Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дълбоките причини за страданието на хората

(Minghui.org) Както западната, така и традиционната китайска медицина имат обяснения за причините за различните заболявания. Но много култури също така вярват, че има по-дълбоки причини защо хората страдат от болести. На Изток има убеждение, че съгласно кармичните взаимоотношения доброто поведение се възнаграждава, а лошото се наказва. На Запад съществува поговорката: "Каквото посеете, това ще пожънете".

Както източните, така и западните култури показват връзката между причината и следствието в действията на хората, и че различното поведения води до различни последици и съдба. Както можем да видим в примерите по-долу, това е вярно от древни времена до днес.

История от династията Чинг

"Шяо Доу Пенг" ("Xiao Dou Peng") е колекция от къси новели от династията Чинг/Qing. Една от историите е за бабата на Ли Кеджиу, която проговорила три дни след като се родила. Тя разказвала на семейството си за своя предишен живот.

В предишния си живот тя била мъж на име Чен. Като магистрат в окръг Хонддонг, провинция Шанси, Чен управлявал с железен юмрук и се наслаждавал да тормози хора. Докато все още бил млад, той паднал от коня си и умрял. След смъртта си се срещнал с царя на ада в подземния свят и бил осъден да бъде прероден като жена в следващия си живот и да живее само 23 години. По време на този нов живот Чен се очаквало да страда, за да заплати за своите грехове от предишния си живот.

Когато бабата на Ли (превъплъщението на Чен в този живот) била на около 7 години, държавен служител на име Уанг минал край къщата им. Тя го познала като един от студентите, с които са държали имперския изпит, за да станат държавни служители в предишния живот. Двамата разговаряли за много неща, които тя правила в предишния си живот като Чен. Уанг знаел, че Чен бил добър в рисуването и я помолил да нарисува нещо. Но тя била инвалид в ръцете в този живот и вече не можела да рисува.

Когато растяла, тя имала различни заболявания, които оставили постоянни белези по лицето й, както и тумор на врата й.

Съпругът й я малтретирал и тя изтърпяла много. Тя починала от масивно кървене на 23-годишна възраст.

Парализа и туберкулоза на костта

Едгар Кейс (1877г.-1945г.), американски пророк, е един от най-известните американски ясновидци. Той можел да диагностицира хората под хипноза и да види основните причини за техните заболявания. В живота си, Кайс се сблъскал с 14306 случая и установил, че болестите са причинени от лошите дела на хората в миналото. Когато хората са извършили лоши неща, са натрупали много карма, която ги придружава в превъплъщенията им и не може да бъде избегната или изхвърлена, а трябва да бъде изплатена със страдания.

Например, един от неговите пациенти бил млад мъж, който счупил гърба си в автомобилна катастрофа на 16-годишна възраст. В резултат на това той бил парализиран от петия прешлен надолу и бил в инвалидна количка. На 23-годишна възраст майка му попитала Кейс да изтълкува причината за болестта му.

Под хипноза, Кайс проследил миналия живот на парализирания младеж. В един от тях той бил войник в Римската империя, когато християните били преследвани. Той се наслаждавал да гледа мъченията на християните и също участвал в тях. Тъй като потискането на праведни вярващи е огромен грях и води до лоша карма, той носел със себе си този кармичен дълг в прераждането си в този живот. Никакво количество добри лекари, лечение или рехабилитация не могли да го излекуват в този живот.

В друг случай едно момиче страдало от туберкулоза на бедрото и имала силни болки. Кейс погледнал в миналия й живот и видял, че някога тя била аристократка в Римската империя, когато Нерон царувал. Нерон заповядал християните да бъдат хвърлени на арената и да бъдат разкъсани от лъвове. Когато тя видяла как младо момиче било разкъсано от лъвовете заради вярата си, тя се смяла безмилостно, наслаждавайки се на страданието на мъчениците. Нейната туберкулоза на костта в този живот била наказанието за нея, затова че се е наслаждавала и подигравала на страданията на християните в онзи живот.

Изповед на един жесток мъж

Преследването на религии продължава и до днес. Например, Фалун Гонг (известен също като Фалун Дафа), е система за медитация, основана на принципите на Истина-Доброта-Търпение, и е преследвана от Китайската комунистическа партия (ККП) от 1999 г. насам. В резултат на огромната оклеветяваща пропаганда на ККП много китайци са враждебни към практикуващите Фалун Гонг.

Доклад на уебсайта Minghui разказва за човек, който страдал от инсулт, мозъчна атрофия и хорея. Той бил в голяма болка и не можел да се грижи за себе си. В статията той признава, че всичко се дължи на греховете, които той е извършил.

Роден през 1952 г., мъжът бил тийнейджър, когато Културната революция започнала през 1966 г. в Китай. Повлиян от омразата и бунтовността на движението, той станал жесток и дори се осмелил да проклина и бие майка си. След като се оженил, той биел и съпругата си. Не помагал в отглеждането на децата и в домакинските задължения, а продължавал да бие жена си, както и децата си.

Съпругата му била толкова депресирана, че многократно мислила за самоубийство. Но не могла да остави сина и дъщеря си. Какво ще стане с тях, ако тя не е вече там, за да ги защитава от жестокия им баща? Тя продължавала да работи усилено, за да подкрепя семейството си и да гледа децата си. Съпругът харчил доходите си за алкохол и цигари, не допринасяйки нищо за семейните финанси. Не се интересувал от никого, постоянно се карал с колеги, съседи и близки.

След време съпругата му започнала да практикува Фалун Дафа и едва тогава животът й се променил към по-добро и щастие изпълнило сърцето й. Съпругът се опитавал всеки път да я спре да практикува. След като унищожил нейните книги на Фалун Дафа през 1998 г., тя се развела с него, взела децата и го напуснала.

През 2013 г. той получил първия си инсулт, а след това и инфаркт на мозъка. Той е хоспитализиран многократно, става инвалид и се нуждае от постоянни грижи. Когато бившата му съпруга научава за неговото жалко състояние, тя и дъщеря им се върнали да се грижат за него и го правили в продължение на пет години.

През март 2020 г. той забелязал скованост в крайниците си и отново имал проблеми с преглъщането. Бил уплашен, че ще има друг удар. Неговата бивша съпруга му разказала за някои от чудесата, които практикуващите Фалун Дафа са преживели и го призовала да рецитира думите "Фалун Дафа е добра, Истина-Доброта-Търпение са добри".

Той се съгласил да рецитира тези фрази през цялата нощ и се възстановил до следващата сутрин. Оттогава той ежедневно рецитирал тези фрази. Той искрено се покаял за лошото си поведение в миналото и обещал да се отърве от лошите си навици и да стане добър човек.

Ползите от Фалун Дафа

Източник/ци: Deeper Reasons Why People Suffer | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!