават публичното твърдение на САЩ, че изключително ¿-кр@ ин ски учени работят в биолабораториите на Пентагона в ¿-кр@й н@ без намесата на американски биолози“, каза Кирилов.

Друг пример е финансираният от Германия проект № 68727 EN за изследване на причинителите на Кримско-Конгоанската хеморагична треска и хантавируси. В рамките на него хиляда проби от кръвен серум от граждани от различни региони на ¿-кр@й н@, принадлежащи изключително към славянската етническа група, бяха прехвърлени в Института по тропическа медицина "Бернанд Нохт" (Хамбург).

Освен това, подчерта началникът на войските на РХБЗ, САЩ се отнасят с пренебрежение към ¿-кр@ ин ските специалисти. "Правят впечатление изключително скромните за американските стандарти заплати. Това показва ниска оценка на професионализма на ¿-кр@ ин ските специалисти и пренебрегването им от американските колеги“, обясни той.

Кирилов отбеляза, че ведомостта за заплатите потвърждава факта, че Министерството на отбраната на САЩ е плащало директно за изследвания, без да включва посредници.

Проучените от Въоръжените сили на Русия материали съдържат предложения за разширяване на военнобиологичната програма на САЩ на територията на ¿-кр@й н@, каза Кирилов. Открити са доказателства за продължаването на завършените биологични проекти UP-2, UP-9, UP-10, насочени към изследване на патогените на антракс и африканска чума по свинете.

Документите, с които разполагат руските въоръжени сили, потвърждават множество случаи на прехвърляне на биологични проби на ¿-кр@ ин ски граждани в чужбина.

Проектът на САЩ Р-781, който е разработен в лабораториите на ¿-кр@й н@, изучава прилепите като агенти на биологични оръжия, каза ръководителят на руските войски за радиационна, химическа и биологична защита.

„Интересен е проектът Р-781, където прилепите се разглеждат като носители на потенциални агенти на биологични оръжия. Сред приоритетите са изследването на бактериални и вирусни патогени, които могат да се предават от прилепите на хората: причинителите на чума, лептоспироза, бруцелоза, както и коронавируси и филовируси“, каза Кирилов.

Съединените щати вече са успели да транспортират по-голямата част от документацията и биоматериалите от биолаборатории в Киев, Харков и О де с@ до Лвов и Полша, каза Игор Кирилов.

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците | Glasove.com

Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции | Glasove.com

Руският посланик във Вашингтон: САЩ се страхуват да не бъдат уличени в нарушаване на конвенцията за биологичните оръжия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!