Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Ето ги черно на бяло страничните ефекти от "АстраЗенека" и "Пфайзер" (ДОКУМЕНТИ)

Британската система за отчитане на страничните ефекти от всеки медикамент и ваксина VAERS публикува на седмична база всички докладвани реакции. В момента на Острова се прилагат (и от началото на ваксинационния процес - б.р.) два препарата - векторния на Оксфорд (АстраЗенека) и иРНК на "Пфайзер/Бионтех". През последния месец националният план на Великобритания включи и работещото население, под 50-годишна възраст, в рискови за коронавирусната инфекция групи, както и стратегически за страната професии. 

Ето как са разпределени статистическите данни между двете ваксини за последната седмица докладвани т.нар. жълти картони. Данните са събрани и публикувани на 22 март и за двете ваксини. 

Реакциите, докладвани след приложение на коя да е от двете дози на "АстраЗенека", надвишават двукратно тези от "Пфайзер" - 78223 срещу 38084. Смъртните случаи, вписани в регистрите, за седмицата, са: 326 срещу 259.

Редакцията на Lupa.bg държи да осведоми своите читатели, че сред тях има докладвани и такива, свързани с основни заболявания на пациентите, особено в старческа възраст, както и инциденти, включително падания. Системата VAERS предоставя само суха статистика за реакциите, но не ги разграничава по анамнеза на пациента.

По отношение на тромботичните инциденти, които наложиха спирането на ваксинирането с векторния препарат в редица страни, разпределението е следното при "АстраЗенека": 

1 случай на тромбоза в артерията, снабдяваща далака с кислород, 28 случая на имунна тромбоцитопения, от които 1 е бил фатален, 20 случая на тромбоцитопения, от които 1 е бил с екзитус, 3 случая на тромбоцитопения пурпура (сравнително често срещана при прилагането на т.нар. живи ваксини - б.р.), 1 случай на ретинален васкулит, 1 случай на тромбоза в мезентеричната вена, 3 са получили треска със синдром на тромбоцитопения, 1 случай на церебрална тромбоза, като той е бил фатален, 5 случая на синусни тромбози, 1 случай на тромбоза на аортата, също с летален изход, 64 случая на различни други тромбози, от които 4 - фатални, 66 случая на дълбоковенозна тромбоза, от които 1 - фатален. 

При "Пфайзер" са, както следва: 

25 случая на тромбоцитопения, от които 1 е бил фатален, 2 случая на тромбоцитоза, 1 - на тромбоцитемия, 2 случая на церебрална тромбоза, 32 случая на тромбоемболия, от които 1 е бил фатален, 17 случая на различни други тромбози, 15 случая на дълбоковенозни тромбози, 1 случай на тромбоза на вена кава. 

Тук можете да се запознаете с пълния рапорт за "АстраЗенека", 

а тук - за "Пфайзер". 

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Дълбоките причини за страданието на хората

Кой е Ориенталският светец? Отговорът може да се намери в западното пророчество

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Ето ги черно на бяло страничните ефекти от "АстраЗенека" и "Пфайзер" (ДОКУМЕНТИ) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!